Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogyan zajlik a tágitás...

Hogyan zajlik a tágitás szülés alatt?

Figyelt kérdés
2011. febr. 18. 19:46
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
77%
Igazat adok az előttem válaszolónak! Ez nem úgy megy,hogy császározzanak! Engem 2és fél nap után császároztak de kivárták az utolsó pillanatot! Kiderült,hogy hanyatt volt a kisfiam ,nem tudtam volna megszülni!
2011. febr. 19. 11:08
 12/21 anonim ***** válasza:
igen, de ha ilyen van lehet kérni egy uh, ugyan nézzenek már rá, hogy egyáltalán hogy fekszik.
2011. febr. 19. 11:11
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

A tágítás borzalmas érzés, legalábbis nekem az volt.

Nagyon erős fájásaim voltak, mégis óránként tágítottak, hol a szülésznő, hol az orvos. Az egész szülés alatt az volt a legfájdalmasabb.

Először 2, 3, majd 4 ujjal tágítanak, attól függ hol tart a méhszáj.

Még most is futkos a hátamon a hideg, ha rágondolok.

2011. febr. 19. 12:55
 14/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat!
2011. febr. 19. 13:38
 15/21 A kérdező kommentje:
Kedves 2.dik! Ha jol értelmeztem akkor sok sikert a picurhoz!:) Jó szülést és babázást!:)
2011. febr. 19. 13:52
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
engem burokrepesztés után kezdtek el tágítani,majd megjött a váltás és rájöttek,hogy rosszul van bekötve az infúzió és azért nem tágulok.utánna még mindig nem nagyon akartam tágulni és már mikor megláttam a szülésznőt rosszul voltam,hogy megint matat.
2011. febr. 19. 16:08
 17/21 anonim ***** válasza:
89%

Tegnap 20.39-es vagyok.

Mint sokminden mást is,ezt is ki kell bírnunk szüléskor,ha kell.

Nekem az első terhességem során is hamar elkezdett nyílni a méhszájam,feküdtem kórházban emiatt, és a 35. héten megszültem. 3 óra alatt,nem kellett tágítani. 2.terhességem során is nyitva volt kicsit a méhszájam a 15.héttől kb, félő volt,hogy megint előbb ki akar bújni a baba. A 34.héten azt mondta a doki,hogy még 1 hetet jó lenne ha kihúznék,de nem sok esélyt lát rá.

Ehhez képest a 38.héten szültem,akkor is csak azért,mert az aktuális vizsgálat alkalmával a doki jól megvizsgált,magyarul tágított,feszegetett,mert kiderült utána indult nyaralni,és szerette volna ha még előtte megszülök. Hát estére megszültem.

Ezzel végül is csak azt akartam mondani,hogy a méhszáj direkt tágítás nélkül is elkezdhet kinyílni.

Kedves Kérdező!

Sikerült jól megijeszteni sztem a válaszokkal, de egyrészt nem biztos,hogy nálad szükség lesz ilyenre,másrészt meg tényleg úgy gondolom,ahogy írtam az előbb,hogy ki kell bírnunk.

Én nagyon féltem a szüléstől,de 2 gondolatot "kaptam", egyiket a keresztanyám mesélte,mikor ő volt terhes,egyik kollégája azt mondta neki:azt a napot rászánja Zsuzsikám...

A másikat a kolléganőm mondta,hogy fáj a szülés, tény, de egy életben 1szer 2szer ki lehet bírni...

És valóban...

2011. febr. 19. 18:34
 18/21 anonim ***** válasza:
24%
Fájás közben csinálják, én észre sem vettem. De ha nagyon félsz tőle, akkor mondd meg nyugodtan, hogy nem idegenkedsz a gátmetszéstől. Nekem az első gyereknél volt, hamar kicsúszott, a másodiknál tágítottak, az rosszabb volt, de én nem igazán tudtam, hogy mi történik. Csak utána mondták, hogy nem vágtak, én azt hittem, hogy igen, már a fene se tudja, hogy mi az ami fáj.
2011. febr. 19. 23:51
 19/21 anonim ***** válasza:
50%

A méhszáj tágításának semmi köze a gátmetszéshez kedves utolsó.

azért tágítják a méhszájat, mert nem tágul saját magától kellően.

A gátmetszés pedig a kitolásnál van/lehet, de semmi, de semmi köze nincs a méhszájtágításához.

2011. febr. 20. 10:09
 20/21 anonim ***** válasza:
60%
Akkor bocs. De tény, hogy az első szülésnél nem vettem észre a tágítást, a másodiknál meg majd széttéptek alul. Valami köze azért mégis lehet.
2011. febr. 20. 22:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!