Van olyan aki angliban szult?
ket babat szultem itt. az egyikkel 3 napot voltam bent a masikkal 18 orat szulessel egyutt.
minek kene bent maradni ha minden ok???
nem tudom miert gondolod h nem figyelnek....sokkal felkeszultebbek, kedvesebbek, mint otthon. nem turkalnak foloslegesen, nem riogatnak, nincsenek folos vizsgalatok...de ha baj van 1000000%-osan figyelnek rad. a fiam a 42 heten inditottak, a lanyzom 39+5 naposan mert nem szeretett mozogni...profik voltak, oda figyeltek mindenre...mi az ami ennyire nem tetszik neked??? en nem tudok roszat mondani rajuk
Hát igen. Engem is megőrített volna az Angliai hozzáállás.
A húgom kint szült 2 hónap eltéréssel, mint én. De ő meg volt elégedve mindennel. Mondjuk császározták, mivel faros volt a baba. Itthon nem bíztos, hogy így tettek volna.
Hazamehettek 1 nap múlva, de igazából nem értem én se miért nem figyelik a babákat pl. hogy besárgulnak-e.
A hazamenetel opcionalis. Azt jelenti, ha nem akarsz bent maradni meg egy napot, akkor mehetsz ha nincs baj, de nem dobnak ki par ora utan. Es ne izgulj, 28. het utan 2 hetente kell mar majd vedonohoz jarni, 36. hettol pedig hetente. Azert nem stresszelnek feleslegesen, mert ha valamirol ugy erzed, nincs rendben, akkor ugy is felhivod oket, vagy bemesz, es ok ellatnak. Ha meg nincs bajod, akkor minek? A babat is hazaviheted hamarabb a szules utan, te ugyse fogod a szemedet levenni rola, ha pedig barmi van, csak szolsz a midwifenak/orvosnak, de a midwife egyebkent is gyakran tesz majd latogatasokat nalatok az elso idokben.
Ugyhogy ne izgulj, barmi gondod van, segitenek, ellatnak, mosolyognak is, es mindez egy pennybe nem kerul.
Szia!
En is angliaban elek, 5 hete szultem. Eloszor feltem, hogy teljesen mas mint otthon, de ahogy olvasom meg hallom az otthoni sztorikat, en orulok hogy itt szultem. Otthon nem veszik a kismamat emberszamba, bunkok, nem segitokeszek egy cseppet sem. A midwife akinel szultem nagyon aranyos volt, teljesen otthonosan ereztem magam, nyugodt voltam, mindent megtettek hogy nekem jo legyen. Bent volt a parom es a baratnom, nekik is vittek a teat meg a kavet allandoan.
Terhesseg alatt is nagyon rendes midwife-om volt, akarmi volt bekuldott a korhazba hogy megnezzenek. Nekem egyedul az nem tetszett hogy a 20. het utan nincs uh, de mi ezert elmentunk 4d uh-ra.
Ja, es a hazamenetellel kapcsolatban, en alig vartam hogy johessek. Vasarnap hjnalban szultem, mar este haza akartam jonni csak nem engedtek mert nagyon szedultem amikor felalltam, meg fajt a mellkasom, meg akartak rola bizonyosodni hogy nincs verrog a melkasomban. Igy hetfon reggel jottunk haza.
Itthon sokkal jobban tudtam pihenni, nem volt hangzavar, a kisfiam is nyugodtabb volt. Segitseg megvolt, midwife jott minden nap, plusz amikor bizonytalan voltam tudtam telefonalni es segitettek.
Nem tudom, te London melyik reszen elsz, en delen vagyok, es nalunk igy van, ahogy leirtam. Az ajanlott ez lenne egyebkent:
How often will I have antenatal checks?
This will vary slightly from area to area, but the National Institute of Health and Clinical Excellence (NICE) recommends that first-time mums with a straightforward pregnancy have 10 antenatal checks. After the booking visit, these should be done at 16, 25, 28, 31, 34, 36, 38, 40 and also at 41 weeks (assuming you haven't had your baby yet). You should be given written information on what to expect when from your antenatal appointments, and the opportunity to discuss the schedule with your midwife or GP.
If you already have a baby, and have an uncomplicated pregnancy, you should have seven antenatal appointments; the booking visit and then checks at about 16, 28, 34, 36, 38 and 41 weeks. If you are unhappy about long gaps between visits talk with your midwife.
Szinten angliaban szultem 1 eve.
En sem panaszkodok!
Igaz mentm volna tobb scan-re az teny, de csak megem miatt, mert megallapitottak, hogy minden ok.Persze szerettem volna latni akar minden nap, de mivel nem volt indokolt igy 3 uh-m volt.
Vizben szultem, nem kellett napokig bent maradni.Minden nap jottek a vedonok es neztek, hogy sarga-e es mennyire.
Barmikor hivhattam oket, raadasul a kozpontjuk a hazunktol 2 percre van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!