Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császárosoktól hallottam:...

Császárosoktól hallottam: hiányzik a "természetes" szülés "élménye". Ezt tényleg legtöbben így érzitek?

Figyelt kérdés
Császárral szültem és nekem nem hiányzott a vaginális (sokak által tévesen természetesnek nevezett) szülés élménye. Nem volt tervezett a császár, órákig vajúdtam előtte a semmiért. Mégsem érzem azt, hogy bármiről is lemaradtam volna. Sőt. Ez szükséges volt és a császárral századannyira sem volt rossz, mint amit előtte tapasztaltam. Nem az a lényeg, hogy hogy szültem, hanem hogy egészséges gyereket tudtam szülni, aki amúgy nem élte volna túl. Tudom, hogy megoszlanak a vélemények, de tényleg a többség ennyire elmarasztalja a császárt? Én tényleg nem hiányolom a vaginális szülést és második gyereknél sem ijednék meg a császártól, inkább azt preferálnám a tapasztalataim után.
2009. febr. 14. 16:57
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
48%

Nem értem miért lettem lepontozva,mikor előre bocsájtottam,hogy a magam nevében beszélek,vagyis csak a saját érzésemet írtam le.

Azért lett volna számomra kudarc a császár,mert azt éreztem volna,hogy még arra sem vagyok képes amire a legtöbb nőstény állat.Vagyis arra nem lettem volna képes amire eredetileg rendeltettem.DE MÉG EGYSZER HANGSÚLYOZOM EZEK AZ ÉN ÉRZÉSEIM,és engedtessék meg nem,hogy azt érezzek,és gondoljak amit akarok!

2009. febr. 16. 10:54
 22/26 A kérdező kommentje:
Én csak annyit tudok mondani, hogy nem pontoztam le senkit! Tiszteletben tartom mások véleményét, szóval nem pontoztalak le.
2009. febr. 16. 14:52
 23/26 A kérdező kommentje:
Egyébként én azóta érzem magam nagyon rosszul, mióta válaszoltál, valahogy most ezen így elgondolkoztam és sokat sírtam rajta, pedig eddig ez eszembe sem jutott.
2009. febr. 16. 14:54
 24/26 anonim ***** válasza:
Nem értek egyet az utolsó válaszolóval!!! Arra rendeltetett egy nő, hogy gyereket szüljön? Szerintem arra, hogy kihordja és felnevelje a legjobb tudása szerint.
2009. febr. 17. 11:15
 25/26 anonim ***** válasza:

Utolsó válaszolónak üzenném. Hogy lehet ilyet írni egyáltalán gondolni.Hálát adok az égnek, hogy az orvos technológia ennyit fejlődött és lehetőség van rá hogy kiszűrjék azokat a gondokat, amik a szülés folyamán veszélyeztetik a baba vagy az anya életét, egészségét. Saját tapasztalat. Nem tervezett császáros révén első babával 24 óra, a másodikkal 15 óra vajúdás után kötöttünk ki a műtőben.Ha nem így történik mind a két babám halva születik. Ha választhattam volna megkíméltem volna a babáimat a szenvedéstől.És nem az én fájdalmaimról beszélek, hanem arról hogy talán nem kellett volna a piciknek ennyit szenvedni a kijutásért. Ja és persze utána a gyomormosás fájdalmait átélni.

Csak azt tudom mondani mindenkinek, hogy örüljön a babájának akár hogy is születettett a lényeg hogy egészséges legyen. Mivel lenne jobb egy természetes uton született oxigénhiányos babával élni az életet????

2009. febr. 23. 10:02
 26/26 anonim ***** válasza:
Nekem két császárom volt.Az elsö élet mentö a második tervezett.Nekem nem volt egy fájásom sem.Csak utána de napokon keresztül még otthon is szenvedtem a vágás helye nagyon macerás,és sokáig tart mig nem érzed.
2010. jan. 26. 12:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!