Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Várhatom, hogy hamarabb...

Várhatom, hogy hamarabb beindul a szülés? Egy kis lelki támogatásra lenne szükségem.

Figyelt kérdés

Ma vagyok 37hetes. Tegnap vizsgált a dokim, mondta, hogy a külső méhszáj 1 ujjnyira nyitva van. Harmadik baba lesz.

Igazság szerint nem bánnám, ha a napokban végre megszülnék, mert az utóbbi időben annyi mindenen mentem keresztül, hogy szeretném mielőbb lezárni a terhességet.

32hetes Uh-n mondták, hogy kicsi a baba, a dokim be is fektetett a kórházba infúzióra. Ez karácsony első napján volt.:-( A karácsonyi ebédet a szülőágyon ettem meg, mert megfigyelésen voltam. Jan. 5-én jöttem haza, azóta heti 2× járnom kell NST-re, UH-ra. Szép lassan növekszik a kislányom, bár a súlyával még mindig nincsenek teljesen megelégedve. Ráadásul a dokim jövőhéten újra be akar fektetni szülésig, mert kétnaponta kell NST-re járnom. (A kórháztól kb. 30km-re lakunk.) Ez így logikus is lenne, de mi van, ha esetleg túlhordom a babát? Akkor bő 3hétig leszek benn. Ráadásul a nyíregyházi kórházról van szó, ahol tegnap ugyebár látogatási tilalmat rendeltek el. Szóval se apás szülés, se látogatás. A két gyerek meg otthon. Nagyon el vagyok keseredve, és akkor még a családi problémákról nem is beszéltem.

2011. jan. 25. 11:54
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönjük!
2011. febr. 22. 11:47
 12/30 anonim ***** válasza:

Szia!

A hasonló helyzetben lévő kismama vagyok, aki a balassagyarmati kórházhoz tartozik. Gratulálok a babádhoz és remélem sok örömöd lesz benne!

Én még azóta is bent vagyok a kórházban (kedden már egy hónapja lesz), de most hétvégére hazaengedett a dokim. Infúziót már nem kapok, csak diaphilint, de hazaengedni már nem fog. Hiába fekszem bent egész nap, a súlya nem igazán nő, csütörtökön 1981 gramm volt. Holnap már betöltöm a 37. hetet, úgyhogy elvileg már bármikor jöhet. Csak hát a mi kórházunkban nincsenek felkészülve kis súlyú babákra, úgyhogy lehet átküld a dokim a megyei kórházba, hogy ne kelljen szülés után elvinni őt. Most már igazán nehezen viselem a bentlétet, de nincs sok hátra és a karomban tarthatom végre. És remélhetőleg együtt jöhetünk haza.

2011. febr. 26. 19:04
 13/30 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó!

Először is KITARTÁS!!!!!!!!! Tudom, hogy ilyenkor már nagyon lassan telnek a napok, főleg, hogy kórházban vagy, de hidd el, gyorsan el fog telni. Nekem is már minden bajom volt az utolsó hetekben, azt hittem, már sose szülök. Most meg azon csodálkozok, hogy mennyire röpül az idő. Épp ma 2 hetes a kislányom! Minden rendben vele, lelkesen szopizik, sokat alszik, egy kis tünemény. A nagytesók is imádják.

Adjon erőt neked, hogy hamarosan te is a karodban tarthatod a gyermekedet, aki lehet, hogy nem is lesz olyan picike. Az biztos, hogy minden rendben vele és bízz az orvosodban! Inkább figyeljenek oda jobban rá, minthogy valami baj legyen.

Majd írj, ha már megszületett! Addig is szorítok nektek!

Üdv, Judit

2011. febr. 27. 10:52
 14/30 anonim ***** válasza:

Szia!

Örömmel tudatom, hogy 2011. március 13-án este 22.25-kor megszületett a kislányunk Nóra Elizabet 1850 grammal és 47 cm-rel.

