Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha itthon szivárog, esetleg...

Ha itthon szivárog, esetleg elfolyik a magzatvíz, akkor mentőt kell hívni?

Figyelt kérdés

Meglepő volt, amikor egyik hiv. oldalon azt tanácsolták, hogy akinek folyik a magzatvíz, hívjon mentőt, akik fekvő helyzetben szállítanak be a kórházba, ugyanis előrecsúszhat a köldökzsinór és baj lehet.

Első szülésem itthon szivárgással indult, de a kórházban sem mondtak ehhez hasonlót... igaz, azonnal bementünk, de nem is gondoltam, hogy ennyire vész lehet.

Most aztán teljesen frászban vagyok így a végén.

2011. febr. 25. 08:20
 1/9 anonim ***** válasza:
Ha van rá más módod, esetleg h a férjed vagy valaki családtagod bevisz a korházba, akkor menjetek autóval, de ha szivárog a vizet, sokat ne gondolkozz, pakolj és induljatok. Ha nincs senki otthon veled, akkor igen is hívj mentöt, hisz ebböl szülés lesz elöbb vagyutóbb, és jó kezekben kell hogy légy! Minden jót, és könnyü szülést kívánok neked.
2011. febr. 25. 08:25
 2/9 anonim ***** válasza:
Nekem anno azt mondták, hogy ha beindulnak a fájások, akkor még behozhat valaki, de ha jön a magzatvíz, csak mentő. MÉg ha szivárog, akkor is, mert ha elindulunk kocsival, nem biztos, hogy beérünk azelőtt a kórházba, hogy elfolyna a magzatvíz.
2011. febr. 25. 08:29
 3/9 anonim ***** válasza:

Ha elfolyik otthon a magzatvized akkor már ne nagyon járkálj, lehetőleg ülj vagy feküdj még be nem értek.

Mert lehetőség van arra hogy még nincs lenn a baba feje és úgymond előre esik a köldökzsinór.

Nekem is feküdnöm kellett mikor beértünk, még a sok jól leszúrt hogy mit járkáltam otthon....

2011. febr. 25. 08:30
 4/9 anonim ***** válasza:

Az előreeső köldökzsinór csak abban az esetben fordulhat elő ha a baba feje nincs beékelődve úgymond.

Faros babánál ha elfolyik a magzatvíz azonnal feküdni és mentő(mint nekem is)

2011. febr. 25. 08:35
 5/9 anonim ***** válasza:

Nekem itthon az ágyban folyt el, és a mentősök nem engedték, hogy felkeljek, hordágyon vittek be a korházba.

Ott viszont azt mondták, hogy nyugodtan sétálhatok, hiszen teljesen zárt volt a méhszájam, és nem tudott volna előreesni a köldökzsinor. De azért a fekvés a legbiztonságosabb ilyen esetben.

2011. febr. 25. 11:16
 6/9 anonim ***** válasza:

Utolsó előtti vagyok, én erről nem tudtam, ezért 6kor elfolyt a magzatvizem, 7ig itthon járkáltam pakoltam a cuccom, és vártam apát hogy mennyünk a kórházba.

Mázlim van hogy enm lett semmi gond, nem értem ezt mért enm említik a dokik

2011. febr. 25. 11:18
 7/9 anonim ***** válasza:
Nekem végig koponyavégű fekvésben volt a lányom, itthon elfolyt a vizem, felhívtam a szülésznőmet, azt mondta hogy induljunk befelé. Szóltam a férjemnek, ö 30 perc múlva érkezett meg a melóból, addig én még lezuhanyoztam, szépen felöltöztem, semmim nem fájt, nem akartam mentőt hívni, és a dokinőm sem mondta hogy mentővel menjek be.
2011. febr. 25. 11:46
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Mentőorvos vagyok. Sok minden hasznosat írtak az előttem szólók. Tényleg. HA faros, vagy nem illeszkedett be a feje, fekvés és mentő. DE CSAK EBBEN AZ ESETBEN! Amúgy én is elintézném (és elintéztem) még a zuhanyt, hajmosást... A magzatvíz elfolyásától még bőven van idő első babánál, hogy kibújjon, s min ahogy írták is, a kórházban is a normálisabb szülésznők a járkálásra fognak biztatni, úgy gyorsabban megy a tágulás...

Mindegy, hogyan mész, sok sikert a szüléshez!

2011. febr. 25. 12:28
 9/9 anonim ***** válasza:
16%
Basszus hát az orvost kérdezd...ezek a nők itt elmesélik neked a szülési történetüket aztán mindenkinek más, szerinted mi a garancia hogy neked is úgy lesz mint nekik?????Hát semmi....csak rád dumálják a sok hülyeséget és még jobban össze zavarnak...ez a véleményem erről
2011. febr. 25. 13:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!