Szülés, vajúdás közben meg tudtátok tartani az önkontrollt? Vagy volt minden - visítás, vicsorgás, hiszti?
Kedves Kérdező!
Megértem, hogy félsz. Én ma 18 napja, hogy a második gyermekemet szültem, de nagyon-nagyon féltem. 9 év telt el a két szülés között. Hidd el, az életünk legfájdalmasabb, de leggyönyörűbb érzése vár rád!! Menny és pokol játéka, a természet NAGY-NAGY CSODÁJA és nekünk Nőknek a legszebb dolgunk itt e földi létben: ÉLETET ADNI!
Minden jót és szép szülést kívánok!
18 napos kisfiú anyucija, aki 4 kg-al és gátkíméléssel született
Második válaszadó vagyok.
Ami még segíthet:
Ha érkezik a fájás azt kell gondolni, hogy egy vágtató lovon ülsz. Ő a fájdalom és te lovagolod.
Akarni kell! Ne ellenkezz ellene, hagyd, hogy tágítson. Gondold is azt, hogy TÁGULOK, mert tágulni kell, hogy a pici ki tudjon bújni. Segítsd őt, azzal, hogy mindvégig tudom minden fájás előbbre visz: ŐHOZZÁ.
Csak nem gondolni arra, mennyi van még hátra, csakis arra, milyen sokat haladtál már!
Könnyű, szép szülést kívánok!
Utolsó nagyon jól írta le.A végét kell nézni,a fájdalomnak értelme van.
Hidd el,az eleje bőven kibírható,az a rossz,mikor már tolófájások vannak,de még nem vagy kitágulva,ergó nem nyomhatsz.Ilyenkor csak arra figyelj,amit az orvos mond,vagy másik tipp,én számoltam közben magamban.Ha eltévesztettem,kezdtem elölről:)
Szerintem igenis rajtad múlik,h kiabálsz vagy sem,én egyszer kiáltottam fel,mikor mondták,h nyomjak,és én nagyon megijedtem ettől.De mindjárt összeszedtem magam.A szülés hosszúsága függ egyébként attól is,h hogy állsz hozzá.Ez is csak egy fél nap,de utána a kezedben a kisbabád!Csak nyugodtan,ez egy természetes folyamat,elöttünk is sokan szültek,és utánunk is fognak.Ne egy próbatételnek érezd,csak ahgyd megtörténni.
Szia!
Én 11 órát vajúdtam, de csendben tűrtem... Viszont mikor kézzel tágított bizony majdnem sírva fakadtam, egyszer-egyszer nyöszörögtem, a fájásokat pedig kibírtam "pofavágásokkal". Szerintem lehet uralkodni az embernek magán.
Könnyű szülést és jó egészséget mindkettőtöknek!
22,5 éves anyuka
hát, le a kalappal azok előtt, akik csendben, összeszorított fogakkal végigcsinálják a szülést :( nekem nem ment
annyira fájt, annyira szenvedtem, hogy én bizony a végén már hangosan zokogtam és hajtogattam, hogy nem bírom, nem megy
de végül 6 óra vajúdás után megszületett a kisfiam, akiért érdemes volt megszenvedni (de most egy darabig nem tervezek kistesót, az biztos :)))
Gratulálok a kisfiadhoz. Nemsokára elfelejted a fájdalmakat.
Ügyes voltál. Lényeg az egészséges kisbaba.
Sok boldogságot hozzá!!!
Gratulálok a babához!
Ahogy telnek a napok, egyre szebbé válik majd a szülés élménye! :) Én mondjuk már ott a szülőszobán is azt mondtam, jöhet a következő, de az idő mindent megszépít. A fájdalom pedig gyorsan múlik, napról napra szürkül és csak a gyönyörű érzés marad... életet adtál a gyermekednek, ANYA LETTÉL!
Kívánok jó egészséget és sok boldogságot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!