Szülés közben (vagy már előtte? ), mikor és hogyan, mi alapján dől el hogy a baba kifér-e a medencecsontokon?
Súlybecslés alapján dől el az utolsó hetekben,hoyg egyáltalán engedik-e megszülni?
Vagy vajúdás közben derül ki hoyg nem megy a dolog? Mi alapján? Benyúl a doki és megfogja a fejét?
Hogy derül ki hogy császározni kell emiatt?
nálunk azt mondták a szülésfelkészítőn hogy az csak a kitolásnál dől el...
Pl lehet hogy kiférne de úgy fordul a koponyája hogy mégsem jön, és akkor visznek el gyorsan császárra
A 2800 grammos lányom alig fét ki.
Utána pár nappal beszélgettünk a dokival,és azt mondta,hogy ha egy kicsit nagyobb baba lett volna nem fér át a csontozaton, mert elég szűk nekem még akkor is ha kitágul.
Van egy véges méret, amin túlmár nem tágul.
Most a kisfiam várhatóan sokkal nagyobb lesz.
A fejkörfogat számít, nem a súly meg a hossz.
Egyébként lehet, hogy másodjára könnyebben tágulsz majd.
Szerintem próbálj pozitívan gondolkodni. Ha egyet megszültél hüvelyi úton, akkor a második is menni fog!
Szép szülést!
Sziasztok! Nekem bizony nem fért át a medencémen.......pedig 35-ös fejkörfogattal született ami ugye nem extra nagy.......én magam is elég erős testalkatú vagyok széles csípővel,vajúdás alatt derült ki mikor 17 óra után 4 ujjnyi tágulással sem tudott beilleszkedni császár lett a vége,azt mondta a doki nem tudtam volna megszülni az én méreteimhez nagy volt a baba!3950 és 53 cm volt 35-ös fejjel és 36-os mellkassal
Üdv.
A lányom fejkörfogat adatára már nem emlékszem, de picurka baba volt, végig kisebbnek mérték,csak a fejkörfogat volt mindig az "előírtaknak" megfelelően.
Most a kisfiam, eleve nagyobb egy héttel, a fejkörfogat meg különösen nagy.
Nem sok jóra számítok.
Egy ismerösöm, elsö babáját szülte, és bizony nem tudta megszülni. Fen akadt a szülőcsatornába, és nem mozdult. Császár lett a vége.
Pedig kitágult rendesen, jöttek a tolófájások stb.
A második babát viszont minden gond nélkül megszülte természetes úton.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!