Mit jelent konkrétan, ha szülés közben elmegy a baba
szívhangja?
Figyelt kérdés
2011. jan. 26. 19:08
1/9 anonim válasza:
A legrosszabb esetben azt, hogy meghalt a baba, de legalább is ebbe az irányba tart - ezért ilyenkor jön a sürgösségi császár!
2011. jan. 26. 19:14
2/9 anonim válasza:
Konkrétan arra utal, hogy a magzat a méhen belül oxigénhiányos állapotban van.
2011. jan. 26. 20:04
3/9 anonim válasza:
Tudom, hogy off, de miért kérded?
2011. jan. 26. 21:00
4/9 anonim válasza:
Nekem 170-röl 40 re esett a babám szivhangja, pedig kb 10 perce feküdtem a szülöszobán csak, forgattak oldalra, letekerték a nyakárol a köldökzsinort pedig csak 2 ujjnyira voltam nyitva stb.. aztán nem javult és vittek császározni, meconiumos lett a magzatvizem. én a bab szivhagnjábol semmit nem éereztem, nem is fájt a fájás,
2011. jan. 26. 21:10
5/9 anonim válasza:
Nálam például attól is leesett a szívhang, hogy a fájások alatt nem igazán vettem levegőt-nem nagyon sikerült az elméletet átültetnem a gyakorlatba-, aztán meg a kitolási szakaszban pont a legszűkebb részben volt a baba, és ott is leesett a szívhang, így a doki rásegített a kitolásban.
Viszont a CTG-nek hála folyamatosan nyomon tudták követni és teljesen soha nem tűnt el, de manapság már arra is rögtön tudnak reagálni. Én többek között ezért vagyok a kórházi szülés híve. (Bocsi, ez már nem tartozik a témához.)
2011. jan. 26. 21:22
6/9 anonim válasza:
Nekem egy NST vizsgálat alatt esett le a babám szívhangja. Egyik pillanatban még zakatolt mint a gőzmozdony, a következőben pedig néma csend. Aztán újra zakatolt, de nem tudom mennyi idő múlva, mert én sokkot kaptam. A nővér rohant az ügyeletes dokiért, és egy gyors átöltöztetés, borotválás és infúzióbekötés után már a műtőben is voltam.
2011. jan. 26. 21:51
7/9 anonim válasza:
én sima szüléssel indultam, már kb 8 órája vajúdtam, amikor azt mondták hogy leesett a szívhang (nem elment, leesett)
a dokim hívta telefonon a főorvost, mert az ő engedélye kellett a császárhoz
a főorvos azt mondta meg kell várni, hogy még egyszer leessen a szívhang (hogy miért azt ne kérdezzétek)
na megtörtént másodszorra is, rám tették az oxigént, aztán vittek a műtőbe
semmi baja nem volt a drágámnak hálistennek, 10/10 apgarral született
2011. jan. 26. 23:05
8/9 anonim válasza:
Az én szülésem könnyűnek volt mondható 6,5 órás vajúdás után született meg a kisfiam, vajúdás közben 1x leesett a szívhang nála ez azt jelentette, hogy a 160 szívhang lecsökkent 100 alá, melyet a nst is jelzett, elfordítottak a bal oldalamra és a dokim mondta, hogy nincs semmi baj, de ezután folyamatosan figyelnek, és a főorvos is bejött hozzám, na én be is paráztam, (mert nagyon féltem a császártól)de azt mondták valószínűleg csak megnyomta a köldökzsinórt. A vajúdás közben többet nem volt gond. Nekem akkor azt mondták az a gond ha 100 alá esik a szívhang.
2011. jan. 27. 10:44
9/9 anonim válasza:
Oldalt feküdtem a szülőágyon, a szülésznő javaslatára, amíg nem erősödtek a tólófájások, és egyszer csak leesett a szívhang 40-re, mindenki állt körülöttem, hogy mi van, aztán mintha tudtam volna ösztönösen hanyatt fordultam, és minden rendben lett. Miután kibújt akkor mondták, hogy 2x rácsavarodott a nyakára a köldökzsinór, és ez okozta a problémát.És az hogy helyzetet változtattam, segített.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!