Várhatom, hogy hamarabb beindul a szülés? Egy kis lelki támogatásra lenne szükségem.
Ma vagyok 37hetes. Tegnap vizsgált a dokim, mondta, hogy a külső méhszáj 1 ujjnyira nyitva van. Harmadik baba lesz.
Igazság szerint nem bánnám, ha a napokban végre megszülnék, mert az utóbbi időben annyi mindenen mentem keresztül, hogy szeretném mielőbb lezárni a terhességet.
32hetes Uh-n mondták, hogy kicsi a baba, a dokim be is fektetett a kórházba infúzióra. Ez karácsony első napján volt.:-( A karácsonyi ebédet a szülőágyon ettem meg, mert megfigyelésen voltam. Jan. 5-én jöttem haza, azóta heti 2× járnom kell NST-re, UH-ra. Szép lassan növekszik a kislányom, bár a súlyával még mindig nincsenek teljesen megelégedve. Ráadásul a dokim jövőhéten újra be akar fektetni szülésig, mert kétnaponta kell NST-re járnom. (A kórháztól kb. 30km-re lakunk.) Ez így logikus is lenne, de mi van, ha esetleg túlhordom a babát? Akkor bő 3hétig leszek benn. Ráadásul a nyíregyházi kórházról van szó, ahol tegnap ugyebár látogatási tilalmat rendeltek el. Szóval se apás szülés, se látogatás. A két gyerek meg otthon. Nagyon el vagyok keseredve, és akkor még a családi problémákról nem is beszéltem.
Kedves utolsó! De kedves vagy!!! Jól esik, hogy így ismeretlenül is érdekel a sorsunk.
Gratulálok a 20 hónaposodhoz és a picurkához a pocakodban! Kislány vagy kisfiú lakik odabenn? Én mindháromszor télen voltam terhes, nem tudom, milyen lehet a nyári kánikulában elviselni az utolsó heteket. Sok erőt kívánok hozzá, további boldog babavárást, gyors szülést és normál súlyú kisbabát!;-))))
üdv, Judit
Szia!
Köszi, aranyos vagy :) Van már egy lányom, most kisfiú rejtőzködik a pocakomban. A csajó nagyon várja a tesóját, tegnap /kicsit megkésve/ de kimondta az első, önálló szavát is. Ültem a kertben, kertészkedtem, a hasam meg csak gömbölyödött. Jött-ment a manó, megakadt a szeme a hasamon, rámutatott és tisztán, érthetően kimondta, hogy TESÓ. Még könny is jött a szemembe :) Olyan nehezen indult neki a beszédnek, most meg szinte ez az első szava... :)
A kiscsajszim szerencsére nem nagy súllyal született, bízom benne, hogy tesó se lesz egy díjbirkózó :) Igaz, már az is megkönnyebbülés lesz, ha nem 16 órát kell vajúdnom / másodfokú fájásgyengeséggel, gát-, és méhszájszakadással/ mint a lányomnál :) De már nagyon várom, igaz a nyári hónapok az utolsó hetekben nagyon megterhelőek. De ez lehet más évszakban is így van. Nem tudom, két éve is augusztusban szültem, most is akkor fogok :D
De majd olvasgatlak Benneteket, hátha sikerül tanulnom valamit, mivel nálunk még csak a második baba lesz.
Most mennem kell, mert odaég a pöri :D
Kellemes hétvégét mindnyájatoknak / igaz, itt esik az eső :(
Szia Judit!
Hogy vagytok? Bírja a kicsikéd ezt a meleget? Nórika szinte állandóan alszik mióta bejött ez a nagy meleg, addig meg szinte könyörögni kellett neki, hogy aludjon. Az utóbbi napokban sajnos fáj a pocija,mert már 3 napja nem volt széklete szegénynek(a mai a 4. nap). A gyerekorvos azt mondta, hogy ez teljesen normális, anyatejes babáknál van, hogy egy hétig nem kakilnak. Csak hát nekem nagyon rossz nézni, hogy szenved. :-(
Ha nem fáj a pocija olyankor nagyon elvan, szinte állandóan mosolyog. Ma reggel is mikor fölkelt, nyújtózkodott és ahogy kinyitotta a szemét, már mosolygott is rám. Nagyon aktív kis emberke,állandóan jár keze-lába, bár most kicsit korlátozva van szegény, mert mikor voltunk csípőultrahangon írtak fel neki terpeszpelenkát. Elvileg egész nap hordania kéne, de olyan anyagból van mint a régi gumibugyik, úgyhogy ha az udvaron van nem adom rá, mert bepállik szegénynek a popsija. Inkább többet tornáztatom, azt úgyis szereti, ha épp nem fáj a pocija.
