Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés, vajúdás közben meg...

Szülés, vajúdás közben meg tudtátok tartani az önkontrollt? Vagy volt minden - visítás, vicsorgás, hiszti?

Figyelt kérdés
Végig lehet csinálni a szülést érzéstelenítés nélkül, úgy, hogy az ember teljesen magánál van, szó nélkül, szájösszeszorítva, magát nem elhagyva?
2009. febr. 18. 13:56
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
70%
Szia. Én is a vége felé, mikor már nem volt szünet a fájások között sírtam, nem hangosan, és néhány csúnyább szó is elhagyta a számat, mikor a doki kézzel tágított. Viszont a kitolásnál meg sem nyikkantam, csináltam amit az orvos mondott. A másik szobában viszont kb 5 órán keresztül szó szerint üvöltött a csaj. Én 12 órán át vajúdtam, őt jóval utánam hozták be. Ja és kisebb babája volt, mint nekem, viszont ő kétszer akkora volt, mint én. Engem nem zavart, csak egy kicsit ijesztő volt.
2009. febr. 18. 15:56
 12/20 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Megértem, hogy félsz. Én ma 18 napja, hogy a második gyermekemet szültem, de nagyon-nagyon féltem. 9 év telt el a két szülés között. Hidd el, az életünk legfájdalmasabb, de leggyönyörűbb érzése vár rád!! Menny és pokol játéka, a természet NAGY-NAGY CSODÁJA és nekünk Nőknek a legszebb dolgunk itt e földi létben: ÉLETET ADNI!

Minden jót és szép szülést kívánok!

18 napos kisfiú anyucija, aki 4 kg-al és gátkíméléssel született

2009. febr. 18. 17:12
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Második válaszadó vagyok.

Ami még segíthet:

Ha érkezik a fájás azt kell gondolni, hogy egy vágtató lovon ülsz. Ő a fájdalom és te lovagolod.

Akarni kell! Ne ellenkezz ellene, hagyd, hogy tágítson. Gondold is azt, hogy TÁGULOK, mert tágulni kell, hogy a pici ki tudjon bújni. Segítsd őt, azzal, hogy mindvégig tudom minden fájás előbbre visz: ŐHOZZÁ.

Csak nem gondolni arra, mennyi van még hátra, csakis arra, milyen sokat haladtál már!

Könnyű, szép szülést kívánok!

2009. febr. 18. 19:22
 14/20 anonim ***** válasza:

Utolsó nagyon jól írta le.A végét kell nézni,a fájdalomnak értelme van.

Hidd el,az eleje bőven kibírható,az a rossz,mikor már tolófájások vannak,de még nem vagy kitágulva,ergó nem nyomhatsz.Ilyenkor csak arra figyelj,amit az orvos mond,vagy másik tipp,én számoltam közben magamban.Ha eltévesztettem,kezdtem elölről:)

Szerintem igenis rajtad múlik,h kiabálsz vagy sem,én egyszer kiáltottam fel,mikor mondták,h nyomjak,és én nagyon megijedtem ettől.De mindjárt összeszedtem magam.A szülés hosszúsága függ egyébként attól is,h hogy állsz hozzá.Ez is csak egy fél nap,de utána a kezedben a kisbabád!Csak nyugodtan,ez egy természetes folyamat,elöttünk is sokan szültek,és utánunk is fognak.Ne egy próbatételnek érezd,csak ahgyd megtörténni.

2009. febr. 19. 16:36
 15/20 anonim ***** válasza:
Én az egész terhességem alatt készültem a csendes, nyugodt szülésre. Alapjában véve én is nyugodt természetű vagyok és a terhességem alatt sem volt semmi idegesítő tényező a környezetemben. A vajúdás és szülés alatt viszont nekem jobb volt ha hangosan nyögtem. 1-2 perces fájásaim voltak, de nem tágultam. A fájdalomcsillapító után már nem hangoskodtam. :) :)
2009. febr. 20. 11:17
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én 11 órát vajúdtam, de csendben tűrtem... Viszont mikor kézzel tágított bizony majdnem sírva fakadtam, egyszer-egyszer nyöszörögtem, a fájásokat pedig kibírtam "pofavágásokkal". Szerintem lehet uralkodni az embernek magán.

Könnyű szülést és jó egészséget mindkettőtöknek!

22,5 éves anyuka

2009. febr. 20. 11:49
 17/20 A kérdező kommentje:

hát, le a kalappal azok előtt, akik csendben, összeszorított fogakkal végigcsinálják a szülést :( nekem nem ment

annyira fájt, annyira szenvedtem, hogy én bizony a végén már hangosan zokogtam és hajtogattam, hogy nem bírom, nem megy

de végül 6 óra vajúdás után megszületett a kisfiam, akiért érdemes volt megszenvedni (de most egy darabig nem tervezek kistesót, az biztos :)))

2009. ápr. 25. 15:42
 18/20 anonim ***** válasza:

Gratulálok a kisfiadhoz. Nemsokára elfelejted a fájdalmakat.

Ügyes voltál. Lényeg az egészséges kisbaba.

Sok boldogságot hozzá!!!

2009. ápr. 26. 14:42
 19/20 anonim ***** válasza:

Gratulálok a babához!

Ahogy telnek a napok, egyre szebbé válik majd a szülés élménye! :) Én mondjuk már ott a szülőszobán is azt mondtam, jöhet a következő, de az idő mindent megszépít. A fájdalom pedig gyorsan múlik, napról napra szürkül és csak a gyönyörű érzés marad... életet adtál a gyermekednek, ANYA LETTÉL!

Kívánok jó egészséget és sok boldogságot!

2009. ápr. 27. 13:29
 20/20 A kérdező kommentje:
köszönöm, nagyon aranyosak vagytok :)
2009. ápr. 27. 14:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!