Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császárosoktól hallottam:...

Császárosoktól hallottam: hiányzik a "természetes" szülés "élménye". Ezt tényleg legtöbben így érzitek?

Figyelt kérdés
Császárral szültem és nekem nem hiányzott a vaginális (sokak által tévesen természetesnek nevezett) szülés élménye. Nem volt tervezett a császár, órákig vajúdtam előtte a semmiért. Mégsem érzem azt, hogy bármiről is lemaradtam volna. Sőt. Ez szükséges volt és a császárral századannyira sem volt rossz, mint amit előtte tapasztaltam. Nem az a lényeg, hogy hogy szültem, hanem hogy egészséges gyereket tudtam szülni, aki amúgy nem élte volna túl. Tudom, hogy megoszlanak a vélemények, de tényleg a többség ennyire elmarasztalja a császárt? Én tényleg nem hiányolom a vaginális szülést és második gyereknél sem ijednék meg a császártól, inkább azt preferálnám a tapasztalataim után.
2009. febr. 14. 16:57
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:

"Utolsóelőtti" (ne haragudj, hogy így hívlak, bárcsak lennének itt nickek használatban): egy dolog van, amiért jó, ha vajúdsz: a tejed talán könnyebben megindul, de az látszik, hogy te még nem szültél, mert a kutya sem fog ezért vajúdni (nem azért, mert a szoptatás nem fontos, hanem azért, mert a vajúdásnál fájdalmadban halálra könyörögnéd magad, hogy azonnal vigyenek császározni, ha tudod, hogy úgyis császár és a doki sem hagyna szenvedni). Szóval írhatnak sok mindent, de az életben az elmélet nem sokszor jön be. Én ha tudom, hogy a következő császáros lesz, max. annyit vajúdnék még a kórházba nem érek be. Többnek nincs értelme. Nekem is az volt az egészben a bántó, hogy 10 órát a semmiért szenvedtem és emlékszem rá, szóval vajúdni a semmiért nem jó tipp akárki is mondta ezt neked.

Többieknek: Mikor benn voltam a kórházban, voltak olyanok, akiknél programozott császár volt (ikresek) és nekik volt tejük, pedig nem vajúdtak. Embere válogatja a tejet is, hisz van, akinek normál szülés után sincs. Azon is sok múlik, hogy mennyire rugaszkodsz neki a fejésnek, de van, aki akármennyire is próbálja, nincs teje. Szóval én ezt azért nem a császárnak tulajdonítanám.

Ember legyen a talpán, aki 20 órát vajúdik.

2009. febr. 14. 19:51
 12/26 A kérdező kommentje:
Azt szeretném mondani a hölgynek, aki írta, hogy nagyon megviselte pszichológiailag a császár: nem okoskodni akarok, csak segíteni: a császár is szülés és nem a te hibádból nem tudtad normál úton megszülni, szóval ezért nem kellene magad rosszul érezni. Bennem sosem volt olyan érzés, hogy nem tudtam megszülni. Légy büszke magadra, kihordtál egy új életet és gondozod legjobb tudásod szerint. Azért, mert császárral szültél, nem leszel kevésbé jó anya. Sok múlik azon, hogy hogyan tudatosítod magadban a veled történteket. Ha nem a negatív oldaláról nézed, máris jobban érzed magad.
2009. febr. 14. 20:02
 13/26 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek a 18:15-ös hozászólóval, nagyon sajnálom, hogy kimaradt a természetes szülés élménye, plusz az után való együttlét, én hajnalban szültem , aznap du. 5-kor láttam újra a babát fél órára, de elég szarul voltam fizikailag is, még este is alig voltam magamnál. Nem programozott volt, előtte kaptam a popsiba valami fájd.csill-ót na attól bekómáltam, alig tudtam magamról, meg, hogy mi történik velem, 3 óra után rossz lett a baba szívhangja, írány a műtő. Mindig is természertes szülést akartam, eszembe sem jutott soha hogy császárom lesz, lehet, hogy ez is baj volt, talán mindenre fel kellett volna készülni.DE AZ EGÉSZSÉGES BABÓ A LEGFONTOSABB!!!!!! Ja, és a szoptatás sem ment.

Talán mindez pótolható majd a kistesónál...

2009. febr. 14. 20:33
 14/26 anonim ***** válasza:
100%
Szia!én is sima szüléssel indultam,de császár lett a vége,programozott a szemem miatt.Sajnos komplikáció lépett fel és majdnem meghaltam!sajnálom,hogy nem halottam a mano hangját,de aludt ő is,ahogy én is.Anyum látta meg elsőnek és a párom.Szerettem volna simán szülni,de a dokim szerint odamaradhattunk volna,nyakán volt a köldökzsinór több rétegben!Én meg nem biztos,hogy gy megtudtam volna szülni!Én úgy fogom fel,hogy lehet nem a legszebb élményem volt a szülés,de a 2 hónapos fiamért bármikor megismételném:)!!!!
2009. febr. 14. 22:21
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

Én programozott császáros voltam és egy pillanatig nem hiányzott a "természetes" szülés. Elég "szűk" vagyok odalent, ki tudja, mennyire durván szanaszét szakadtam volna. Egyébként a méhem és a szívem miatt volt progis csaszi, de így is vészhelyzet lett műtét közben, mert kezdett nagyon lassan verni a szívem. A párom bent volt végig, fényképezett is, és rögtön odahozták a babámat, hogy megnézhessem, és miután visszavittek a szobába, 1 órára rá hozták is a kisfiamat és szopizhatott is. Kedden műtöttek, csütörtök este már volt tejbelövellésem.

