Ha itthon szivárog, esetleg elfolyik a magzatvíz, akkor mentőt kell hívni?
Meglepő volt, amikor egyik hiv. oldalon azt tanácsolták, hogy akinek folyik a magzatvíz, hívjon mentőt, akik fekvő helyzetben szállítanak be a kórházba, ugyanis előrecsúszhat a köldökzsinór és baj lehet.
Első szülésem itthon szivárgással indult, de a kórházban sem mondtak ehhez hasonlót... igaz, azonnal bementünk, de nem is gondoltam, hogy ennyire vész lehet.
Most aztán teljesen frászban vagyok így a végén.
Ha elfolyik otthon a magzatvized akkor már ne nagyon járkálj, lehetőleg ülj vagy feküdj még be nem értek.
Mert lehetőség van arra hogy még nincs lenn a baba feje és úgymond előre esik a köldökzsinór.
Nekem is feküdnöm kellett mikor beértünk, még a sok jól leszúrt hogy mit járkáltam otthon....
Az előreeső köldökzsinór csak abban az esetben fordulhat elő ha a baba feje nincs beékelődve úgymond.
Faros babánál ha elfolyik a magzatvíz azonnal feküdni és mentő(mint nekem is)
Nekem itthon az ágyban folyt el, és a mentősök nem engedték, hogy felkeljek, hordágyon vittek be a korházba.
Ott viszont azt mondták, hogy nyugodtan sétálhatok, hiszen teljesen zárt volt a méhszájam, és nem tudott volna előreesni a köldökzsinor. De azért a fekvés a legbiztonságosabb ilyen esetben.
Utolsó előtti vagyok, én erről nem tudtam, ezért 6kor elfolyt a magzatvizem, 7ig itthon járkáltam pakoltam a cuccom, és vártam apát hogy mennyünk a kórházba.
Mázlim van hogy enm lett semmi gond, nem értem ezt mért enm említik a dokik
Mentőorvos vagyok. Sok minden hasznosat írtak az előttem szólók. Tényleg. HA faros, vagy nem illeszkedett be a feje, fekvés és mentő. DE CSAK EBBEN AZ ESETBEN! Amúgy én is elintézném (és elintéztem) még a zuhanyt, hajmosást... A magzatvíz elfolyásától még bőven van idő első babánál, hogy kibújjon, s min ahogy írták is, a kórházban is a normálisabb szülésznők a járkálásra fognak biztatni, úgy gyorsabban megy a tágulás...
Mindegy, hogyan mész, sok sikert a szüléshez!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!