Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Debrecenben lehetséges szülősz...

Debrecenben lehetséges szülőszéken "befejezni" a szülést, vagy csak cserebogár pózban, hanyatt fekve? Tapasztalatok?

Figyelt kérdés
Nyáron fogok szülni és szeretném, ha nem kellene hanyatt feküdnöm ágyhoz kötve...
2011. febr. 16. 11:33
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Micsoda mázlista egy csaj vagy Te, hallod! :D

Tehát akkor ripsz-ropsz, ment minden, mint a karikacsapás?

De jó lenne nekem is ilyen "roham tempóban" szülni...

Egyébként hány percesekkel mentél be?

Gondolom, az is számít valamit...

2011. ápr. 13. 08:35
 12/19 anonim ***** válasza:

:)))

Hát az első szülésem is gyors volt 4 és fél óra-ott elfolyt a víz, aztán hajrá.

Itt hétfő reggel elment a nyákdugó, de este 7-kor még nem tudtam induljunk, vagy ne-1 óra Debrecen.

8-kor elindultunk-15 percesekkel, 4 percesekkel értünk be negyed 10-kor, 11 órakor is 4 percesek voltak, akkor feküdtem szülőágyra.másfél óra múlva meglett-de az elsőhöz képest sokkal intenzívebb fájdalom volt.A szülésélmény és a gyermekágy pozitív.Az elsőt nyíregyházán szültem-én Debrecent fogom ajánlani minden ismerősömnek, mert az egész rendszer közelebb állt hozzám, mint a másik helyen.Legyen neked is könnyű szülésed!Írd meg!Ha van még kérdésed, szívesen válaszolok.

2011. ápr. 13. 13:13
 13/19 A kérdező kommentje:

Értem. tehát Akkor nem kell hanyatt homlok szaladni, hacsak nem elmegy a magzatvíz jó rész?!

Tudod, nekem első baba lesz, úgyszólván "fogalmatlan" vagyok a kérdésben.

Azt tudom, hogy csak rövid időt szeretnék a kórházban tölteni a vajúdással és a kitolással egyetemben. Amíg csak lehet, otthon maradok...

A szülőágy egyébként mennyire döntött? Ha ilyen félig ülő a póz, az azért talán nem olyan gáz, mintha teljesen sík egyenesen kell feküdni! Hallottam ilyet is, olyat is... A szülésznők egyébként tudtak segíteni valamit? Ott voltak végig melletted?

Ha csak egy dolog lenne, amit mondhatnál, hogy mit csináltál volna másképp – ha lehetett volna, hogy jobb legyen Neked –, mi volna az?!

Én majd csak augusztusban szülök, de mindenképpen leírom, hogy hogy ment... Most ráálltam a homeopátia tanulmányozására, mert az az álmom, hogy én is könnyen táguljak, állítólag azzal tudnak ebben is segíteni.

2011. ápr. 15. 09:17
 14/19 anonim ***** válasza:

Nem volt nagyüzem...csak én szültem akkor.Mégis otthagyott a szülésznő, de nem bántam, mert beszélgethettem a férjemmel-elérhetőek voltak, mert a páromnak csak a folyosóra kellett kiszólni, ha volt valami...meg sűrűn be is nézett hozzám.Nagyon aranyos nőt fogtam ki, olyan 40-50 közötti volt, értette a dolgát.Te!én nem emlékszem, hogy teljesen vízszintes volt-e az ágy, majd megkérdem az uramat-úgy rémlik, nem volt totál vízszintbe, de a fene tudja-nem igazán foglalkoztam vele.:)Persze, mindenképpen írd meg milyen volt.

Ja, semmit sem csináltam volna másképp-minden nagyon jó volt, később a gyermekágyas osztályon is.

2011. ápr. 16. 11:45
 15/19 anonim ***** válasza:
Az uram azt mondja vízszintes volt az ágy.
2011. ápr. 17. 11:06
 16/19 A kérdező kommentje:

Köszi, jelentkezem majd nyáron... július legvégén, augusztus legvégén... ki tudja? Majd amikor megérik rá a kisasszony, hogy megmutassa a bűbájos pofikáját nekünk! :D

Nektek addig is minden jót, és főleg jó egészséget kívánok testben-lélekben egyaránt!

2011. ápr. 18. 12:01
 17/19 anonim ***** válasza:
Viszont kívánok minden jót!Legyen könnyű szülésed!Mára meg szép napod!!!
2011. ápr. 20. 10:04
 18/19 anonim ***** válasza:
Szia!Jól vagytok?Eszembe jutottál,gondoltam megkérdezem mi újság veled.Várod már a szülést?
2011. júl. 19. 12:01
 19/19 A kérdező kommentje:

Bocsi, csak most vagyok gépközelben hetek óta! :)

Augusztus 3-án megszületett a kislányunk, tegnap volt 7 hetes!

A szülés életem legjobb élménye volt.

Délelőtt 10.35-kor ment el a magzatvíz (rengeteg!), és délben indultunk el a kórházba.

14.30-ra készen voltunk az előkészítéssel, és addig is voltak kisebb fájásaim. Onnantól kezdve viszont sűrűsödtek, nagyon hamar kétpercesek lettek! :O

17.30-kor bekötötték az EDA-t, kimentem vele pisilni (igaz segítséggel, mert féltek, hogy nem tart meg a lábam, ezzel szemben még az infúziós állványt is megemeltem, amikor beleakadt valamibe! :)

este 7-kor kellett volna a következő adag fájdalomcsillapító, de már nem kaphattam, mert eltűnt a méhszáj, jöttek a tolófájások ezerrel, de tűrhető volt. Kipróbáltam, a szülőszéket is, de nem volt jó, mert nem mertem rajta nyomni. Tudom, h hihetetlen, de olyan érzésem volt, hogy ha erősen nyomok, mindjárt kint lesz és koppan a feje... :D Nem fogtam föl, hogy azért nem megy az olyan gyorsan... Hiába, az ösztönszerű viselkedés szülés közben... :)

19.40-kor áttoltak sietve, mert már nagyon jött Linocska, és a második fájásra már meg is volt a Drágám!

Semmi rossz élmény, semmi stressz, csak a feladat: teljesítve!

Most a hálóban alszik! Még most is hihetetlen, nagyon boldog vagyok!

(Ígértem, hogy megírom ezt Neked! :)

2011. szept. 22. 21:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!