Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császárosoktól hallottam:...

Császárosoktól hallottam: hiányzik a "természetes" szülés "élménye". Ezt tényleg legtöbben így érzitek?

Figyelt kérdés
Császárral szültem és nekem nem hiányzott a vaginális (sokak által tévesen természetesnek nevezett) szülés élménye. Nem volt tervezett a császár, órákig vajúdtam előtte a semmiért. Mégsem érzem azt, hogy bármiről is lemaradtam volna. Sőt. Ez szükséges volt és a császárral századannyira sem volt rossz, mint amit előtte tapasztaltam. Nem az a lényeg, hogy hogy szültem, hanem hogy egészséges gyereket tudtam szülni, aki amúgy nem élte volna túl. Tudom, hogy megoszlanak a vélemények, de tényleg a többség ennyire elmarasztalja a császárt? Én tényleg nem hiányolom a vaginális szülést és második gyereknél sem ijednék meg a császártól, inkább azt preferálnám a tapasztalataim után.
2009. febr. 14. 16:57
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
100%
Szia,nekem sem volt tervezett a császár,de ez lett,de én egy pillanatig sem bánkódtam ezen,inkább örülök,h a kislányommal minden a legnagyobb rendben!:D Ez a legfontosabb!!!!
2009. febr. 14. 17:02
 2/26 anonim ***** válasza:
100%
Szia én is tervezett császáros voltam és én se éltem meg tragédiaként.De hát nem vagyunk egyformák.Unalmas lenne úgy a világ.
2009. febr. 14. 17:10
 3/26 anonim ***** válasza:
82%

pár dolog.. csak ahogy en latom, tapasztalatlanul.. előre kozlom, fogalmam sincs, hogy fogok szülni.

- teljesen mindegy, hogyan szuletik a kisbaba, csak egeszseges legyen. (alaptétel nekem)

- úgy olvastam, hogy a csaszarosoknak is kell vajudni. igazabol en inkabb a vajudastól feltem, mint a szulestől, ugyhogy innentol mindegy

- érdekes, hogy igenis jobban félek a csaszartol, mint a rendes szulestol, indokolatlan, mert valoszinuleg mind a két esetben "vágni" fognak, de főleg az a bajom a csaszarral, hogy :

- nem lehet benn a parom

- nem adjak oda rogton a babat

- nehezebben epulnek fel (tudom, mindenkinel mas, sajnos én nem a gyorsan regenerálodó kategória vagyok), és nem lesz segítségem (férjem sem tud sajnos pont akkor segiteni, mert nem lett itthon).

Bárhogy fogok szülni, valoszinuleg egyiket sem fogom felfogni tragedianak. 10 kismama ismerosombol 9 csaszarral szult, es volt, aki direkt ugy intezte, szóval nem igazan volt hianyerzetuk :)

Az egyetlen, amit nem akarok, és remelem nem lesz olyan, hogy elkezdem termeszetesen, es csaszarral fejezik be..az a legrosszabb..

amugy a vaginális igenis termeszetes, ha a csaszar lenne a "termeszetes" mindenki azzal szulne. bar abban igazad van, hogy a nők 70%a (!) szül csaszarral a statisztika szerint, és már a csaszar a "természetes"

de igazából szerintem mindenki mashogy éli meg, egyik modszer sem jobb vagy rosszabb, kulonbozoek vagyunk, természetes ( :)), hogy mindenki maskepp eli meg, mas tetszik neki jobban. szerintem nincs olyan, hogy az "alma" vagy a "korte" a jobb, mert teljesen mas, mindketto gyumolcs, mindketto finom, mindkettonek megvannak az elonyei/hatranyai, stb.

