Az elsőnél béna voltam a másodiknál nem akarok az lenni, hogyan kell helyesen szülni?
a fiam születésénél hihetetlen béna voltam, nem is tudtam hogy most mikor vannak az "igazi fájások" 3napon keresztül minden éjjel szenvedtem! 2percenként voltak fájásaim,
szerencsémre indítani kellett
vajúdás közben nem tudtam h mit kezdjek magammal el is aludtam így császár lett belőle....
tervezzük a kis tesót, de nem akarok ennyire szerencsétlen lenni=( :'(
Én itt bénázok már egy ideje, mert nem indul be a szülés, mert össze vissza fájok...
A vajúdást ott elszúrtam az elsővel, hogy korán mentem, hogy a burok nem repedt meg rendesen, a csaszitól a doki nagyon-nincs-kedvem-császározni-zsinórban-három-kismamát hozzáállása mentett meg, és "időben" észrevette a kollégái balfékségét, levette a buroksapkát, amikor jöttek az "igazi" fájások, akkor már kimerült hisztigép voltam...
Most úgy érzem, hogy ami a kórházban lesz, arra felkészültem, mindenhogyan, technikailag(csomagok) lelkileg is, aztán lehet ott amikor végre mehetünk, kapok pánikrohamot, és bénázok újra egy sort. Pedig fejben megvan a forgatókönyv, az elsővel is megvolt... Hogy hogyan fogok szülni:P
köszi a válaszodat=)
csak attól tartok hogy megint "mindent elcseszek" fejben annyi volt meg nekem hogy ha fáj nyomni kell... de hogy vajúdás közben mit kell csinálni??? dunsztom sincs...
eleinte még bírtam mondogattam magamban h nyugi minden oké lesz nem is fáj...de mikor behoztak mellém egy csajt aki visított mint egy fába szorult féreg, akkor kiakadtam és nem bírtam tovább kontrollálni magamat...
olyan voltam mint egy 5éves(még anyukám után is sírtam)
így fél év távlatából szégyellem magam és ahogy viselkedtem=(
lehet hogy nem voltam elég érett arra h szüljek...
mindettől függetlenül imádom a kisfiamat és próbálok mindent "jól" csinálni!(anyukám és anyósom szerint meglepően jó anya vagyok)
most tervezgetjük a párommal a kis tesót, de nem így szeretném a világra hozni.....
Én fejben elképzeltem, hogy vajúdás alatt alternatív pózokat veszek fel, pl labda, vagy négykézláb vagy vagy vagy...
Erre ember tervez isten végez alapon az ügyeletes dokinő nem vette észre, hogy folyik a vizem, de nem fájok rendesen, sétáltattak, a váltás dokinak felnyomták az agyát miközben engem vizsgált, legszívesebben kivágta volna a szülésznőt így átsiklott az felett, hogy maradt buroksapka, de legalább Ő szólt, hogy nem én már nem megyek az osztályra, hanem szülőszobára, mert folyik a magzatvíz. Hát nem sokat lehettem bent, mert anyuka mozogjon, sétáljon, mert így nem lesz baba... szóval 12óra séta, én voltam a 3.olyan kismama, aki szült is meg nem is, és már vártuk a csaszit(2megúsztuk). 12óra után a doki miután kizavarta a banyát, elnézést kért, levette a buroksapkát, jöttek a fájások... Nem tudom hány km-t sétáltam 12óra alatt, azt tudom, hogy nemhogy alter vajúdásra nem volt erőm, szülni sem 5,5óra a kitolásig még, hisztiztem össze vissza a páromnak csendben, a dokival amikor rám nézett kényeskedtem, olyan igazi plázapcsa voltam, kimerültem...
Szóval most egyrészről határozottabban fogok a szülésznővel és a dokival beszélni, hogy ha folyik a víz, de no fájás, akkor nézzenek meg jobban, adjanak oxit, repesszenek időben burkot..., hogy igyekszem nem berohanni, de nem is elkésni a szülésről, és nem lemeríteni magam felesleges dolgokkal, pl hiszti. Megőrzöm a belső békém:D Aztán majd meglátjuk mi lesz.
Remélem a holnap már nem látom ha kommentelsz, szurkolnál, hogy végre megtudjam milyen is másodszorra szülni:)
köszi utcsó=) ez nagyon jól esik:D
az előznek pedig remélem már könnyedén megszületett a picid=) majd írj h "sikerült"
én is bízom benne hogy a következő babámat már én is higgadtabban és ügyesebben hozom majd a világra...:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!