Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Van különbség jósló és valódi...

Van különbség jósló és valódi fájás között? Máshol fájnak? Hol? A felső részen vagy inkább alul a medencénél?

Figyelt kérdés
2011. jan. 17. 10:21
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
nem az a különbség, hogy hol fáj, hanem az hogy a jósló rendszertelen, a valódi rendszeres időközönként jelentkező fájás. Ha nem tudod eldönteni, hogy melyik van, akkor ülj be egy kád vízbe, kortyolj egy kis vörösbort esetleg. Ha elmúlik, kevésbé fáj, akkor jósló, ha ez nem segít, akkor valódi.
2011. jan. 17. 10:25
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
A jósló magától elmúlik, általában rendszertelen. A valódi fájás nem múlik el, egyre erősebb, rendszeressé válik. Hogy kinél hol érződik a fájdalom, az egyéni, nem ezen múlik hogy mit jelez.
2011. jan. 17. 10:25
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Ha méred az idejét, a jóslónál egy keményedés 20-30 másodperc, a "rendes fájás" 40-60 mp-ig is eltart, és mint már írták, rendszeres időközönként jön.

Én mindkét szülésemnél egyértelműen felismertem a "rendes fájást", mert sokkal nagyobb erővel belém hasított.

Ez Nálad nem biztos, hogy pont így lesz, de észlelni fogod, amikor indul.

Hányadik héten vagy?

2011. jan. 17. 10:34
 4/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm. És hol érzitek a fájdalmat? Mert a CTG-t "fenn csinálják", ahol a keményedést érzem, az olyan feszítő érzés, viszont lenn, a medencémnél meg mensiszerű fájdalmakat és belenyilallásokat is érzek.

Én ez utóbbiaktól ijedtem meg tegnap, mert kb 5-10 percenként órákon át fájt, de sak 10-15 mp-ig, vagy 4 alkalommal egymás után. Nem múlt el sétára, ülésre, fekvésre sem, aztán összegömbölyödtem és úgy igen.

Ez volt a jósló vagy inkább a keményedés, ami ugyan nem fáj, de azt mérik a kórházban?

38 hetes km.

2011. jan. 17. 10:35
 5/15 A kérdező kommentje:
jav: nem 4x, hanem kb 40x éreztem a nyilallást
2011. jan. 17. 10:36
 6/15 A kérdező kommentje:
végül elmúltak, csak arra lennék kíváncsi, hogy ezek voltak-e a jóslók és hogy ilyet vagy hasonlót kell-e majd éreznem, ha beindul a szülés :)
2011. jan. 17. 10:38
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

A jóslónak az is egy tulajdonsága, hogy bizonyos pozícióváltásra elmúlik. Amikor "rendes fájás" van, ha fejre állsz sem múlik. :o)

Amit leírtál, teljesen normális. Azért fáj "lent", mert tágul a medencéd, hiszen hamarosan itt az idő. :o)

Amikor ilyen nagyon kellemetlen, beülhetsz egy kád meleg (de nem tűz forró) vízbe, az enyhíti a jóslókat.

Én mindkét szülésem előtt a kádban üldögéltem, és ott vártam meg a 2-3 perceseket, és akkor indultunk be.

Szép szülést Neked (én 38-on szültem mindkettőt :o)

Ez ilyenkor a nehéz része. Másodjára az utolsó 3 hetet így töltöttem. Szóval ez most akár ma is beindulhat, de ki is húzhatod a végéig. Pihenj sokat, hogy legyen erőd a nagy pillanatra!

Legjobbakat!

harmadik

2011. jan. 17. 10:41
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
igen kb ezt:) én nem tudtam megkülönböztetni. Ott akadékoskodtam, hogy még nem megyek be, mert ez még nem az stb. :D Csak aztán elkezdett véres magzatvíz szivárogni és akkor már nem volt választás, menni kellett. Szóval nem tudom, ha erösödik a fájdalom akkor menj! Utána nekem is erösebbek lettek...
2011. jan. 17. 10:54
 9/15 A kérdező kommentje:

Köszi :)

Elmúlak éjjel, reggel óta csak ilyen kis tompa bizsergést éreztem...

A csomagom azért elővettem a szekrényből.

2011. jan. 17. 11:09
 10/15 anonim ***** válasza:
Nekem nagyon gyakori jóslók voltak, volt, hogy 5 percenként, de nem túl erősek, és egy óra alatt elmúlt. A szülés a magzatvíz elfolyásával kezdődött nálam, és a fájások később jöttek, de sokkal durvábbak voltak, mint a jóslók, nem lehetett volna összetéveszteni.
2011. jan. 17. 12:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!