2009. febr. 14. 17:25
 4/26 anonim ***** válasza:
100%
Engem nem érdekelt hogy szülök csak egészségesek legyenek, 2 császárom lett. Már a kicsi is 5 hónapos, rég elfelejtve az egész, de azért kiváncsi lettem volna a hagyományos módra is. De ettől jobban sose foglalkoztatott.
2009. febr. 14. 17:32
 5/26 A kérdező kommentje:
Az utolsó előtti válaszadónak: egyetértek veled, de nem értem, mit értesz az alatt, hogy a császárosnak is kell vajúdnia? Ha tudják előre, hogy császár, akkor nem vajúdik, ha nem programozott, akkor meg azért vajúdik, mert próbálkoznak a vaginális szüléssel "hátha megy" alapon.
2009. febr. 14. 17:40
 6/26 anonim ***** válasza:
100%
Én természetesen szültem 3 hete. A babám 3 héttel hamarabb jött a vártnál, ezért még nem volt megfelelő méhlepény. Infulzióval indították meg a fájásokat. De én annyira szenvedtem, hogy a végén már azt kérdeztem,miért kell ennyit szenvedni, ha megoldaható másképp is (császárral). Lehet, ha időbe jön a baba nem szenvedek ennyit, de szerintem tök mindegy, hogy jön világra a baba csak egészséges legyen. :))
2009. febr. 14. 17:41
 7/26 anonim ***** válasza:
89%
Nekem 2 császárom volt.Egyáltalán nem bánom.Sőt én teljesen jól viseltem és ha szülnék harmadikat akkor se bánnám a császárt.Én sokkal hamarabb felépültem a császárból, mint a barátnőm a sima szülés után. és inkább vegyék ki a babát, mint hogy ezer felé szakadjon az ember. Ja és persze a baba sem szenved annyit. Szerintem.
2009. febr. 14. 17:56
 8/26 anonim ***** válasza:
100%

"Utolsóelőtti" vagyok, aki azt mondta kell vajudni:

Azt olvastam, hogy sok kórhazban hagyjak vajudni a csaszar elott levo kismamakat (nem a programozott csaszarosokat), mert allitolag jot tesz a babanak, meg a mamanak is.

2009. febr. 14. 18:02
 9/26 anonim ***** válasza:
88%
engem megviselt, hónapokig szenvedtem miatta, nem fizikailag. Bántott, hogy nem voltam képes megszülni, a szoptatással is voltak gondok, az a padlóra tett teljesen (se megszülni, se táplálni...) Azóta megy a szopi és kicsit jobb érzésem van a császár miatt. De: este volt a műtét így nem kaptam meg a babámat, csak reggel. Nem rakhattam rögtön cicire, talán jobban ment volna szopi később, ha korábban kezdjük. Elmaradt a boldog összebújás apukával a szülés után. A császár nagyon megviselt, nehezen mozogtam, ezért nem vállaltam a babás szobát, ezt nagyon bánom azóta is. Lehet, hogy szükség volt a császárra (bár az orvosom csak 3 órát hagyott vajúdni, és már mentünk is a műtőbe), nekem mégis nagyon rossz élmény. Sajnálom, hogy kimaradtak az első napok a közös életünkből.
2009. febr. 14. 18:14
 10/26 anonim ***** válasza:
100%

Én 20 órát vajúdtam a császár előtt, és ennyi idő alatt is csak nagyon szűk 4 ujjnyira tágultam. Amikor a baba szívhangja hirtelen rossz lett, azonnal vittek a műtőbe. Előtte meg sem fordult a fejemben, h' nem hüvelyi úton fogok szülni, és nagyon készültem az utána lévő két órára, amikor hárman először együtt lehettünk volna. Én szerencsére hamar felépültem, hajnalban volt a műtét, este már a saját lábamon mentem le a lányomhoz. De sokszor eszembe jut, h' élete első óráiban nem lehettem vele, és ennek voltak következményei is (gondok a szoptatással, különösen sírós baba lett, és valahogy nem éreztem a folytonosságot, h' az, aki a hasamban volt, az ő volt. Tudom, ez hülyén hangzik, de nem tudom értelmesebben megfogalmazni.)

Nekem sok barátnőm és kolléganőm szült császárral, de mindegyik vajúdott több órát, tehát természetes szülésnek indult, csak komplikáció lépett fel.

2009. febr. 14. 19:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!