Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Többgyerekes anyukák! Nálatok...

Többgyerekes anyukák! Nálatok hogy zajlott a nap amikor a kórházból hazajöttetek? Rokonok, látogatók voltak?

Figyelt kérdés
21 hós lesz a kislányom amikor az öccse születik.És rengeteg kérdés kavarog bennem.Nagyon anyás,így nem tudom mivel teszek jót,ha bejön meglátogatni,vagy nem?Amikor hazahozzuk a picit,szeretném ha ott lenne ő is.Tapasztalatok ezzel kapcsolatban?És ha hazajöttünk:anyósékkal többgenerációs házban élünk,de külön lakrészünk van.Szeretném,ha a lányom nyugodtan megismerkedhetne a tesójával,így nem szeretném,ha zavarnának.Túlreagálom?Mert anyósom az az "én nem akarok beleszólni,de..."típus,és félek hogy elrontaná,zavarná azokat a meghitt órákat.
2011. jan. 4. 13:24
 1/7 anonim ***** válasza:

Nalunk mas egy kicsit a helyzet, mert a lanyom mar 5 eves volt, amikor az occse szuletett, de igen bejott meglatogatni a korhazba. Fontos, hogy o is reszese legyen az esemenyeknek. Mi a szuleinktol messze lakunk, igy szerencsere nem rohantak le minket, megkerdeztek, mikor johetnek.

Mindenkeppen az lenne a jo, ha az elso napokban beken hagynanak titeket, hogy a szuk csalad (ti + a 2 gyerkoc) egyutt lehessetek, es a "nagy" ne erezze azt, hogy most csak az ocsike szamit, hiszen hozza jonnek a latogatok. Nagyon oda kell figyelni ilyenkor a nagobbikra is.

Konnyu szulest kivanok neked. Mikorra varhato az ocskos?

2011. jan. 4. 14:50
 2/7 anonim ***** válasza:
Bejött látogatni minket, már ott imádgatta őket. Itthon várta a piciket. Rokonok, látogatók nem voltak, el is küldtem volna őket...
2011. jan. 4. 15:15
 3/7 anonim ***** válasza:
Igaz nekem csak 14 hónap van a két gyerekem között, így talán egy picit rugalmasabb is volt a nagy, mikor a kicsi született. Én zokogtam a szülőszobán, hogy a nagyobbik gyerekemmel mi lesz, míg én a kórházban szenvedek, de tök felesleges volt. A nagy élvezte, hogy az Apja csak vele foglalkozik, minden nap bejöttek egy fél órára látogatóba, ilyenkor csak a nagyobbikkal foglalkoztam, aztán mentek játszóterezni, így nem hogy sírás nem volt utánam, hanem inkább izgatott volt, hogy mikor indulnak már. Mikor hazajöttünk csak 4-esben voltunk egy hétig, utána mi mentünk látogatóba a nagyszülőkhöz, így tényleg csak addig voltunk társaságban, amíg jólesett. Én nagyon nem erőltettem, a két gyerek között az ismerkedést, megmutattuk a babát, elmagyaráztuk, hogy éppen mikor mit csinálunk vele, de a naggyal mindent ugyan úgy folytattunk, mint mikor egyke volt. Nem is volt semmi visszafejlődés, törés hál' Istennek. Már 29 és 15 hónaposak, imádják egymást (igaz néha azért megvívnak egy-egy játékért), már túl vagyok a felén a harmadik terhességemmel.
2011. jan. 4. 15:20
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat,megerősítettetek az elképzeléseimben.Bár anyósom biztos meg lesz sértődve.

Egyébként február végére vagyok kiírva.

És a két gyereket egy szobába raktátok,vagy a nagynak meghagytátok a "magán szféráját"?

2011. jan. 4. 16:52
 5/7 anonim ***** válasza:
Nálunk 17 hónap van köztük, a kórházba nem jöhetett be a nagy, mert éppen a H1N1 vírus volt (2009 novemberben szültem). Amikor végre kiengedtek minket, akkor mindenkinek megmondtuk, hogy szeretnénk csak mi négyesben lenni néhány napig, hétig, addig küldünk képeket, de egyrészt járványba ne jöjjenek, másrészt nekünk is össze kell még szoknunk, ismerkednünk kell a picivel és ha lehet, az eddiginél is nagyobb figyelmet fordítani a nagyra. Ezt meg is értették, nem volt sértődés, bár ha valaki megsértődik, az sem érdekelt volna. Amíg a pici 1 hónapos nem lett a mi szobánkban volt, aztán megkapta a saját szobáját, később tervezzük összeereszteni őket, ha a kicsi nem fog már éjjelente kelni.
2011. jan. 4. 17:55
 6/7 anonim ***** válasza:

Nálunk két nagyobb mellé érkezett fél éve a pici, és nagyon nagy örömmel fogadták. :-)

A látogatók bizony jöttek már az első nap, pedig a hátom közepére sem kivántam őket. :-( Normális hogy te is azt szeretnéd hogy csak ti legyetek otthon és ne zavarjon benneteket senki. Én sajnos nem mertem senkinek beszólni hogy hazahúzhatnátok már. Pedig mikor este 7 után is beállitottak legszivesebben azt tettem volna. Tiszta kimerült voltam és nem tudtam a babával kellőképpen foglalkozni. És ez ment napokig, sőt. Aztán lehet ez ment a tejem kárára, mert bizony elapadt. :-(

2011. jan. 4. 19:18
 7/7 anonim ***** válasza:

A 14 hónap korkülönbséges vagyok. Az anyósom nálunk is megsértődött, de aztán lenyelte a békát.

Nálunk közös a szobájuk, de én olyan fáradt voltam az elején, hogy inkább bevittem a saját ágyunkba éjszakára. 2 hónapos volt, mikor először átaludta az éjszakát, na másnap már a saját ágyában feküdt le aludni. De sajnos még 8 hónapos koráig elég sokszor kelt enni éjjel, ilyenkor a nagy meg sem rezzent a kicsi sírására. Elgondolkoztam az intim szféráján a nagynak. Szerintem egy kis tesó mellett nincs olyan nekik, de nem is hiszem, hogy szeretnének. Legalább is nálunk a nagy totál kivan, ha csak vele megyek valahova és a kicsit otthon hagyjuk, és azon röhögtünk az Apjukkal, hogy a karácsonyi ajándékoknál is teljesen természetes volt nekik, hogy a másik is ugyan úgy játszik azzal a játékkal, amit ő kapott. Nem is ismerik azt a fogalmat, hogy ez a játék az egyikőjüké a másik meg a másiké.

2011. jan. 5. 14:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!