Az alaplap típusa ga-945gcm-s2l. Nem jelez problémát sehol, de mégsem szól a hang. Mit kell csinálni, hogy működjön?
Figyelt kérdés
Kaptam egy gépet, feltelepítették rá az xp-t, az aki csinálta szedett le drivereket is hozzá, mivel nem volt cd. Nagyon jól működik a gép, viszont hang nincs rajta, már régóta nézegettem az interneten hátha találok rá megoldást, de nem sikerült. Mikor zenét szeretnék lejátszani rajta nem ír ki semmi problémát. (Nem biztos, hogy lényeges, cd-re is ki tudom írni és máshol szól)
Processzor
LGA775
Intel® Core™ 2 Extreme/ Intel® Core™ 2 Duo/Intel® Pentium® D/ Intel® Pentium® 4/ Intel® Celeron®
Az L2 gyorsítótár mérete processzorfüggő
Hyper Threading technológia támogatása
Lapkakészlet North Bridge:
Intel® 945GC Express
South Bridge:
Intel® ICH7
Realtek RTL 8111C (10/100/1000 Mbit)
Realtek ALC662 hangkodek
2011. jún. 24. 20:17
1/11 anonim válasza:
Nézd meg az eszközkezelőben valóban a megfelelő realtek driver van-e fent.(ha nem akkor egy sárga kérdőjelet látsz a hangkártya felirata mellett.) lehet az XP-vel is probléma .Hányas service pack?(sajátgépre kattintva a tulajdonságokban tudud megnézni)- ha sp1 akkor frissíts. nálam is régebben ez volt a baj, sp1-en nem volt hang sp2,3-on már volt. A hangszóró,fejes csatlakozóját jó helyre dugtad?
2/11 anonim válasza:
[link] (itt megtalálod az összes alaplaodhoz tartozó drivert) ha sehogysem műxik kapd le innen az audio drivereked és próbáld meg ezekkel.
3/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm, megpróbálom ezekkel. Egyébként sehol sincs sárga jel, és Xp professional szervizcsomag 3 van. Remélem fog müködni. Köszönöm!
2011. jún. 25. 07:43
5/11 A kérdező kommentje:
Integrált, ha jól tudom. Az alaplap típusa alapján kerestem rá az adatokra a neten. Sajnos nem nagyon értek az ilyesmihez. Lehet jobb lenne hívni valakit aki megcsinálja, a végén még több kárt okozok, mint hasznot.
2011. jún. 26. 10:52
6/11 A kérdező kommentje:
Idő közben rájöttem, hogy ha letiltom a hangkártyát lehet hallani rendszerhangot (pl.:pittyenés),ha viszont engedélyezve van, még azt se hallani. Lehet,hogy nem fontos csak gondoltam hátha segít a gond mibenlétére fényt deríteni.
2011. jún. 26. 17:04
7/11 anonim válasza:
A hangkártyát a BIOS-ban tiltottad le az integrált perifériáknál? A csipogás a POST(power on self test) miatt hallod. ez akkor csipog ha minden hardvert rendben talált,szóval ha nem csipog lehet rossz a hangkártya.
8/11 anonim válasza:
a hangfal csatiját a gépház elején lévő vagy az alaplapi csatlakozóba dugod? mert lehet a front panel rosszul,vagy egyáltalán nincs bekötve.Szóval ha előre ddugtad próbáld meg az alaplapi csatiba.
9/11 anonim válasza:
A tálcán a rejetett ikonoknál(HU jel mellett) van egy hangszóró ikon nyisd meg és nézd meg nincs-e valamelyik csúszka némára allítva.
10/11 A kérdező kommentje:
Eszembe sem jutott volna, ha nem javasolod, hogy hátra dugjam csatlakozót. Tökéletesen szól, köszönöm a segítséget, már azt hittem belebolondulok,hogy nem tudom mi a baja, amikor nem jelez semmi hibát.
2011. jún. 28. 11:20
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!