Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hány csomaggal mentetek szülni?

Hány csomaggal mentetek szülni?

Figyelt kérdés
Olyan hülyén érzem magam, azt hittem, egy bőrönd elég lesz a szüléshez. De ott van a szülőszobai csomag, a gyermekágyas, az, amit a babának kell vinni, tena betét, egy csomag pelenka... Lassan már a két táska is betelik és akkor még a hazahozós cuccokról nem is beszéltem (mózeskosár, kinti ruha)... Nm sok ez? Nektek mekkora pakkotok volt?
2011. jan. 8. 19:52
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Egy nagy szüléshez, egy másik a kórházba. Hazahozós cuccot később is be tudja hozni apa szerintem, ha összekészíted.
2011. jan. 8. 19:53
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem egy nagy utazótáskám volt. De mikor én is bepakoltam a legszükségesebbeket akkor nagyon hülyén éreztem magam. nem is nagyon volt aki annyi cuccal ment mint én. Na de én számításba vettem, hogy nem biztos hogy minden nap be tudnak jönni hozzám, valamint engem megnyugtatott, hogy inkább egyel több hálóingem vagy törölközőm van.

Hamarabb kellett befeküdnöm, így a kórházi rész nálam tovább húzódott így jól jött a sok cucc.

A párom sem tudott mindig bejönni hozzám, a busz sok volt, így mindenem megvolt. De még ha jött is volna, akkor is nyugodtabb voltam így, mert nem kellett őt terhelnem, vagy bárki másra rábíznom, hogy ezt vagy azt a bugyimat kimossa és hozza be. Én messzi lakom a családomtól, a párom családját meg nem igazán akartam ebbe bevonni. De még a saját családomat sem igazán akartam volna bevonni, hogy az én bugyimat mossa. Szégyenlős vagyok! Ha láttam hogy fogyóban volt, kimostam tusolás után és megszáradt mire kellett.

Tehát ne aggódj. Inkább vigyél többet, ha be lehet vinni és ott tudod majd hova rakni, aztán majd ha látod hogy valami nem kell majd hazaküldöd a pároddal.

A baba hazahozós cuccot én is csak akkor hozattam be mikor aktuális volt, meg azt ott nem is tudod hova rakni. Mondjuk jó ha otthon minden gondosan össze van készítve és ha kell akkor a párod csak fogja és viszi be. mondjuk ha van anyukád aki közelebb áll hozzád és jobban ismer téged vagy a férjeddel együtt szedik összeg neked akkor könnyebb. De a bevívős cuccokat jobb ha kikészíted te így is úgy is, ők majd beviszik. Te tudod mibe akarod hazahozni. Tegyél ki hidegebbre és melegebbre valót, aztán majd viszik amilyen idő van.

A babának kellő cuccokat meg kérdezd meg, hogy kell e egyántalán. Mert van olyan kórház ahol adnak ruhát, pelust mindent. Esetleg tejszívót vihetsz be ugye sajátod legyen, valamint saját cumisüveget is lehet, hogy a hűtőben tárold a tejet ha sok lesz, de általában itt is a benti üveg kórházi cumisüveget kell használni amit felcímkéznek a részedre. Amikor viszitek haza a picit, akkor jó egy cumisüveg, jobb az üveg, mert ha marad bent tej akkor hazaadják ami még határidőn belül va.

De az adott kórházban érdeklődj ott hogy működik!!! Mert lehet akkor sok cucctól megszabadítod magad.

Neked a csomag az tuti, meg a betét, tejszívó jó ha van. a többiről érdeklődj!

Ha meg be kell vinni, akkor ne is foglalkozz vele mekkora a csomag.

2011. jan. 8. 20:21
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem van egy kis közepes porttáska a benti időre(pelenkástól betétestől) az utcai táskámba a szülés utáni cuccom elfér(hálóing, papucs, bugyi betét, tusfürdő)

Hazahozós itthon egy kristófos papírzacskóban(nekem nadrág pulóver, babának ruha harisnya body overál, hordozót aznapra kapjuk kölcsön.

Annyi mindent teljesen felesleges bevinni, egyrészt pl a Flórban a szülészeten lepakolsz, elvonulsz szülni, és egy nővérke tol át, nem fognak nagyon segíteni cipelni semmit...

2011. jan. 8. 20:24
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
3-mal mentem. 1 szülőszobis, 1 az én cuccaimnak és 1 a babaholmiknak. Persze nem batár bőröndök voltak, hanem 2 kisebb sport tatyó és 1 kisebb bőrönd.
2011. jan. 8. 20:30
 5/10 A kérdező kommentje:

Ahol szülök, ott előre megmondták, hogy pelenkát és ruhákat is kell hozni a babának. Ezzel nem is lenne gond, inkább azzal, hogy nem ott élünk, ahol a szülők, a páromnak olyan munkája van, ahonnan nem tud majd elszaladni, ha éppen dolgozik akkor, amikor én bemegyek. Átpakoltam mindent, most két táska van, egy a szülőszobás cuccokkal és egy váltás gyermekágyassal + a baba egy napnyi szükségletével.

A többi a pelenkákkal egy másik táskába került, a hazahozós pedig az egyik válaszoló ötlete alapján egy nagy papírzacsiba kerül. Köszönöm a tippeket. :)

2011. jan. 8. 20:53
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

2 táskát vittem. egyikbe csak a szülőszobás, másikban a pizsók, betétek, pelusok (mini csomag), törcsik, stb.

a hazahozós ruhát, bébihordozót a férjem hozta be mikor jöttünk haza

2011. jan. 8. 23:05
 7/10 Jázmin anyucija ***** válasza:
100%
Egy nagy utazótáska, és külön a pellus a bébinek, így mentem be. De hazafelé, már volt még plusszba 5 táska is. :)
2011. jan. 9. 13:39
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is mindent kellett vinni a babának...! Én ugy oldottam meg hogy a babó cuccait külön pakoltam egy kisebb sporttáskába. Az én cuccaim, meg ugy pakoltam, hogy ami a szülőszobára kelhet azt legfelülre pakoltam.

Ugyhogy én is két táskával mentem, de haza felé meg vagy 5el:) plussz a szatyrok:)!

Mózest meg a kinti ruhát, készisd ki majd apa viszi ha megy értetek! Ne foglalja feleslegesen bent neked a helyet! Én amugy csomó dologgal voltam ugy hogy nem használtam, viszont kellett volna más pluszba..! Jó mondjuk én csaszis voltam, igy nem nagyon tudtam mozogni, de pl vittem hajszáritot...feleslegesen. A babám sokat bukott, 4 halóing kevés volt, 4 napra. És egy köntös is jó lett volna pluszba.

Ugyhogy ne pakolj felesleges dolgoat, majd beviszik ha nagyon szükséged lenne vmire!

könnyű szülést neked:)!

2011. jan. 10. 00:13
 9/10 anonim ***** válasza:
tényleg, most, hogy írod, mikor bent voltam volt egy anyuka akinek tök véres volt a köntöse ésúgy járkált :( szegénynek nem hoztak be másikat. hajszárító tényleg nem kell :D én is olyanokat pakoltam... kis neszeszerben vittem smink cuccokat is :D hormonokra fogjam? :D
2011. jan. 10. 00:31
 10/10 A kérdező kommentje:
:DDDD
2011. jan. 10. 07:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!