Hogyan zajlik a tágitás szülés alatt?
Szia!
Őszintén? Ha nincsenek fájásaid, nem tágulsz. Ha vannak (erősek) akkor nem tágítanak.
Ha rá kell segíteni (ált. oxitocinnal) az esetek többségében elkezdődnek a rendes fájások, de a tágulás nem tudja követni, így fájások alatt a szülésznő benyúl és kézzel tágít. Ez nagyon fájdalmas tud lenni.
Nekem a dokim segített rá a kezével. Nagyon fájt.
De azért ne kezdj el ezen parázni, nem biztos hogy szükséged lesz rá,hogy tágítsanak, meg sztem orvostól is függ,hogy hagyja-e magától a dolgokat.
Az első szülésemnél nem csinálta nekem sem,csak a 2.nál.
2. vagyok.
Hogy hogy történik?
Fájás alatt ugyanúgy, mint egy vizsgálatnál szétteszed a lábadat, felnyúl és szétfeszíti a méhszájadat, ha kell, húzza lefelé. Ezt egymásután többször is megteszi.
2. vagyok
Nem hagyod? Vicc? Nem kérdezik és a császár nemigazán így működik, hacsak nem fizetsz eleget az orvosnak.
Engem 2 nap vajúdás után sem akartak megcsászározni, amikor már majdnem elájultam az éhségtől, szomjúságtól, fájdalomtól.
Válaszuk: "nincs ok a császárra, a baba jól van" hogy én szenvedek? "ez van"
megint 2.
háááát igen, a 2. babánál már a 25. héten kinyílt a méhszájam.
De még mindig nem szültem meg. 37. kismama vagyok most és iszonyatosan rettegek a tágítástól és az oxitocin brutális hatásától.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!