Nálunk mégis igaza lett az orvosomnak és hálás vagyok neki, hogy nem hagyta annyiban a dolgot és visszaküldött a SOTE-ra. Másodszor már rendes dokit fogtunk ki, aki úgy döntött felvesz az osztályra.

A felvétel napján csináltak ultrahangot és 2270 grammra becsülték. (az ország második legjobb ultrahangosa!). Az osztályon a főnővér meg is jegyezte, hogy: "Nem igaz, hogy Balassagyarmat nem tud mit kezdeni egy ekkora babával." Erre mondtam neki, hogy ott kisebbre becsülték, de az volt a válasza, hogy "Az a jó, amit itt mérnek."

8-án feküdtem be, két nap múlva úgy döntöttek, megindítják a szülést.

10-én délig nem ehettem és ihattam, aztán délben jött a főnővér mosolyogva, hogy nyugodtan egyek-igyak, mert már nem kerülök le a szülőszobára. Másnap már reggel 8-kor levittek, feltették a szülésindító zselét, beindultak a fájások, de le is álltak, így délben visszaküldtek az osztályra. Másnap (11-én) délelőtt 11-kor levittek, két órán keresztül csak a baba szívhangját figyelték. Már én kérdeztem rá, hogy mire várunk, mire a szülésznő azt mondta, hogy nem nagyon mozog a baba, így nem merik föltenni a zselét, lehet, hogy megcsászároznak. Aztán elkezdett mozgolódni és fél 2-kor úgy döntöttek, mehet a zselé. Igen ám, de a fájások nem indultak be, és nem is nyíltam, így 4-kor ismét visszaküldtek az osztályra. (Hozzáteszem egész nap nem ettem semmit, csak infúziót kaptam.)Én akkor már nagyon kivoltam lelkileg, közel álltam hozzá, hogy pakoljak és hazamenjek, de a babócám érdekében nem tehettem.

Vasárnap 13-án csak dél körül jutottam le. Rámtették a ctg-t és figyelték a szívhangot. Aztán valamikor bejött a szülőszoba vezetője, megvizsgált, és úgy döntött, hogy nincs értelme a zselének, burkot kell repeszteni. Ez 13.55-kor meg is történt. Azt gondoltam, innen már egyszerűbb lesz minden, de nagyot tévedtem, ugyanis szinte egyáltalán nem tágultam. Pedig folyamatosan kaptam az oxitocin infúziót. Este negyed 10-kor bejött a doki és megállapította, hogy alig két ujjnyi a méhszáj, lehet, hogy császár lesz belőle a baba érdekében. Aztán úgy döntött, hogy kézzel megpróbál rásegíteni. Én azt hittem, kiugrom az ablakon. Akkor már 7 órája vajúdtam mindenféle fájdalomcsillapítás nélkül, oxitocinnal felerősített fájásokkal, úgyhogy már csak ez hiányzott a "boldogságomhoz". De a doki hál istennek sikerrel járt két ujjnyiból csinált 4 ujjnyit 2 fájás közben. Utána felpörögtek az események, tele lett a szoba hirtelen. Orvos, gyakornok, szülésznő, gyakorló szülésznő, meg ki tudja még kicsoda, de voltak jó páran. Mint egy kiállításon. A kitolási szak szerencsére rövid volt, 4-5 tolófájás után kint volt a kislányunk. Azt a megkönnyebbülést leírni nem tudom, amit akkor éreztem. Ennyi hercehurca után végre a karomban tarthattam, ha csak rövid időre is. Ugyanis vitték is föl a NIC-re és inkubátorba tették.

Öt napig volt ott, kapott infúziót, meg légzéstámogatást, de azt csak rövid ideig.

Hála Istennek, a súlyán kívül semmi probléma nem volt vele, jelenleg Salgótarjánban van a koraszülött osztályon amíg meghízik. Kétnaponta viszem neki az anyatejet, ő pedig eszik rendületlenül, már 35 grammokat.:-)A születési súlyát már vissza is nyerte, innentől már a hízáson a sor.

