Írnátok nekem az István kórházról tapasztalatokat?
Alternatív szülő szobáról elsősorban.
Az alapítványi szobákról és hogy mennyivel előtte és hogyan tudom lefoglalni a szobát.
Szülés előkészítőről.
Szülésznőkről.
Dr. Hetényi Gáborról.
Köszönöm előre is a tapasztalatokat!!
Azt hiszem most jött rám a para...
A szülészetről itt találsz jó videofelvételeket:
Van felvétel az alternatív szülőszobáról is. Egyébként van benne kád, kötél, bordásfal, franciaágy, labda, szülőszék.
A szülésfelkészító minden héten szerdán van háromtól fél ötig. Számomra hasznos volt. Utána mindig meg lehet nézni a szülészetet. Körbevezet az egyik szülésznő, infókat mond el stb. Eddig csak szimpatikus, kedves szülésznőt láttam. Az egyiket fel is fogadtam, ő csinálja már nekem a ctg-t is.
Hetényi Gábort sajna nem ismerem. Tudod mit kell vinned? Mitől parázól?? 38h
Elsősorban amiatt, hogy a babám mikor születik ( 33 hetes terhes vagyok, de az Uh adatok alapján 35 és a védőnöm azt mondta, hogy az Uh adatok a számítók), mit kell vennem még.
A szülésre már összeszedtem a cuccaimat, de lejjebb olvastam, hogy hideg van és még sok-sok negatív dolgot. Az orvosom a kiírt időpontom előtt 2 nappal elutazik, így még (ha akkor szülök, amikorra ki vagyok írva) azt sem tudom, hogy kinél és hogyan.
Szóval most kelengyelista és "mit vigyek a kórházba" mizériában szenvedek .
Akkor olvastam ma, hogy egyágyas szobát sem lehet "kapni", főleg így hogy azt sem tudom, hogy akkor mikor és kinél szülök.
Ez amúgy normális? Vagy lassítsak, mert korai még:/.
Nyugi, nyugi! Lassíts!!!!
Leírom a listát, amit az előkészítőn mondtak, + amit a szülésznőm mondott.
Szülőszobára kell:
Babának: body, rugi, sapka, kiskesztyű, és egy takaró!!!!.
Neked: hálóing, két papucs (zuhanyzás miatt), törölköző, tena betét és nagyméretű bugyi, szőlőcukor, rágicsa a párodnak, csoki és sok-sok ásványvíz, köntös, mert szülés után az egy emeletet saját lábon teszed meg...
Csecsemőosztályra:
Babának: napi 2-3 váltás ruha, sapi, kesztyű (bár ezt nem mindegyik gyerekorvos engedi meg...), textilpelenka (nekünk a szülésfelkészítőn azt mondták, hogy kb. 28 darab, mert náluk az szokás, hogy 3 óránként peluscsere, köldökápolás, majd cicizés) és babatörlő kendő, törölköző. Adnak egyébként pár Liberot, de az nem elég. A köldökápolós cuccokat is a kórház "állja".
Neked: egy nagy és legalább két kicsi türcsi, papucs, 3-4 hálóing, tena betét, bugyi, pohár, evőeszközök, tisztálkodószerek, wc papír, papírtörlő (puha), fertőtlenítő kendő.
Sajnos az alapítávnyi szoba mindig dugig van, előre kell jelezni, amikor szülni mész (még a szülőszoba ajtajában), hogy te szeretnéd a szobát, de kihalásos módszerrel működik.
Attól én is aggódom, hogy az influenzajárvány miatt ki fogják tiltani a látogatókat, de előre nem akarok ezen stresszelni.
Szerintem fogadj fel egy szülésznőt, mert többet fog neked segíteni, mint bárki más. Legalább őt fogod addigra már jól ismerni, ha már a saját dokid nem lesz ott. Az ügyeletes orvos meg ugyan úgy fog rád figyelni.
Első voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!