Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Nagyon aggodom, szeretnem...

Nagyon aggodom, szeretnem elkerulni a csaszarmetszest, de 38+4 hetes vagyok es babacskat mar egy hete 4000 gr korulinek saccolta az UH. Volt valamelyikotok hasonlo helyzetben? Mi lett a vege?

Figyelt kérdés
Elegge magasak vagyunk mindeketten a ferjemmel, en 180 cm, szoval nincs teraranytalansag vagy effele,szepen befordult, de elso baba lesz es nagyon felek, hogy esetleg elakad vagy szakadok stb es akkor csaszar lesz!
2009. jan. 31. 09:58
 1/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem az utolsó UH-n 4610g-ra becsülték. Az orvosom szerint a hasam nem volt akkora, hogy egy ekkora baba elférjen benne. Aztán spontán 4 óra alatt született meg "csak" 4400g-mal a kisfiam! Utána nehéz volt, de a szülés nem volt vészes!

Ne aggódj! Minden rendben lesz!

2009. jan. 31. 10:07
 2/8 A kérdező kommentje:
Koszi a valaszt es egyben le a kalappal,4400 gramm! hat remelem, mi is hasonloan leszunk...ha megengedsz meg egy kerdest, azt irod, "utana nehez volt": marmint nagyon ossze kellett varrni vagy ilyesmi?
2009. jan. 31. 10:17
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Igen, elég nagy volt a gátseb, kicsit repedtem, nem vészesen, de az begyulladt. Meg egy kicsit több vért vesztettem, mint kellett volna... Itthon már volt segítség, de nehéz volt. A szülés viszont nem volt gáz, de én is féltem azoktól, amiktől Te! De bíztam a dokimban, tudaj mit csinál. Nem is lett nagy baj, szép egészséges babám van! Ne stresszelj, csak bízz az orvosodban, mert ő tudja, mi a jó Neked és a picinek! Ha császár, azt is fogadd el! Könnyű, szép szülést!
2009. jan. 31. 10:27
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Én 162cm és viszonylag sovány vagyok,a babám nekem is nagy volt 4450g és 59 cm volt.Természetes úton szültem és őszintén mondom gyorsabban meglett mint akinek 3 kg körüli volt.Sztem ez inkább annak a kérdése,hogy mennyire tágulsz.Ne félj,ha pozítívan állsz hozzá nem lesz gond,simán és gyorsan megszülöd.Nekem nem volt sok varratom és a gátvarrat is inkább csak húzódott,nem igazán fájt.Könnyű szülést!
2009. jan. 31. 10:31
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Az én fiam is 4400 gramm és 57 cm volt, simán szültem. EDA-val. A kellemtelenség inkább az volt, hogy a "kicsikém" szétszakított belül és sok vért vesztettem.

Az utána lévő napok voltak megerőltetőek a vérveszteség miatt.

A 38. hetu UH-on 3600 grammosra saccolták és a 41. héten született.

Ma már 9 éves, de még mindig tartja a előnyét (145 cm és több mint 40 kiló)

Nem tudom mekkora lesz a hugicája:-)

2009. jan. 31. 10:48
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Egy ellenpélda: nekem is azt mondta az UH-s, hogy nagy babám lesz. Szerinte 60 cm feletti és tuti, hogy több mint 4 kilós. Erre megszületett a fiam: 54 cm és 3500 gr.
2009. jan. 31. 13:23
 7/8 anonim ***** válasza:
Szia! Én a 39. héten szültem meg szintén első gyermekemet. Kisfiam 56 cm és 4350 gramm volt. Könnyű szülés volt, gátvarrás is csak pár öltés volt, semmivel sem volt komplikáltabb mint egy kissebb babát megszülni. A gátsebem még egy pár napig érzékeny volt, de aztán hamar begyógyult. A nehézség csak a későbbiekben az, hogy nehezebb bébikét kell cipelgetned, de legalább edzésben tart. :) Könnyű szülést. Üdv.: egy 13 hetes kisfiú anyukája
2009. febr. 1. 16:44
 8/8 A kérdező kommentje:
Mindannyiotoknak nagyon koszonom a valaszokat, jo babazast!!!
2009. febr. 2. 09:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!