Második papás szülésnél hová tettétek a nagytesót, míg a szülés tartott?
Senki nem tud készenlétben állni, hogy akkor aznap nem megy dolgozni, hanem a gyerekre vigyáz... Van egy ismerősünk, nyugdíjas már, ő biztos elvállalná, csak hát akkor még szoktatni kell hozzá a gyereket.
Van valakinek jobb ötlete?
Ti hogy oldottátok meg?
férjem munkatársáék, akik egyébként szomszédok is, nem volt hozzájuk szoktatva a gyerek, mégis kibírta. Nem baj ha ordít meg minden, lényeg, hogy "életben tartsék" :)
Ennyit kibírhat ő is a szomszéd is
Nekünk a nővérem fog a lányomra vigyázni.
Szerintem nálatok nagyon jó ötlet az, ha a nénihez szoktatod kicsit, bármikor jól jöhet a segítség. A terhesség végén is sok a vizsgálat, nem kell magaddal vinni mindig. És lenne pár óra szabadidőd is. Még ha fizetni is kell a néninek.
nekünk anyukám fog készenlétben állni. majd szól előtte időben a munkahelyén, hogy várhatóan lesz egy nap, amikor el kell mennie.
az ő munkahelyén is meg kell, hogy tudják oldani, egy ilyen nap lesz csak :)
Nálunk is ez volt (22 hó különbség), minden nagyszülő, barát, ismerős, rokon még dolgozik. Végül egy baráti házaspár bevállalta, ők voltak az A terv, de még néhány házaspárt beállítottunk B,C.. tervnek. A feleség mondta, hogy ő el tud jönni a munkahelyéről, de legalább 1-1,5 óra, mire hazaér. Szerencsére a szomszédasszony is felajánlotta, hogy átjön, amíg ideérnek a lányomért.
A lányomra előtte soha senki nem vigyázott, csak a férjem és én, soha nem is aludt máshol.
A szülés persze este jött rám, majdnem munkaidő végén, szóval el is kellett jönnie a baráti feleségnek is, meg az én férjemnek is, addig én itthon vajúdtam, a lányom meg csak nézett, nem értette, miért mászkálok ringó csípővel körbe a lakásban.
Mindegy, a lényeg, hogy mi mentünk szülni a férjemmel, a házaspárnál pedig ott aludt a lányunk, és nem volt semmi baj, simán elaludt este, és reggelig aludt, úgy ahogy itthon is szokott. Pedig előtte alig 4-5 alkalommal találkozott ezzel a házaspárral, de mindig úgy, hogy mi is ott voltunk.
Minden jól jött ki, de előtte én szétaggódtam magamat, hogy mi lesz, hogy lesz.
Szerintem annyira nem kell szoktatni a gyereket, ha rádjön a szülés, elviszed valahova, és kész, nem lesz semmi baja. Legfeljebb sír egy kicsit, de aztán apa úgyis megy érte. Ha meg valami rokonnak közben lejár a munkaideje, odamehet ő is a nyugdíjas ismerőshöz segíteni.
Megértelek, hogy aggódsz, de most már a mi tapasztalatunkból írom, hogy kár ezen leállni, a gyerkőcöd jól fogja magát érezni, és hidd el, nem fogja végigordítani a szülésedet, akárhány órát is fog tartani.
Csak lelkileg készítsd, hogy anya távol lesz, anya nem lesz, babázni mész, stb stb.
Nekünk még az volt a para egyébként, hogy az elsőt is nagyon hamar megszültem, és emiatt a másodiknál sietni kellett, hogy hamar beérjünk a kórházba, mert sejtettük, hogy még gyorsabb szülés lesz. Szerencse volt, beértünk a kórházba, 50 perc múlva már meg is volt a második lányom, még jó, hogy nem a kocsiban szültem meg :)
Bocs, egy kicsit hosszú lettem :)
Köszönöm szépen mindenkinek!
Ez a lehetőség nem is jutott eszembe, hogy valaki szólhat a munkahelyén, hogy lehet, hogy el kell majd mennie... Majd megkérdezem róla a húgomat, csak ő lakik a városban.
Abban azért nem bízom, hogy a gyerek legfeljebb sír egy darabig és majd elhallgat, mert eddig ahányszor belelendült a sírásba, még soha nem hagyta csak úgy magától abba. Ráadásul csak 14 hóanpos lesz akkor. Az idős néni is jó megoldás lehet, csak az a baj, hogy nem tudom, mennyire bízhatok benne. Olyanokat mond, hogy ő soha nem félt attól, hogy bármi baja lehet a gyereknek akármilyen ételtől, nem is lett semmi bajuk. Így kaptak a gyerekei két hónaposan tápszer helyett tehéntejet (mert a tápszertől nagyon meghíztak), kolbászt, szalonnát, epret stb.-t pedig amikor éppen gondolta. És komolyan nem tudom megítélni, hogy a legjobb szándékkal nem akarja-e majd nekem is bebizonyítani, hogy nyuuugodtan ehet-ihat a gyerek akármit, majd meglátom, hogy semmi baja nem lesz tőle! Na mindegy, ez más téma.
Még egyszer nagyon köszönöm a tippeket! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!