Bocs a kicsit hosszú levélért, de gondoltam megosztom veled a kálváriámat. Soha nem gondoltam volna, hogy egy ilyen neves intézményben így "játszadoznak" az emberrel, mintha kísérleti nyúl volnék.

És hiába dolgozik ott az ország második legjobb ultrahangosa, bizony ő is ember és tévedhet. Bár ekkora tévedést én nem tartok elfogadhatónak, ilyen kicsi súly esetében. Mert mi lett volna, ha az orvosom nem ragaszkodik hozzá, hogy igenis fönt szüljek? A míg élek hálás leszek neki, hogy ennyire figyelt rám és a babámra. És hozzáteszem mindössze háromszor adtam neki pénzt a terhesgondozás alatt, szóval nem az motiválta őt.

Talán több ilyen lelkiismeretes orvosra volna szükség ott fent Pesten is és nem kéne leírni a vidéki orvosokat.

De hozzáteszem a szülés alatt végig segítőkész volt az aznapi személyzet, és a doki is nagyon rendes volt, akinél szültem.

Az erőt a kitartáshoz pedig az adta, hogy a párom végig bent volt velem annak ellenére, hogy egészen addig a napig kézzel-lábbal tiltakozott az ellen, hogy bejöjjön a szülésre.

Büszke vagyok rá!!!

Puszi

2011. márc. 23. 11:57
 15/30 A kérdező kommentje:

Szia!

Először is hadd gratuláljak a kislányodhoz! Mostanában minden nap megnéztem a kérdésemet, hátha válaszolsz. Köszönöm, hogy nem felejtetted el!

Örülök, hogy jól vagytok, bár neked tényleg kicsike lett a babád. De az megnyugtató, hogy ezt leszámítva minden rendben. Legalábbis mostmár. Ezután pedig szépen fog gyarapodni a súlya.

Azt nem mondták, hogy miért lett ilyen kicsike? Gondolom nálad is a méhlepénnyel lehetett a bibi. Még jó, hogy a dokid ilyen lelkiismeretes volt. El tudom képzelni, min mehettél keresztül. De legalább már túl vagytok rajta. És végül hányadik héten szültél?

Én tegnap vittem a kisasszonyt súlymérésre. Már 4310gr. Két hét alatt 400gr-ot hízott. Vasárnap volt 5 hetes. Olyan jó baba! Szerencsére eddig nem hasfájós (kop-kop-kop), egy kis torna kihozza a szeleket. Tejem is van rengeteg, alig tud betelni vele.

Na, nem szaporítom tovább a szót.

Még egyszer köszönöm, hogy jelentkeztél és jó egészséget kívánok mindkettőtöknek! Remélem minél hamarabb hazaviheted a kislányodat. Onnantól meglátod, minden sokkal másabb lesz. Sokkal jobb!

Ha van kedved, néha írj, mi újság van veletek.

Puszi, Judit

2011. márc. 23. 12:35
 16/30 anonim ***** válasza:

Szia!

A problémát nálunk is a méhlepény okozta. Túl kicsi volt és nem tudta megfelelően ellátni tápanyaggal a kicsikémet. A 39. héten szültem, úgyhogy igencsak le volt maradva szegénykém a súlyával. De most már csak rajta múlik, hogy milyen gyorsan szedi össze magát. Tejem nekem is van elég (általában 140 ml-t fejek le), egy része a csapban landol, mert akkora mennyiséget nem fogok lefagyasztani. Tegnap kértem a kórházban plusz üveget,hogy többet tudjak vinni, legalább odaadhatják más babáknak, de még így is kellett kiöntenem. Azt hiszem beszélni fogok a védőnőmmel, hogy nincs-e szüksége valakinek anyatejre, mert fáj a szívem kiönteni.

Tegnap páromnak születésnapja volt, és végre ismét láthatta a kislányát, mert ő péntek óta nem mehetett be hozzá, mivel látogatási tilalom volt. Azt mondta, ennél szebb szülinapi ajándékot nem is kaphatott volna:-)

Egyébként a kislányunk teljesen rá hasonlít. Ha az anya személye nem lenne mindenkor biztos, felmerülne bennem a gyanú, hogy valóban az én lányom-e. :-) Lehet, hogy majd belsőleg rám fog jobban hasonlítani.

