Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Van olyan aki angliban szult?

Van olyan aki angliban szult?

Figyelt kérdés
En Londonban elek es elso babamat varom nemsokara szulni fogok es nem ertem,hogy itt miert nem figyelik ugy a kismamakat mint otthon.Az mondtak,hogy ha 41.heten a baba meg bent van akkor menjek be uhra!!Normalis szules utan par ora es haza engednek csaszar utan egy nap...van valakinek tapasztalata?
2011. febr. 18. 09:52
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Majd 7 hónapja szültem első babámat itt, Angliában. Hát, mit ne mondjak, elég érdekesen állnak hozzá a témához. Leírom szülélstörténetem nagyvonalakban: 38. hét utolsó napja, reggel 6 óra: Elkezd szivárogni a magzatvizem(erre ébredek), felhívom a kórházat, hogy most mi a teendő. Válasz: Ha nagyon aggódom, éppen bemehetek, hogy megnézzenek. Bementünk a kórházba, ahol közölték, hogy menjek haza,mert még nincsenek fájások, de vizsgálat alapján megállapították, hogy tényleg szivárog a magzatvíz. Semmi magzati szívhang vizsgálás, csak alulról megvizsgált kézzel a szülésznő. Adott eg lapot, hogy arra irkáljam otthon a hőmet, meg a fájások gyakoriságát, stb, és ha 24 órán belül nem indulnak be a fájások, menjek be. 8:30-ra értünk be aznap reggel a korházba, és azt mondta, másnap 9:30-ra menjek be, ha nincs semmi. Ez már jóval több,mint 24 óra a magzatvíz folyásának megkezdésétől számítva! Délután 3 órakor gyenge, de egyre rendszeresebb fájásaim voltak. Azt mondták, még ne menjek. Este 10-kor mentünk be, mert elkezdett erősödni. Ott azt mondák, hogy nagyon korán jöttem, de jól van, most már ne menjek haza. 1 órán belül annyira felerősödtek a fájások, hogy átmentünk a szülő szobára. Meg se kérdezték, hogy kell e borotválkoznom, vagy ilyesmi. Szerencsére otthon megborotválkoztam. 2 szem nagyon gyenge fájdalom csillapítót kaptam, persze nem használt. Lábremegésre kaptam egy szurit, ami használt. Próbáltuk vízben, nem használt. Oxigént kaptam, ami segített egyben tartani a légzésemet. 1 szülésznő volt benn. Apukának nem kellett beöltözni, síma ágyon szültem. Éjféltől már fetrengős:P fájdalmaim voltak. Reggel kábé 5 órára eljutottunk odáig, hogy megkezdődtek a toló fájások. 1 óra nyomás után a feje leért teljesen a babának, már ki tudtam tapintani. Nem akart kibújni, túl szűk voltam (erőm lett volna), Fél óra után leesett a csajnak, hogy vágni kéne, mikor már szinte sírva mondtam neki, hogy csináljon valamit. Érdekes mód, ahogy elvégezte a gátmetszést, a babám egybe cuppant ki, párom szerint szinte repült kifele:D 1 óra hosszáig raktak össz. (később a varrás szétnyílt) Műszakváltás volt, babámon a teljes vizsgálatot végre se hajtották, fel se öltöztették, csak odarakták rám, és 2 óra hosszát vártunk, mire felöltöztették végre, ahogy rámrakták, hirtelen eltűnt mindenki, folyóson se volt egy lélek se 2 óra hosszáig! Aztán ahogy bekerültem végleges helyemre, ott is hagytak jó időre 4-ed magammal és párommal babámmal. Egész éjjel kábé 3 órát aludtam. Aztán reggel jöttek a vizsgálatok, szinte dél volt, mikor azt mondták, végeztek, ha akarok mehetek, ha akarok maradhatok. Hát több se kellett, azonnal kipattantam az ágyból, néztek is:D hívtam a párom, hogy jöjjön értem. Otthon jobban tudok pihenni. Aztán hazaértünk és csak este aludtam, és én még csodálkoztam és szidtam magam, hogy hogy vagyok képes bealudni szopi közben, csak később esett le, hogy 24 óra nem alvás után szültem, aztán 48 óra alatt is csak 3-4 órát aludtam:D A későbbiekről még annyit, hogy szétnyílt a sebem, és azt tanácsolták, hogy ülőfürdőzzek, én meg hülye elfogadtam a tanácsukat. Végül 6 hét alatt gyógyult be, a mai napig nincs rendesen összeforrva, de szerencsére ez nem hátráltat semmiben. Még szeretnénk egy babát, azt is kinn fogom szülni, mert nagyon más megoldást nem látok. Nem bánom, hogy velem volt a babám végig, de fárasztó volt, annyi szent. Túl lehet élni a helyi szülést. Meg még annyit, hogy besárgult kicsit a babám, de nem nagyon. Mutattam védőnőnek, és azt mondta, nem kell bemenni vele, majd kirúgja a babám a sárgaságot. 1 vagy másfél hétig volt kicsit sárga, de igaza lett a védőnőnek. A babám egészséges szerencsére, a héten tültjük a 7. hónapot:D

Bocs, hogy hosszú voltam, csak gondoltam esettanulmányként leírom a történetem.

