Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Végig lehet csinálni a szülést...

Végig lehet csinálni a szülést hang nélkül?

Figyelt kérdés
2011. febr. 17. 12:24
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
64%

"hát szeretnék már a szülő szobán lenni, remélem a javamra válik hogy 2100 az értékem."

Nekem is ilyen volt, és vigasztaljon a tudat, h 4 és fél óra alatt szültem, 3 nyomással:) Tehát a 4 és fél óra az első fájástól számítva, míg a kezemben tarthattam.

Ilyen is van, és első baba volt!

2011. febr. 17. 14:22
 32/47 A kérdező kommentje:

óóó nekem is első baba.

Hát remélem igazad lesz.

2011. febr. 17. 14:25
 33/47 anonim ***** válasza:

Biztos vagyok benne:)

Legyél te is:)

2011. febr. 17. 14:28
 34/47 anonim ***** válasza:

Nekem ilyen értékkel 2 napig tartott a vajúdás, ebből az utolsó 8 óra oxitocin infúziós.

Annyira, de annyira fájt, hogy meg sem bírtam szólalni, arra figyeltem, hogy a levegőt egyenletesen vegyem.

Most várom a 2. babámat, bementem nst-re és volt ott egy szülő nő.

Fél óra alatt tiszta ideg lettem, mert úgy viselkedett, mint egy állat.

3. babáját szülte, nem fiatal nő.

Üvöltve szidta az orvosokat, elküldte az anyjába a szülésznőket, megharapta az egyiket nagyon. Ki akart ugrani az ablakon, mindezt a 3 órán át tartó kitolási szakaszban.

Utána azért ordított, hogy nem sírt fel azonnal a baba.

Utána azért, mert varrták, na ekkor a k...a a...ba küldött mindenkit.

Tudjátok lehet így is szülni, de nekem ez eléggé kiverte a biztosítékot, tiszta ideg lettem, hogy valaki hogy nem tud magán ennyire nem uralkodni. És nem cigány volt.

2011. febr. 17. 14:56
 35/47 anonim ***** válasza:
100%

Én is csendben szültem, meg is dícsért a szülésznő.

De sokan vannak akiknek ki kell adni valamilyen hangot, van aki ordít. Különbözőek vagyunk, ezért nem bírálhatunk senkit, mert mindenki másként éli meg a szülést. Én a fájások alatt befelé fordultam, nekem jobban esett csendben maradni.

2011. febr. 17. 16:38
 36/47 anonim ***** válasza:
100%
Csendben szülsz, vagy sem, teljesen mindegy. Ha normálisak, nem szólnak akkor sem, ha a tüdődet kiüvöltöd. Hallottam ilyet, is, olyat is. Viszont, ha kiabálsz, hamarabb elfogy a "szuflád", és csak kapkodsz a levegő után. Ennyi a különbség. Én csendben szültem, de nekem nem is fájt annyira. Vagy valóban kevésbé fájt, vagy többet vártam, vagy magasabb a fájdalomküszöböm, ezt persze nem tudom. Jah, és én is 1 újnyi előnnyel rajtoltam. :)) Könnyü szülést kivánok neked.
2011. febr. 17. 20:20
 37/47 anonim ***** válasza:
84%

Szerintem NEM!

Én négy gyereket szültem.Az utolsó szülésnél a 4.-nél a kitolásnál egy iszonyat nagyot üvöltöttem még kint is hallották a várakozók.

4300 és 62 cm-rel született a kisfiam.Abba a pillanatba nem tudod magadat türtöztetni!

2011. febr. 17. 20:26
 38/47 A kérdező kommentje:
jó, de azért neked nagy baba volt, enyém kicsi max 2 és fél kiló.
2011. febr. 18. 07:20
 39/47 anonim ***** válasza:

2 ujnyira nyitva voltam ugy mentem inditasra.18orat vajudtam,nalam nem volt elony az a ket ujnyi.

Kerdezo,nem szamit a baba sulya,a tagulas faj mindegy hogy 2vagy 4kg a baba,a kitolsanal van jelentosege a sulynak es a cm nek.

azt ertem hogy valaki ordit(melletem is orditotak,eleg idegesito volt)de miert kell hisztizni?a dokit szidni meg harapni,rugni?ha doki lennek ugy otthagynam a szulo not mint a fene,igen faj ez teny,de azert emberek vagyunk nem allatok.

2011. febr. 18. 08:01
 40/47 anonim ***** válasza:
Szülhetsz csendben is, és szülhetsz hangosan is. Csak rajtad áll. De hisztizve szerintem nem lehet normálisan szülni. Egyszer én is láttam egy hisztis szülést. Borzasztó volt. Fájni fáj. Ez tény. Jön ott minden cucc, nem csak a baba. Ez is tény.Ha azt nem nézzük, hogy egy új élet jön erre a nagyon rossz világra, elég gusztustalan dolog a szülés. De el lehet viselni méltósággal. Lehet jajgatni is méltósággal. De a hisztiben nincs meg az alapvető emberi méltóság, ezért felesleges dolog. Szerintem (legalábbis nekem az a tapasztalatom), jobban fáj az, míg összevarrnak, mint maga a szülés. (Bár én a gátmetszéstől rettegtem, amit viszont meg sem éreztem.) Szóval, fel a fejjel. Fájni fog, amit, ha jobban birsz úgy, hogy közben sikitasz egyet, tedd meg nyugaodtan, nem baj az. Csak arra figyelj, hogy levegőd legyen bőven. :)))) Jó szülést.
2011. febr. 18. 11:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!