Mit szóltok ahhoz, hogy már nem engedélyezik az együttszülést?
Engem nagyon bánt! Szomorú, hogy csak úgy döntenek egyik pillanatról a másikra, hgy nem lehet bent velünk a párunk. Életünk egyik legszebb megismételhetetlen pillanatában megfosztanak attól a jogtól hogy együtt legyünk a gyermekünk apjával és együtt adjunk életet a kis jövevénynek.
Akik így döntöttek hogy nem lehet bent az apuka, annak csöppnyi szíve sincs! Miért kell megfossztani ettől az érzéstől a kismamát és a kispapát? Hiszen erre a nagy napra várunk 9 hónapot!!! Nem?
Mi van akkor ha legközelebb meg nem adatik meg a kisbaba fogadás valamilyen tragikus dolog miatt. :(
Miért nem dönthetik el a kismamák, hogy bent legyen -e a kispapa a szülésnél vagy sem? Csak ennyi jog illesen meg minket kismamákat, hogy ebben hagy döntsünk mi, hiszen másban nem dönthetünk!
Ha egészséges a kispapa és amúgy is beöltöztetik meg maszkot kap, akkor miért kell így kitolni a leendő szülőkkel?
Így is izgulnak a kismamik, de most még jobban, hogy most mikor engedik meg hogy bent legyen az apuka is!
Ez a babának se jó! Családi harmóniának se. Apukának és anyukának se! Akkor mire jó?
Ha én kívánhatnék most a kórháztól és az ANTSZ-től akkor az apás szülés engedélyeése lenne. :)
Valóban nagyon sajnálatos, hogy az influenza járvány miatt nem lehet senki a szülő nő mellett. Nagyon sajnálom tényleg, nagyon rossz lehet. Ez egy egyszeri megismételhetetlen történés, ami sok apukának és anyukának nagyon fontos!
De ha a dolog másik oldalát nézzük, akkor ezzel a rendelettel a Te és minden szülő nő kisbabáját védik. Az influenza vírus lappangási ideje egy-három nap. Tehát még tünetek sincsennek, mikor már fertőző a beteg. (ennek most néztem utána).
Borzasztó tragédiák történhetnek, ha mégis beviszi valaki a járványt egy csecsemő osztályra. Akkor azért lenne felháborodás, hogy miért nem zárták le a részleget. Jogosan.
Tudom, a szülő anyuka is beviheti, de ha a rokonokat "kizárják", akkor már felére csökkentik az esélyt.
De mégegyszer mondom, hogy nagyon együttérzek azokkal, akik meg vannak fosztva ettől a lehetőségtől. De még mindig jobb így, mintha a születésekor elkapja a kicsi a vírus.
De megértelek.
Én is "belehalnék", ha nem lehetne ott a párom, és tudom, hogy őt is mitől fosztanám meg.
Én is sajnálom azokat, akik sajnos így jártak, de sajnos érthető a dolog.
Ez ellen nem tudsz mit tenni, ez van, el kell fogadni, fel kell dolgozni.
Kár is hergelődni rajta.
(de szó se róla, nekem még az otthon szülés is megfordult a fejemben, ha ilyen helyzetbe kerülnék)
Bocs ha kicsit félreérthető voltam, de gondoltam sokan tudják hogy influenza miatt, meg írtam az ÁNTSZ-t is!
Nos, mégegyszer túl kell tennem magam emiatt. Szeretem nagyon a kisbabámat, nem akkarok neki rosszat és talán ez segít nekem abban, hogy egyedül legyek mikor ő megszületik. Bár nagyon fáj, hogy annyira vártuk és most nem lehetünk akkor együtt. Más meg igen ... :(
Köszönöm a válaszokat! Remélem azért mindenki úgy fog szülni ahogy eleve eltervezte!
A remény még mindíg ott van. :D Hát ha ....
Nem értem hogy tudsz ennyire pánikkeltő kérdést írni, konkrétabban is fogalmazhatnál! Amúgy napok, avgy hetek óta téma ez itt az oldalon is.
Én is nagyon félek, hogy nem lehet bennt a párom velünk, de úgysem tudsz mit csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!