Múlt szerdán voltunk a védőnőnél, már 3140 gramm és 51 cm. Érzem is a súlyát mikor elalszik a karomban és elengedi magát.:-)
Most már jönnek a rokonok babalátogatóba és eddig mindenki haza akarta vinni, merthogy milyen szép, édes, meg formás. Erre azt szoktam mondani, hogy látszik rajta, hogy szerelemgyerek. :-)
Most megyek, kihasználom az időt egy kis vasalásra amíg alszik.
üdv Márti
Szia Márti!
Örülök, hogy jól van a pici lányod és szépen fejlődik. Szép lassan azért kialakulnak a dolgok.
Mi is jól vagyunk, ezt a meleget is elég jól bírjuk. Rebeka továbbra is nagyon jó kisbaba. Egyre többször fordul elő, hogy átalussza az éjszakát. Max. egyszer ébred fel enni, de sokszor az is már hajnaltájban van. 2 hete voltunk súlymérésen, akkor volt 5240 gr és 61 cm. Csak szopizik. Neki 7 nap a rekordja, hogy nem volt széklete, de egyáltalán nem szenvedett tőle. Anyatejeseknél ennyi simán belefér.
Reggelente ő is mosolyogva ébred, sokszor úgy veszem észre, hogy már fenn van, hogy kihallatszik a szobából a kuncogása, meg hogy "beszélget" a körforgón lévő cicákkal.:-))))
Vasárnap volt 15 hetes és aznap sikerült neki teljesen hasra fordulnia! Azóta lelkesen gyakorolja. Imád a játszószőnyegen lenni, tetszik neki rajta a sok színes zörgő játék.
Szóval továbbra is csak legekben tudok róla beszélni, annyira jó kislány. Minden nap teljesen elvarázsol! A tesói is nagyon szeretik. A kislányom énekelget neki, drukkol neki, hogy át tudjon fordulni meg hasonlók. Sokat foglalkozik vele. A kisfiam tipikus "férfi", kicsit gügyög neki, cirógatja, aztán megy is tovább.
Sokkal könnyebb háromgyerekesnek lenni, mint ahogy én azt vártam. Bár ehhez biztos hozzájárul az, hogy Rebus ennyire nyugodt kisbaba. Még csak hasfájós se volt.
Nyaralást terveztek valahová, vagy most ezt kihagyjátok?
Mi augusztusban megyünk Balatonfüredre 5 napra az egész családdal. Tehát anyukámék meg tesómék a 2 fiúkkal. Így szoktuk, ez nagyon bejön. Így mindig van valaki, aki a gyerekekre felügyel és mindenki tud pihenni.
További szép nyarat kívánok, jó egészséget!
Majd írj még!
üdv, Judit
Szia!
Jó hosszú időre eltűntem. De hát a kisasszony sok időmet lefoglalja, amit persze nem bánok. :-) Szombaton már 5 hónapos lesz, két hete voltunk dokinál 4600 gr és 55 cm volt. Még mindig anyatejes, egyszer-kétszer fordult elő, hogy este tápszert kellett adnom neki, mert olyan kevés lett a tejem. Elkezdtük a hozzátáplálást a gyerekorvos tanácsára, de le is álltam vele, mert szegény nyöszörögve kakilt és sokat sírt. Valószínűleg fejletlen még az emésztőrendszere. Majd 6 hónapos kora után újra megpróbáljuk.
Nemrég kiderült, hogy le vannak tapadva az izmai. Dévény tornára kell járni vele, amit szegény végig üvölt. Ráadásul nekem is tornáztatnom kell itthon. Fáj érte a szívem, de inkább most sírjon, minthogy később legyen probléma. Úgyhogy erőt veszek magamon minden nap és tornázunk.
Különben boldog, kiegyensúlyozott baba, minden érdekli őt. Különösen a mozgó falevelek a kedvencei. :-) Sokat vagyunk kint vele, már lassan barnább lesz, mint az anyukája, pedig nem napoztatom, inkább az árnyékba húzódunk. Úgy néz ki, olyan könnyen barnuló lesz, mint az apja. :-)
Szegény már másfél hónapja szenved az alsó két fogával, remélem hamarosan áttörik az ínyét.
Mi nyaralni nem voltunk, meg nem is készülünk, majd jövőre, ha nagyobb lesz. Ez az év így is volt tervezve. Most a keresztelőjére készülünk, ami vasárnap lesz.
Fel is ébredt(fél 10-től alszik), megyek megnézem mit huncutkodik. Ahogy hallom, valószínűleg a rácsvédőnek magyaráz. :-)
Legyetek jók és írj!
Puszi
Szia Márti!