Most megyek fejcsizni, hadd gyűljön a finom táplálék a kicsikémnek.

Puszi Márti

2011. márc. 23. 16:43
 17/30 A kérdező kommentje:

Szia!

Ne haragudj, hogy kicsit eltűntem.

Na, mi újság, hogy vagytok? Hízik a kicsikéd? Vagy esetleg már otthon is van? Biztos nehéz lehet, de hamarosan túl lesztek ezen is.

A látogatási tilalomból nekem is kijutott rendesen. Teljes zárlat volt, mikor szültem. A férjem kapásból be se jöhetett velem a szülőszobába, de még csak meg se mutatták neki a kislányunkat. Látogatni is csak alig-alig lehetett engem, Rebekát akkor sem láthatta. Mi 6 napig voltunk kórházban, és amikor jött értünk a férjem, akkor látta először a kislányát! Addig csak képekről. Hogy én mennyi MMS-t küldözgettem....

Továbbra is jó egészséget kívánok, gyors súlygyarapodást a kislányodnak!

Üdv, Judit

2011. márc. 30. 20:39
 18/30 anonim ***** válasza:

Szia!

Most én tűntem el igen hosszú időre. az utóbbi időben nem igen volt időm leülni a számítógép elé.

Április 8-án hazahoztuk a kislányunkat 2330 grammal. Azóta nagyon szépen fejlődik és hízik. Csodálatos kisbaba.:-)Szinte a kezdetek óta átalussza az éjszakát, csak néha nyűgösködik. Napközben viszont van, hogy csak 1 órát alszik. Bár az utóbbi napokban elég aluszékony, valószínűleg a melegtől.

Minden nap csinál valami újat, nincs meglepetés nélküli nap. :-) Fürödni nagyon szeret, imádja a vizet, csak néha nyűgös közben.

Tényleg igaz az, hogy gyorsan elfelejted a szülés közbeni rossz élményeket. Most már tudom, hogy az elmúlt időszak minden szenvedése megérte, és bármikor újrakezdeném, mert imádom, hogy ő van nekünk! :-))))))))

2011. máj. 13. 22:00
 19/30 A kérdező kommentje:

De jó, hogy itt vagy, már azt hittem, el is felejtettél! (Bár a pici lányod mellett ez teljesen érthető.) Csak már kíváncsi voltam, mi van veletek. Örülök, hogy jól van a babád. Igen, ŐK minden szenvedést megérnek!

Az én kislányom is csodálatos kisbaba. A kis tündérem állandóan nevetgél és olyan huncutul tud nézni, hogy majd' elolvadok tőle. Nagyon ritkán és keveset sír, szerencsére nem hasfájós. Komolyan, mint a mesében. Éjszaka ő is jól alszik. Van, hogy átalussza az éjszakát, vagy esetleg egyszer eszik. Úgy tökéletes, ahogy van. Nagyon könnyű és boldog vele az élet. A tesói is nagyon szeretik. A nagylányomat, ha meglátja, már fülig ér a kis szája. Még hosszan tudnám sorolni. De nem is tartalak fel tovább.

Jó egészséget kívánok nektek és további zökkenőmentes napokat! Ha néha-néha eszedbe jut ez a kérdés, írj pár sort magatokról!

Üdv, Judit

2011. máj. 13. 22:11
 20/30 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Én még az elején írtam a témához, de folyton figyelemmel kísérem, mi történik Veletek :) Annyira jó olvasni, hogy minden szép és jó /és ez reméljük így is marad.

Mint kiderült, nálunk is úton van a kistesó, augusztusban bővül a család. Úgyhogy én még a kismamák nyugis életét élem /természetesen amennyire nyugis lehet egy 20 hónapos mellett :D

Mindegyikőtöknek sok türelmet és kitartást kívánok!

És persze jó egészséget, sok tejcit, kellemes időt..... :)

2011. máj. 14. 15:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!