Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mit tehetünk hogy apás szülés...

Mit tehetünk hogy apás szülés legyen?

Figyelt kérdés

Flórban szülök elvileg látogatási tilalom van, de szülni beengedik apát? maszkban, kesztyűben?

Egyedül végigcsinálni biztos nem fogom, múltkor voltam a vajúdóban és hát eléggé elöntött a pánik. Apa nélkül biztos pánikban leszek ismerem magam. Viszont beoltva nem vagyunk. Ha azzal találom majd szemben magam hogy nem engedik tudom hogy nagy balhét fogok rendezni. Hisz a kórházi személyzetek fele nincs beoltva. És kesztyűben, maszkban baj nem nagyon lehet. Ti mit tennétek?

2011. febr. 8. 15:25
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Érdeklődj előre a kórházban, hogy mik a lehetőségeitek.

Esetleg, ha közben a férjed beoltatja magát és visz róla igazolást, beengedik.

Kérdezz rá, a balhéval meg nem sokra mész, sőt magadnak (és ne adj Isten a babának) ártasz vele.

2011. febr. 8. 15:29
 2/11 A kérdező kommentje:
Hát igen, de nem akarunk oltatni. Nem tudom mi lesz.
2011. febr. 8. 15:31
 3/11 anonim ***** válasza:
Nálunk oltás nélkül nem engedik be, akármekkora balhét csap is az ember. Tavaly sem mehetett be senki. Aztán kitalálták, hogy ha min. 2 hete be van oltva, és ezt igazolni is tudja (orvosi igazolással), akkor bemehet. Aztán ez tavaly nem valósult meg, mert mire kitalálták, feloldották a tilalmat. Így majd idén derül ki, működik-e a gyakorlatban a dolog.
2011. febr. 8. 15:39
 4/11 A kérdező kommentje:
Ha tényleg zárlat van, azért megpróbálom kiharcolni, mert nem is testileg hanem lelkileg nagyon fájna ha nem lenne ott.
2011. febr. 8. 15:40
 5/11 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, hogy ezt mondom, de miből gondolod, hogy veled majd kivételt tesznek?

Van olyan ismerősöm, akinek fogadott orvosa és szülésznője volt, és annyit tudtak elérni, hogy a legvégén apuka felosonhatott megnézni a babát kb. 10 másodperc erejéig. És csak egy ablakon keresztül. Sajnos nagyon szigorúan veszik a tilalmat. :(

2011. febr. 8. 15:45
 6/11 anonim ***** válasza:
Hát, én úgy vagyok vele, hogy a babáért mindent. Ha ez azzal jár, hogy nem lehet apás szülés, mert látogatási tilalom stb., akkor nem lesz. Nálunk elvileg egy oltási igazolás elég Apa részéről. De remélem azért márc. végéig feloldják :S
2011. febr. 8. 15:54
 7/11 anonim ***** válasza:

A Flórban lehet apás szülés, ha az apa be van oltva és erről igazolása van.

A szomszédékkal beszélgettünk erről, most hétvégén mondták, ők már a végén járnak, csak emiatt oltatták be az apukát.

2011. febr. 8. 16:08
 8/11 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom, de oltani nem akarunk,2 meg mire elérné hatását már megszültem. Biztos megpróbálom kiharcolni. Lelkileg, szellemileg se tudom nélküle megcsinálni.
2011. febr. 8. 17:02
 9/11 anonim ***** válasza:

Én a helyetekben mégiscsak mérlegelném az oltatást. Persze nem sokáig, hogy mihamarabb megkaphassa.

Ennyit meg kéne tenni az ügy érdekében, semmi baja nem lesz tőle.

Minden kismama azért akar apás szülést, mert szüksége van a párja jelenlétére.

Kivételt meg nem fognak tenni senki két szép szeméért.

Miért gondolod, hogy ti lesztek azok, akik fölött szemet hunynak majd, és megszegi az ügyeletes orvos, vagy a sajátod a vezetés utasítását...

2011. febr. 8. 17:15
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Egyrészt, ha apuka látja, mennyire szükséged van rá, oltasson, akkor is ha nem akartatok (én sem tettm, megértem). Ha nem engedik be mégsem, akkor pedig ilyen mondatot magadnak soha ne mondj, hogy "Lelkileg, szellemileg se tudom nélküle megcsinálni". A kisbabádnak szüksége van rád! Egyet tehetsz csak! Összekapod magad és anyaként viselkedsz! Képes vagy megszülni, akár teljesen egyedül is, ha erre van szüksége! Számít rád, most nem hagyhatod el magad, csak azért, mert nem minden olyan, mint amilyennek megálmodtad! Remélem ott lehet veled az édesapa is, de ha nem, ne feledd, hogy ez nem rólad szól! Ő érte teszel mindent! És MEG TUDOD CSINÁLNI!
2011. febr. 8. 21:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!