Na, előkerültem én is. Elolvastam az utolsó kommentemet és hát azóta igen sokat fejlődött Rebeka. 5 hónaposan elkezdett kúszni, nagyon hamar mászás lett belőle. Kb. 6 hónaposan felállt, azóta egy pillanat alatt felhúzza magát, egy kézzel kapaszkodik és bíbelődik valamivel. Ülni is szépen tud magától. Szóval rohamtempót diktál a csajszi. 13-án volt 7 hónapos. Aznap voltunk mérésen: 6900 gr és 68 cm. Nem egy díjbírkózó, olyan kis csinoska. De hát ennyi mozgás mellett csodálkoznék is, ha egy kis husi baba lenne. Az egész lakást bejárja, nincs előtte akadály. Mostanában a virágaim vannak veszélyben. Előszeretettel szedegeti ki alóluk a földet. Amikor meg rajtakapom, úgy tud mosolyogni, hogy nem lehet rá haragudni. Amúgy továbbra is nagyon mosolygós, mindig fülig ér a kis szája. Le is vesz vele mindenkit a lábáról.
5 és fél hónapig csak anyatejes volt, aztán elkezdtem hozzátáplálni. Szinte még csak a gyümiknél tartunk, azt is egy nap csak egyszer kap. Többször nem igényli. Van még bőven tejem, az az első. Még cumisüvegből sem tud inni, csak rágcsálja a gumit rajta. Pedig néha jól jönne, ha sikerülne neki.
5 hónaposan kijött az alsó 2 két foga, és épp 7 hónaposan pedig felül 2. De érdekes, mert nem a két egymás melletti, hanem van közte egy szünet. De az is jön. Úgyhogy gyakorlatilag egyszerre 4 foga jön. Nagyon jól viseli, nappal szinte fel sem tűnik. Viszont éjszaka nem alszik jól miatta. Sűrűn felébred, felsír. ha felveszem, azonnal megnyugszik, csak hát elég fárasztó. Pedig előtte sokszor átaludta az éjszakát. Ráadásul elég korán kelő a csajszi. Fél 7 és 7 között szokott ébredni. Mondjuk hétköznap jól jön, mert oviba kell vinni a nagyokat, de hétvégén alhatna kicsit tovább. Most is már itt ül az ölemben.
A nyaralás is nagyon jól sikerült, akkor tért vissza a nyár. Jó meleg volt ránk, a gyerekek is nagyon jól érezték magukat.
Nórika hogy van? Kell még tornáztatni? Igazad van, inkább most sírdogáljon miatta, mint később legyen emiatt gond.
Képet küldenél róla? Már kíváncsi vagyok rá. Én megosztom veled Rebekát. Ő az én kis tündérem:
Majd írj, hogy mi van veletek!
Puszi, Judit
Atyaég, de nagy már ez a lány :) Gyönyörű nagyon, gratulálok hozzá!
Jó egészséget és sok boldogságot mindenkinek!
/aki akkor volt 20 hetes kismama :)
Köszönöm szépen! Bizony, jól megnőtt ez a csajszi. Nagyon büszkék is vagyunk Rá! Na meg a tesóira is!
Veled mi történt azóta, kedves 20 hetes kismama? Nem néztem meg, mikor írtál, de valószínűleg azóta már babázol te is.
Szia!
De hüle vagyok, jól félre pötyögtem :D Akkor kb 25-27 hetes lehettem :) Igen, már babázok /vagyis babáznék, mert ez a gyerek csak eszik és alszik :D Holnap lesz egy hónapos a kisfiam :) Imádnivaló, alig sír, eszik szépen, alszik sokat és néha csendben nézeget. Nagyon kiegyensúlyozott baba.
És Nálatok mizujs? Testvérek hogy fogadták a picurt? Bocsi, ha már írtad, de nem olvastam vissza :S Hogy szalad az idő, nem? Mintha most írtad volna ki a kérdést és tessék, egy kész kis hölgy lett már az akkori pocaklakóból :)
Küldök én is fényképet a bébimről, ha már Te is voltál olyan rendes, hogy megosztottad velünk :)
Úristen! Gyönyörű!!!!!!!!! Nagyon szép és kis formás. Meg szép barnabőrű. Gratulálok hozzá! Hogy hívják?
A tesók nagyon szeretik Rebekát. A nagylányom állandóan cipeli, Rebeka meg neveti. Boti is mindig szórakoztatja. Újabban hörög neki, de nem ijed meg a kiscsaj. Vigyorog. Nem bánja, csak vele foglalkozzanak. Elkezdődött az ovi, így ők napközben "melóban" vannak.
Amúgy nálunk is így kezdődött. Evett, aludt Rebus. Most meg nem győzök utána menni. Kiszedi a virágaim alól a földet és a lakás különböző pontjairól szedem össze. Nagyon huncut. Úgyhogy nem sokáig lesz így nálatok se!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!