Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Rettenetesen félek a szüléstől...

Rettenetesen félek a szüléstől! 35 hetes kismama kinek milyen élményei vannak?

Figyelt kérdés
2011. febr. 24. 08:54
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Most kezdtél el félni, vagy az elejétől így éreztél? Ha csak most, akkor remélem, ez csak egy kis "vizsgadrukk". Én a helyedben keresnék egy pszichológust, vagy akár csak egy dúlát, Ő talán még alkalmasabb lenne, és átbeszélném vele az aggodalmaimat. Van még bő egy hónapod arra, hogy felkészülj lelkileg. Drukkolok neked!
2011. febr. 24. 08:57
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Jó az! :-)

Nekem az első altatásos császár volt és nagyon-nagyon hiányzott, hogy nem tudom mi az a szülés.

A másik kettő sima szülés volt és boldog vagyok, hogy igazából is szülhettem.

De tényleg! :-)

2011. febr. 24. 08:57
 3/14 A kérdező kommentje:

köszönöm.

Most kezdtem el így félni, eddig nem volt semmi bajom.

Néha rámjön amikor belegondolok...de sokkal jobban leszek amikor arra gondolok hogy milyen lesz amikor meglesz a kicsike lányom!puszi

2011. febr. 24. 09:00
 4/14 anonim ***** válasza:

Nekem csupa jó élményem emlékem van. 4x szültem, soha egyiktől se féltem igazán... Az elsőnél még nm volt ennyi lehetőség, hogy olvassak a témában (18 év), még a szülőszobát se láttam szülés előtt, tanfolyamok se voltak... Nem volt könnyű, de rögtön tudtam szülés után, hogy nem ez az utolsó szülésem... pedig a végén vákuummal született a fiam.

A 2. és a 3. szülés néhány óra alatt lezajlott, csodálatos élmény mindkettő.

A 4. most 2,5 éve volt, 10 évvel a 3. szülés után. Máig csak csupa jó emlékem van róla..

Próbálj beszélni az orvosoddal a félelmeidről, esetleg keresd fel a kórházban az egyik szülésznőt, hogy kibeszélhesd magadból amik zavarnak, ő segíthet eloszlatni az ismeretlentől való félelmeidet..

2011. febr. 24. 09:05
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Első vagyok.

Ez a jobbik eset, ha csak a végén van benned para:) Nyugi túl leszel rajta, de továbbra is javaslom, hogy beszélgess el egy dúlával, szülésznővel, bárkivel, aki higgadtan kezeli a kérdést.

4 gyereket szültem, és persze fájt, de gondolhatod, ha annyira szörnyű lett volna, nem vállaltam volna ennyiszer fájdalomcsillapítás nélkül. Amúgy ha kimondottam a fájdalomtól félsz, beszéld meg a dokiddal, hogy milyen fájdalomcsillapítási módokra van lehetőség. Nem szégyen az, ha EDÁ-val szülsz. De szerintem menni fog az neked simán is.

2011. febr. 24. 09:05
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
En is nagyon feltem a szulestol es kellemeset csalodtam. Persze nem azt mondom, hogy nem fajt de sokkal rosszabra szamitottam. Nekem delutan 3 utan folyt el a magzat vizem (inkabb szivargott folyamatosan) de fajasaim csak masfel orara ra kezdodtek. Egesz turhetoek voltak de nekem egybol 3 percenkent jottek es kb. 40-50 masodpercig tartott a fajas. Delutan 6 ora volt amikor beertunk a korhazba de ekkor is meg csak 3 percenkent jottek a fajasok szinten 40-50 masodpercig tartottak es el sem akartam hinni, hogy teljesen ki vagyok tagulva. Ekkor mar ereztem, hogy nyomnom kell es nemsokara a kezembe volt a kisfiam. Felni egy ismeretlen fajdalomtol termeszetes. Igyis ugyis most mar tulkell elni tehat felesleges aggodni emiatt, ugysem tehetsz ellene semmit. :) En is igy fogtam mar fel a vegen. Egyebkent annyira fogsz izgulni, hogy minden rendben legyen a babaval, hogy ez lesz a legfontosabb ott es akkor. Hidd el az idoerzeked is megvaltozik. Ugy gondolod majd, hogy eltelet 30 perc de kozben mar tulleszel 1:30 oran. :) Tehat ha akkar orakon at vajudsz is teljesen lerovidul az ido. Konnyu szulest nektek!
2011. febr. 24. 09:11
 7/14 A kérdező kommentje:

köszönöm , mindenkinek a kedves szavakat!

És ha epidurálissal akarok szülni? akkor azt előre meg kell beszélnem? mert nincsen választott orvosom.

2011. febr. 24. 09:21
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Igen előre le kell beszélni egy Aneszteziológussal legalábbis nekem 5 éve le kellett. Ne félj jó tudom milyen én is féltem de tényleg ha meglátod a babádat mindent elfelejtesz olyan jó érzés már alig várom hogy másodjára is átéljem de sajnos nem akar jönni a tesó.

2011. febr. 24. 09:29
 9/14 A kérdező kommentje:

akkor szurkolok nektek!nagyon!És köszönöm a válaszokat!

Időpontra, kell menni goindolom az aneszteziológushoz..

2011. febr. 24. 09:31
 10/14 anonim ***** válasza:
Köszi.Igen előre megbeszélt időpontra kell menni.Mondjuk nekem akkor a fogadott orvosom intézte.
2011. febr. 24. 10:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!