Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Igaz hogy a második baba...

Igaz hogy a második baba hamarabb megvan mint az első?

Figyelt kérdés
gyorsabb lefolyású a szülés?
2011. márc. 3. 18:31
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Nem törvényszerű, de a legtöbb esetre igaz.

Az egész gyorsabb és enyhébb lefolyású.

2011. márc. 3. 19:03
 2/15 anonim ***** válasza:
A 4 szülésemből a második volt a legnehezebb,pedig ő volt a legkisebb.3350 és 55 cm volt.Ehhez képest a negyedik gyermekem 4300 és 62 cm volt.
2011. márc. 3. 20:13
 3/15 anonim ***** válasza:

Nekem az első szülés kb. másfél óra volt. Nagyon gyorsan történt minden, mire felocsúdtam, már kinn is volt a kislányom.

A második szülés burokrepesztéstől számítva kb. két és fél óra volt (előtte nem éreztem semmilyen fájást, ezért azt nem számítom bele). Viszont sokkal fájdalmasabb volt. Azt hittem, hogy ottmaradok. Igaz, a kisfiam 4200gr volt. Valószínű emiatt is volt olyan rettentően fájdalmas.

18 napja szültem meg a harmadik gyermekemet. Szintén gyors szülés. Olyan 2 óra. Előtte itthon vajúdtam, de nem volt olyan vészes. Mondjuk nekem magas a fájdalomküszöböm. De a vajúdás most kifejezetten kellemes élmény volt és rendesen csodálkoztam, mikor körülöttem már a tolófájásokra készültek, meg hívták a gyerekorvost. Nem éreztem, hogy már ott tart a szülés.

Úgyhogy nálam háromszor is bejött a papírforma, amit egyáltalán nem bánok.

2011. márc. 3. 20:20
 4/15 anonim ***** válasza:
nekem hamarabb megszületett a második (ő 4 óra alatt vajúdással együtt, az első pedig 7 óra alatt), ráadásul nem is fájt annyira
2011. márc. 3. 20:58
 5/15 anonim ***** válasza:
Huh,akkor reménykedhetek? Nekem az első szülésem a legelső fájástól 26 óra,ebből durva vajúdás 8 óra,amiből az utolsó 3 órára kaptam EDA-t,megváltás volt. Vágtak,burkot repesztettek,de gyorsan kibújt(pár nyomás). Most várom a másodikat,kíváncsi vagyok...
2011. márc. 4. 02:40
 6/15 anonim ***** válasza:
Ez igy van.Az elős lányom 22 óra alatt lett meg.A 2.sokkal jobban fájt de másfél ora volt az egész:D
2011. márc. 4. 11:21
 7/15 A kérdező kommentje:
nekem is az első 2 és fél óra alatt meglett, magzatviz elfolyt és fél órára már 3 perces fájások voltak. most holnapra vagyok kiirva, éjjel elég erős jóslóim voltak de ma doki azt mondta zárt a méhszáj, nem hiszi hogy meglesz. pedig de jó lenne már.
2011. márc. 4. 12:39
 8/15 anonim ***** válasza:
Az orvosom azt mondta, hogy az esetek 75 % -ban könnyebb a 2. szülés, legalábbis gyorsabb. Én is ebben bízok most:-)
2011. márc. 4. 13:35
 9/15 anonim ***** válasza:
Bocsi az offért, de az nem számít, hogy mennyi idő telt el a két szülés között? Mert azt jobban el tudom képzelni, hogy 1-2 év különbséggel könnyebb a második szülés, de mi van, ha 4-5-6 év van a babák között?
2011. márc. 4. 13:43
 10/15 anonim ***** válasza:

19hónap van a két gyerek között. Első 18óra pocsék szülés, 38.héten.

Második 2:45 alatt megvolt mindennel(első fájástól az értesítő smsek kiküldéséig volt ennyi)(vajúdás-kitolás-varrás-"pelusozás") 41.héten.

2011. márc. 4. 14:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!