A fiam egészséges, majdnem 15 hónapos koráig szoptattam, akkor is csak azért szoktattam le, mert volt egy vetélésem a 8. héten és a dokim mondta, hogy ha babát akarunk, akkor hagyjam abba a szoptatást.

Szóval bárhogy is szülsz majd, a lényeg, hogy mindennek tudj örülni és ne bánkódj, hogy nem úgy történt, ahogy esetleg megálmodtad. A baba a legfontosabb, te erős vagy és hamar felépülsz majd :) Én is már aznap felkeltem, mikor vágtak :)

Nagyon könnyű szülést, sok tejcit kívánok! :)

2009. febr. 15. 10:05
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
18:14-es vagyok, szerintem kell a vajúdás. Na nem 20 óra, de én a magam kis 3 órájával úgy érzem nem szenvedtem meg eléggé a babámért. A császár utáni fájdalmak ide vagy oda. Azért bosszant a 3 óra, mert szerettem volna még próbálkozni, várni még egy kicsit, hátha elkezdek tágulni. A babám szívhangja rendben volt, semmi nem indokolta akkor még a műtétet, csak az, hogy az orvosomnak más dolga volt...
2009. febr. 15. 11:48
 17/26 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a 9,5 hónap alatt egy fájásom sem volt, és nem is vajúdtam egy percet sem. 13 nap túlhordás után, amikor a picinek nem volt jó a szívhangja egyből bevittek a műtőbe. Nem éltem meg kudarcként. Ezt osztották, ezt kell elfogadni.

Igaz, hogy sokan írják,hogy nem láthatták a babát, nekem szülés után 40 perccel már hozták is szoptatni. Most 4,5 hónapos, csak anyatejes kiskrapek.

Ne kövezzen meg senki, de szerintem az is közrejátszik abban, hogy a császáros anyukák némelyike nem tud szoptatni, hogy kudarcként élte meg a műtétet. Nem arra koncentrál belül, hogy ott a babája, akinek szüksége van rá, hanem azon rágódik, hogy Ő nem így akarta. Tényleg az a legfontosabb, hogy baba és a mama is egészséges legyen. Hogy van egy vágás a hasam alján? Na és? Úgyis csak a párom és a kozmetikusom látja.

Én már felkészültem a következő császárra is, mert 95% az esélyem arra, hogy a 2. babám is avval jön a világra.

Ne azon rágódjunk, hogy mi történt,hogy mi lett volna ha..., hanem örüljön mindenki a babájának. Sok nőnek sajnos még ez sem adatik meg, pedig Ők örömmel feküdnének még a kés alá is.

Boldog babázást kívánok mindenkinek!

2009. febr. 15. 12:19
 18/26 anonim ***** válasza:
100%
utolsó válaszoló, igazad lehet abban, hogy a császár elutasítása hatással lehet a szoptatásra. Nekem 3 hónapig volt poblémám a szoptatással, kb akkorra sikerült úgy-ahogy feldolgoznom a császárt, bár rossz napjaimon még mindig bánkódom miatta. De igazad van, a lényeg hogy megvannak a babák, egészségesek. Én mondjuk a vágás miatt soha nem aggódtam. A babám nagyon ragaszkodik hozzám, láthatóan nagyon szeret, 6 hónapos és még szopizik, egész nap együtt vagyunk és játszunk, nagyokat nevetünk, egészséges, szépen fejlődik, nagyon okos, érdeklődő, szereti a főzelékeket amiket csinálok neki, tökéletes gyerek. Ennél többet nem is kérhetnék! :)
2009. febr. 15. 14:51
 19/26 anonim ***** válasza:
21%
Csak a saját nevemben beszélhetek,de én borzasztó kudarcként éltem volna meg,ha nem természetes úton hoztam volna világra a lányomat.Szerintem azért sokan vannak így vele,és sajnálom azokat akiknek muszáj volt császárral szülniük.
2009. febr. 15. 20:42
 20/26 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszolótól kérdezném, hogy miért lenne ez kudarc? Talán a császárosok nem "dolgoznak meg" a gyerekükért? Nem értem mire gondolsz és épp ez áll annak a hátterében, hogy nem tudom megérteni, hogy ezt hogy lehet kudarcnak megélni. Kérlek fejtsd ki.
2009. febr. 15. 22:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!