Milyen ruhácskát csomagoljak a babámnak a hazajövetelre?
Még csak a kórházi csomagokat állítom össze. A sajátomat már totál megoldottam (többnyire a TI segítségetekkel), de a kisfiamnak nem tudom mit tegyek be.
Egy két hét múlva születik. Sajnos nem tudom hogy hány cm-rel. Így azt sem tudom mekkora ruhácskát készítsek.
Szeretném kérni, hogy írjátok le, ti miben hoztátok haza a babátokat. (elsősorban: zokni vs. harisnya, rugdalozó vs. kisnadrág-pulcsi stb.).
Köszönöm előre is.
u.i.: popsitörlőt is csomagoljak a pelenkák mellé??
Szia!
Az én fiam novemberi. őt pólyába,nagy bundazsákba,és bébihordozóba hoztuk haza. Volt rajta egy hosszujjú body,kiszokni,meleg,plüss rugi,egy vékony sapka és egy vastag. textilpelust is vigyél,meg ne csapja a hideg szél az arcát,ha kiértek a kórházból a kocsiig.
Az én fiam 53cm-rel született,de az 52esek is nagyok voltak rá. Kb egy hónaposan váltottunk 56osakra.
Pelust minek viszel? Rooming in-be leszel?
Hazajövetelkor még adnak rá egy pelust ingyen!!
A SOTE II. n szülök és oda alapból kell vinnem pelenkát, és igen, ha lehet szeretnék egyágyas szobába lenni.
Már feküdtem bent visszatartáson és igen nehéz volt megszokni, hogy kb. 20 kismamával együtt használok zihanyzót és wc-t. (nem vagyok finnyás, de amikor eljöttem a dokim felírt egy hüvelykúpot fertőzésre, és hát nem fertőzés miatt kerültem be...).
Szerintem vigyél popsitörlőt és popsikenőcsöt is, ha már pelust sem adnak! Én nyáron szültem, úgyhogy felesleges leírnom mit adtam a babóra... Mindenképpen rétegesen öltöztesd fel. Pl. Hosszúujjú body, harisnya, vastag nadrág, (kapucnis) pulcsi, kabátka, vastag zokni vagy mamusz, sapka, bébikesztyű. Ha van overállod, akkor kabát, nadrág helyett azt add rá. Míg az autóhoz értek érdemes még esetleg takaróba bugyolálnod, amit ha meleg az autó, le is vehetsz, ne főjjön le, mire hazaértek.
Én 56-osban hoztam haza az 52 cm-es kisfiam. De rucit apa is tud bevinni, ha jöttök haza, ha már tudod hány cm-vel született. Esetleg több méretből összeállíthatsz neki "csomagot" és akkor csak azt kell mondani neki, hogy melyiket vigye.
Gyors és könnyű szülést kívánok!
Szia! Én 27-re várom a babát. Tettem be neki egy rövidújjú bodyt, egy lábas pamut nadrágot, amihez van egy elöl gombolós hosszúújjú felső, s kis sapka. Valamint egy overált, és egy plédet.
Szerintem azért jobb a két részes ruha, mert ha kisebb a baba feljebb mellig húzom majd a nadrágot, ha pedig nagyobb, akkor lejebb lesz a drék része, de a felső úgyis rálóg, a body végett pedig nem lesz ki a dereka.
Én tettem be a babának egy csomag pelenkát, s popsi krémet, mert mindenk azt mondja kevés lesz amit a kórházban adnak, + 5db textil pelenkát is raktam el neki büfiztetéshez, valamint egy cumisüveget, bimbóvédőt,(Jánosban kérik) melltartóbetétet, melltörlő nedves kendőt, wc fertőtlenítő kendőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!