Rettenetesen félek a szüléstől! 35 hetes kismama kinek milyen élményei vannak?
Jó az! :-)
Nekem az első altatásos császár volt és nagyon-nagyon hiányzott, hogy nem tudom mi az a szülés.
A másik kettő sima szülés volt és boldog vagyok, hogy igazából is szülhettem.
De tényleg! :-)
köszönöm.
Most kezdtem el így félni, eddig nem volt semmi bajom.
Néha rámjön amikor belegondolok...de sokkal jobban leszek amikor arra gondolok hogy milyen lesz amikor meglesz a kicsike lányom!puszi
Nekem csupa jó élményem emlékem van. 4x szültem, soha egyiktől se féltem igazán... Az elsőnél még nm volt ennyi lehetőség, hogy olvassak a témában (18 év), még a szülőszobát se láttam szülés előtt, tanfolyamok se voltak... Nem volt könnyű, de rögtön tudtam szülés után, hogy nem ez az utolsó szülésem... pedig a végén vákuummal született a fiam.
A 2. és a 3. szülés néhány óra alatt lezajlott, csodálatos élmény mindkettő.
A 4. most 2,5 éve volt, 10 évvel a 3. szülés után. Máig csak csupa jó emlékem van róla..
Próbálj beszélni az orvosoddal a félelmeidről, esetleg keresd fel a kórházban az egyik szülésznőt, hogy kibeszélhesd magadból amik zavarnak, ő segíthet eloszlatni az ismeretlentől való félelmeidet..
Első vagyok.
Ez a jobbik eset, ha csak a végén van benned para:) Nyugi túl leszel rajta, de továbbra is javaslom, hogy beszélgess el egy dúlával, szülésznővel, bárkivel, aki higgadtan kezeli a kérdést.
4 gyereket szültem, és persze fájt, de gondolhatod, ha annyira szörnyű lett volna, nem vállaltam volna ennyiszer fájdalomcsillapítás nélkül. Amúgy ha kimondottam a fájdalomtól félsz, beszéld meg a dokiddal, hogy milyen fájdalomcsillapítási módokra van lehetőség. Nem szégyen az, ha EDÁ-val szülsz. De szerintem menni fog az neked simán is.
köszönöm , mindenkinek a kedves szavakat!
És ha epidurálissal akarok szülni? akkor azt előre meg kell beszélnem? mert nincsen választott orvosom.
Szia!
Igen előre le kell beszélni egy Aneszteziológussal legalábbis nekem 5 éve le kellett. Ne félj jó tudom milyen én is féltem de tényleg ha meglátod a babádat mindent elfelejtesz olyan jó érzés már alig várom hogy másodjára is átéljem de sajnos nem akar jönni a tesó.
akkor szurkolok nektek!nagyon!És köszönöm a válaszokat!
Időpontra, kell menni goindolom az aneszteziológushoz..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!