2011. febr. 21. 10:15
 12/18 anonim ***** válasza:

Szia!

Én még nem szültem csak 32 hetes vagyok!Szombaton délután elmentem pisilni és zöld folyásom volt párom hivta a kórházat és mondták hogy rögtön menjünk be!Gyorsan öltöztünk elindultunk,odaértünk elvették a terheskönyvem mindjárt befektettek szobára(csináltak vérvétel vizelet vizsgálat kenetet vettek ezeket rögtön vitték a laborba megcsináltatni)kimutatta hogy fertőzést kaptam!Kaptam rá hüvelytablettát és antibiotikumot úgye otthon is elintézik ennyivel,miután megkaptam a gyógyszert azt hittem hazajöhetek már is de nem mert hivtak orvost meg még egy midwife-ot és megnézték hogy nem e a babától jön a fertőzés hogy nehogy valami baja legyen!(ezt nem hiszem hogy otthon olyan sok helyen megcsinálják akármelyik sűrgösségin)én szeretek itt kint lenni lehet hogy kevés a két uh de otthon szerintem meg már sok van, és itt legalább tényleg nem idegesitik a kismamákat feleslegesen!Jah és tényleg egyáltalán nem lekezelőek mint otthon mikor bemész és már úgy néznek rád hogy minek mentél be ha nincs baj akkor meg kb páros lábbal rúgnak ki a kórházból!

2011. febr. 22. 16:55
 13/18 A kérdező kommentje:
Kedves utolso megkerdezhetem,hogy anglia melyik reszen laksz?
2011. febr. 22. 17:33
 14/18 anonim ***** válasza:
Mi Skóciában élünk!
2011. febr. 22. 20:26
 15/18 A kérdező kommentje:
en londonban elek nem tudom,hogy mennyivel toleransabbak arrafele.
2011. febr. 23. 16:25
 16/18 anonim ***** válasza:

Szia

En annyit szeretnek irni ehez a temahoz, hogy sok mindent lehet hallani....pl: itt senki nem szoptat, minden gyerek 6 hetesen bolcsiben van es nem hasznalnak pelenkat, hanem figyelik, mikor pisil/kakil a baba, a fiuk rozsaszin ruhakban jarnak stb stb

Persze van aki ezt csinalja, de van otthon is ilyen...sok mindent eltorzitanak, hogy hir lehessen belole es legyen min csamcsogani.

Eleg regota elek angliaban.Itt szultem, itt voltam terhes. es rengeteg babas ismerosom van.Itt mas a terhesseghez valo viszonyulas, itt mashogy megy a terhesgondozas es mas a szules levezetese is.

Nem hiszem, hogy jobb vagy rosszabb, csak mas.

Meg van az elonye mindket orszagnak szerintem.Neked kell merlegelned, hogy melyik felel meg szamodra jobban.

En a kovetkezo babammal is itt leszek terhes es itt fogom megszulni, mert szamoma ez megfelel.

Persze nekem is volt olyan, hogy elkepedtem (pl haza kuldtek a korhazbol pedig mar 14 oraja elfolyt a magzatviz), de elfogadtam, hogy itt ez a normalis.

Igazabol nem tehetsz mast, ha itt akarsz szulni.

sok boldogsagaot a babahoz

2011. febr. 23. 16:58
 17/18 anonim ***** válasza:

Skóciai vagyok :)

Én beszéltem erről a midwife-val és azt mondta hogy itt fontosabb az hogy a kismama olyan körülmények között szüljön ami nyugodt és hogy tudjon lazitani nem az hogy 8 ember ugrál körülötte és azért engednek ilyen hamar haza persze ha nincs baj hogy jobban ki tudd magad pihenni a babáddal!

2011. febr. 24. 11:03
 18/18 anonim ***** válasza:
En Londontol max 2 oranyira lakom.nekem is ez lesz az elso kis babam amit szulni fogok es itt kint ,de hal isten teljes mertekben meg vagyok elegedve az ittenni ellatassal,le a kalappal..ram kulonosen oda figyelnek vagy azokra akiknek komolyabb problemajuk van a terhesseg alatt mint pl sziv betegseg.ami igen meg lepo volt szamomra hogy sms ertesitest kapok a korhaztol hogy elne felejtsem a kovetkezo vizsgalat ido pontjat..ezt pl othon egyszersem tapasztaltam...es a midwife akar egy angyal ..szerintem ne agodj meg latod minden jo lesz.
2011. febr. 28. 18:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!