Császárosoktól hallottam: hiányzik a "természetes" szülés "élménye". Ezt tényleg legtöbben így érzitek?
"Utolsóelőtti" (ne haragudj, hogy így hívlak, bárcsak lennének itt nickek használatban): egy dolog van, amiért jó, ha vajúdsz: a tejed talán könnyebben megindul, de az látszik, hogy te még nem szültél, mert a kutya sem fog ezért vajúdni (nem azért, mert a szoptatás nem fontos, hanem azért, mert a vajúdásnál fájdalmadban halálra könyörögnéd magad, hogy azonnal vigyenek császározni, ha tudod, hogy úgyis császár és a doki sem hagyna szenvedni). Szóval írhatnak sok mindent, de az életben az elmélet nem sokszor jön be. Én ha tudom, hogy a következő császáros lesz, max. annyit vajúdnék még a kórházba nem érek be. Többnek nincs értelme. Nekem is az volt az egészben a bántó, hogy 10 órát a semmiért szenvedtem és emlékszem rá, szóval vajúdni a semmiért nem jó tipp akárki is mondta ezt neked.
Többieknek: Mikor benn voltam a kórházban, voltak olyanok, akiknél programozott császár volt (ikresek) és nekik volt tejük, pedig nem vajúdtak. Embere válogatja a tejet is, hisz van, akinek normál szülés után sincs. Azon is sok múlik, hogy mennyire rugaszkodsz neki a fejésnek, de van, aki akármennyire is próbálja, nincs teje. Szóval én ezt azért nem a császárnak tulajdonítanám.
Ember legyen a talpán, aki 20 órát vajúdik.
Egyetértek a 18:15-ös hozászólóval, nagyon sajnálom, hogy kimaradt a természetes szülés élménye, plusz az után való együttlét, én hajnalban szültem , aznap du. 5-kor láttam újra a babát fél órára, de elég szarul voltam fizikailag is, még este is alig voltam magamnál. Nem programozott volt, előtte kaptam a popsiba valami fájd.csill-ót na attól bekómáltam, alig tudtam magamról, meg, hogy mi történik velem, 3 óra után rossz lett a baba szívhangja, írány a műtő. Mindig is természertes szülést akartam, eszembe sem jutott soha hogy császárom lesz, lehet, hogy ez is baj volt, talán mindenre fel kellett volna készülni.DE AZ EGÉSZSÉGES BABÓ A LEGFONTOSABB!!!!!! Ja, és a szoptatás sem ment.
Talán mindez pótolható majd a kistesónál...
Én programozott császáros voltam és egy pillanatig nem hiányzott a "természetes" szülés. Elég "szűk" vagyok odalent, ki tudja, mennyire durván szanaszét szakadtam volna. Egyébként a méhem és a szívem miatt volt progis csaszi, de így is vészhelyzet lett műtét közben, mert kezdett nagyon lassan verni a szívem. A párom bent volt végig, fényképezett is, és rögtön odahozták a babámat, hogy megnézhessem, és miután visszavittek a szobába, 1 órára rá hozták is a kisfiamat és szopizhatott is. Kedden műtöttek, csütörtök este már volt tejbelövellésem.
A fiam egészséges, majdnem 15 hónapos koráig szoptattam, akkor is csak azért szoktattam le, mert volt egy vetélésem a 8. héten és a dokim mondta, hogy ha babát akarunk, akkor hagyjam abba a szoptatást.
Szóval bárhogy is szülsz majd, a lényeg, hogy mindennek tudj örülni és ne bánkódj, hogy nem úgy történt, ahogy esetleg megálmodtad. A baba a legfontosabb, te erős vagy és hamar felépülsz majd :) Én is már aznap felkeltem, mikor vágtak :)
Nagyon könnyű szülést, sok tejcit kívánok! :)
Nekem a 9,5 hónap alatt egy fájásom sem volt, és nem is vajúdtam egy percet sem. 13 nap túlhordás után, amikor a picinek nem volt jó a szívhangja egyből bevittek a műtőbe. Nem éltem meg kudarcként. Ezt osztották, ezt kell elfogadni.
Igaz, hogy sokan írják,hogy nem láthatták a babát, nekem szülés után 40 perccel már hozták is szoptatni. Most 4,5 hónapos, csak anyatejes kiskrapek.
Ne kövezzen meg senki, de szerintem az is közrejátszik abban, hogy a császáros anyukák némelyike nem tud szoptatni, hogy kudarcként élte meg a műtétet. Nem arra koncentrál belül, hogy ott a babája, akinek szüksége van rá, hanem azon rágódik, hogy Ő nem így akarta. Tényleg az a legfontosabb, hogy baba és a mama is egészséges legyen. Hogy van egy vágás a hasam alján? Na és? Úgyis csak a párom és a kozmetikusom látja.
Én már felkészültem a következő császárra is, mert 95% az esélyem arra, hogy a 2. babám is avval jön a világra.
Ne azon rágódjunk, hogy mi történt,hogy mi lett volna ha..., hanem örüljön mindenki a babájának. Sok nőnek sajnos még ez sem adatik meg, pedig Ők örömmel feküdnének még a kés alá is.
Boldog babázást kívánok mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!