Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Végig lehet csinálni a szülést...

Végig lehet csinálni a szülést hang nélkül?

Figyelt kérdés
2011. febr. 17. 12:24
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
83%

Én is csendben szültem!A kitolásnál, nyögdécseltem az erőlködéstől, vagy inkább úgy mondanám, hoyg mikor a nyomás végén kifújom a levegőt annak volt hangja!A vajúdás alatt, nem nagyon adtam ki hangot!Örültem hogy levegőt kaptam :)

Viszont én a fályások szünetét végig beszéltem:) Pedig nem kaptam fájdalomcsillapítót egyáltalán!

Nálunk rászóltak a mellettem levő kismamira, hogy fogja be... (a dokim azt mondta neki azért mert engem zavar..., én meg két fájás közben mondtam, hogy engem nem érdekel, hogy ő mit csinál, én a saját gyerekemre koncentrálok)

Szóval nekem eszembe sem jutott ordibálni...

A fájás...Nekem a legjobban egy hatalmas mensis görcsre hasonlítottak,meg a derekam fájt nagyon nagyon, de az is belül...Szóval leírhatatlan, de megéri!Az egyetlen kínlódás az életben aminek a legnagyobb értelme van!

Szép szülést kívánok, Nekd miharabb!Ne félj tőle, úgy próbálj rá gondolni, hogy végre találkozol a babáddal!Meglátod, megsimogathatod a puha kis bőrét, meglátjátok kire hasonlít, a kis lábujja, a kis arca, minden porcikájában felfedezel majd valakit! :) Jaj én imádok Anya lenni!

15 hós kislány anyuja!

Nagyon boldog babázást kívánok :)))))

2011. febr. 17. 13:18
 22/47 A kérdező kommentje:
hát szeretnék már a szülő szobán lenni, remélem a javamra válik hogy 2100 az értékem.
2011. febr. 17. 13:18
 23/47 A kérdező kommentje:
köszönöm a jó kívánságokat.
2011. febr. 17. 13:19
 24/47 anonim válasza:
Hát én 2x hang nélkül szültem,de harmadszor/rá 10 évre/hát enyhén szólva kiabáltam.ÉS most el sem tudom képzelni mi lesz velem.ÉS csak annyit értem el vele hogy jól leordítottak.De akkor nem érdekelt.
2011. febr. 17. 13:23
 25/47 anonim ***** válasza:
100%
Én igenis a 14. óra vajúdás után elkezdtem hisztizni, de kiabálni nem kiabáltam.És nem szégyellem, igenis jól esett kiadni magamból, mert könnyített a lelkemen legalább, még ha a fájdalmamon nem is enyhített persze. Nekem semmit nem szólt rám a szülésznő se, megértette, mert mint elmesélte közbe ő 3 gyereket szült már. Persze nem hisztériáztam, csak párszor elmondtam, hogy nem bírom már, mikor lesz vége stb. A dokim se szólt semmit, de azt nem is szeretem mikor egy férfi orvos elkezd ilyen szituációban okoskodni, hogy legyen csendbe a kismama, hiszen olyan fájdalom ez, amit ő sose fog átélni.
2011. febr. 17. 13:31
 26/47 anonim ***** válasza:
73%
igen,en 20 oran at csendben turtem a vajudast
2011. febr. 17. 13:35
 27/47 anonim ***** válasza:
100%

Én csendben szültem 2szer, másodjára énekeltem:) altatót a fiamnak, Ő már akkor ugyan régen aludt itthon. Kitolásnál nyafiztam, hogy nem jönnek a fájások, pihi legyen, de azt is a bajszom alatt.

Egyedül a varrás, méhtisztítás alatt szentségeltem, a szülésznő és a doki azt mondta, h azt szabad, ficeregni nem:)

2011. febr. 17. 13:44
 28/47 A kérdező kommentje:
miért ezekre nem adnak fájdalom csillapítót?
2011. febr. 17. 13:47
 29/47 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez nem csak eldöntés kérdése.Nekem ha nagyon fáj valamim-fájások,én megnémulok,valahogy én jobban érzem magam olyankor ha halgathatok.Viszont olyat is ismerek aki előre eldöntötte hogy ő csendben lesz,és amikor megjöttek a fájások,felordibálta a kórház mind a 13 szintjét majdnem.
2011. febr. 17. 13:53
 30/47 anonim ***** válasza:
100%
13 órát vajúdtam, ebből az utolsó 2 kibírhatatlan volt, nem kaptam érzéstelenítőt. Nagy mellénnyel mentem, én biztos nem kiabálok, de az utolsó két órában azt hittem ott halok meg, az oxi miatt egyfolytában fájt, és inkább a fejem a párnába temettem, de mikor jöttek a tolófájások, na akkor jött ki belőlem valami fura hang, nem kiabálás inkább nyöszörgés. Nem szóltak rám, annyit mondtak, hogy ha ennyi időt kibírtam hang nélkül ez a kicsi is menni fog. Hát 45 perc kitolás után a karomban tarthattam a 4 kg-os gyönyörű lányomat. Ott már semmi nem érdekelt, azt se vettem volna magamra ha rám szólnak, hogy miért ordítok. Ki így-ki úgy, nem egyforma a fájdalomküszöbünk. Nem jó lenézni azt aki kiabál!
2011. febr. 17. 14:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!