Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » 3 hét és szülök. Helyesen...

3 hét és szülök. Helyesen gondolom az alábbiakat? Akik már szültek, azokhoz is szólnék.

Figyelt kérdés

Kell bevinnem nagy betétet? Az lehet sima éjszakai always is? Mire is kell? Császáros leszek egyébként.

Szoptatós melltartóm nincsen. Elég, ha viszek simát és teszek bele betétet? (lehet külön kapni cici betétet)

Mert sok melltartóm van, levehető pántú, ezért gondoltam, hogy akkor nem veszek újat.

Ha bent tartanak több napig a műtét miatt, akkor a tápszert a kórház adja addig, vagy azt nekem kell ott kikevernem stb. (mert később fog megjönni a tejem, állítólag a császárosoknál nem azonnal indul be)

Remélem nem gond, hogy ezeket feltettem nektek.

Köszönöm

2011. febr. 16. 14:44
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

A tápszer benne volt a kérdésben, ezért a válaszokban is...

Amúgy bababarát kórházban nem nagyon adnak tápszert, de ha vészesen fogy a baba, akkor előfordul, hogy mégis adnak.

2011. febr. 16. 17:15
 12/22 anonim ***** válasza:

Én is császáros voltam, nekem elég volt a sima betét.

Szerintem elég a betét a melltartóba.

A tejem nekem például már másnap megindult, de ha kell, mert volt olyan akinek kellett, a kórház ad tápszert.

2011. febr. 16. 19:12
 13/22 anonim ***** válasza:
0%

CSÁSZÁROS VOLTAM, NEKEM A SIMA ÉJSZAKAI BETÉT ELÉG VOLT, PERSZE SŰRŰN CSERÉLTEM, DE BÁRMIT CSERÉLTEM VOLNA.

HA BABABARÁT KÓRHÁZBAN SZÜLSZ, AKKOR NEM NAGYON ADNAK TÁPSZERT, NEKEM NEM INDULT BE A TEJEM A KÓRHÁZBAN, A DOKINÉNI A MÁSODIK NAP DÉLUTÁN KÖZÖLTE, HOGY A LÁNYOM SOKAT FOGYOTT, HA ÍGY FOLYTATÓDIK INFÚZIÓT KELL ADNI NEKI. AMIKOR MEGKÉRDEZTEM, HOGY MI LENNE, HA INKÁBB ENNI ADNÁNK NEKI, AZT MONDTA, HÁT SZOPTASSAK. HOZZÁTESZEM KB NAPI 10 ÓRÁT VOLT MELLEN A LÁNYOM. EKKOR A HÁZI GYEREKORVOS ÁLTAL FELÍRT TÁPSZERT ELKEZDTEM NEKI A KÓRHÁZBAN ODAADNI. A KÓRHÁZI ORVOS KÖVETKEZŐ NAP KÖZÖLTE VELEM: LÁTJA, MEGY EZ HA TÉNYLEG AKARJA. sZÓVAL SZERINTEM HA BABABARÁTBA MÉSZ, LEGYEN NÁLAD TÁPSZER ÉS CUMISÜVEG.

2011. febr. 16. 20:52
 14/22 anonim ***** válasza:

Betét: van akinek kell a nagy Tena és társai, nekem elég volt az éjszakai always.

Melltartó: terhesség végére egy melltartóm volt amit tudtam hordani:) levehető pántos, és gond nélkül tudtam tudok vele szoptatni, jah szivacsos:)

Tápszer: betöltött két naposan adhatnak egy hangyányit a babának, doki utasításra, ha semmi előtejed sincs. Ha mellre teszed a babát sokszor, akkor jönni fog.

Mellszívót a fiammal nem használtam, jó evőkéje volt/van, viszont most a lánykám csak majszolt, muszáj volt venni, mert cumisüvegből evett kapásból 120mleket, nem is esett sokat vissza.

2011. febr. 16. 21:08
 15/22 anonim ***** válasza:

Csak azért írom le a mi esetünket, hogy ilyen is van.

Nekem szülés után már 4órával leesett a babám vércukra, infúziózták szegényt, és már éjszaka elkezdték tápszerrel etetni, hátha attól beállt volna neki. Ő a második babám volt, de sajna az elsővel sem volt semmi tejem - (sajnos ilyen is van) a második babámnál volt kicsi, szopizott is, de a cukorszintje miatt fontos volt, hogy 3óránként megetessék rendesen, nemcsak egy pár csepp előtejjel.

Egyébként 8nap után, mikor hazajöttünk a baba még tökéletesen tudott szopizni, és kb egy hónapig amig volt egy pici tejem, szopizott is, de mindig pótolni kellett neki. Ettől függetlenül nem szegte kedvét ciciből szopizni, hogy viszonylag korán kezdett cumisüvegezni. :-)

Kérdesekre válaszolva:

Tena betét

Én nem vittem szopis melltartót, csak textilpelenkákat, és azt raktam be a mellem elé, a hálóing megfogta, nem esett ki. Nekem így ajánlották bent a szülésznők, hogy így csináljuk, ne a szoros melltartóban legyünk- de ez nem volt kötelező, sokan melltartóztak- nekem ez kényelmesebb volt.

És ha adnak tápit, ha nem, mindenképpen a kórház ad a babának enni, neked nem kell ilyen dolgokat vinned. Ha tápis lesz a babád, akkor majd az ottani dokinő ir is fel receptet neked a zárójelentéseddel együtt.

Könnyű szülést, jó babázást.

2011. febr. 16. 21:24
 16/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm a többi választ is. Én szeretném szoptatni, csak félek attól, hogy a tejem nem indul be azonnal, ezért kérdeztem, (gondoltam), hogy addig is valamit ennie kell a babának, ezért kérdeztem rá a tápszerre.

Hálóinget is viszek a héten. :)

(ezt amúgy is terveztem)

2011. febr. 17. 10:12
 17/22 anonim ***** válasza:
Azért írtam, hogy vigyél mellszívót. Nagyon fontos!!!!
2011. febr. 17. 11:30
 18/22 anonim ***** válasza:

Eddig mindenre kaptál választ, én csak kiegészíteném.

Kell egy nagy melltartó. Én se hittem, de mikor beindult a tejem nem fértem bele egyikbe sem. Amúgy sima melltartóba tehetsz betétet.

2011. febr. 17. 11:40
 19/22 anonim ***** válasza:

Császáros voltam!

Nekem az első bugyi felvételnél csak a Tenát volt hajlandó a nővérke berakni. De nem is bántam, mert tényleg borzalmasan sok cucc volt. 2-3. naptól már simán bírta az éjszakai always is!

Én vettem két szoptatós melltartót, de utólag azt mondom simán meglettem volna nélküle is. Melltartó betét se kellet sokáig. Az viszont igaz, amit írt valaki már, hogy amikor beindul a tejed, akkor úgy be tud durranni, hogy az hihetetlen! Nekem nagyon feszült, mellszívóm nem volt, a babám meg a csecsemősöknél volt bent. Alig vártam, hogy kihozhassam. Ez egyébként 3. éjjel volt, tehát nekem viszonylag gyorsan beindult a tejcsim, függetlenül a császártól!

2011. febr. 17. 11:59
 20/22 anonim ***** válasza:
Am. én is császáros vagyok, két nap után belövelt a tejem. Előtte megkérdeztem másokat, nekik is megjött időben.
2011. febr. 17. 12:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!