Ki járt még úgy, hogy a szülési fájásokat nem mutatta a fájásmérő?
Kórházi szobatársam járt így 1 hete. Neki sem hitték el, hogy fájásai vannak, mert nem mutatta az NST.
Hozzáteszem, amikor 2 éve még én is NST-re jártam, egyszer a doki megkérdezte, hogy "mozgott ez a baba egyáltalán", mert semmit sem látott a leleten. Mozgott, mondtam, csak a gép rossz. (Ezt az NST-t végző nőci mondta nekem.)
16 órát vajúdtam, 12 órát oxival, elfolyt magzatvízzel. Rossz helyre rakták fel a tappancsot, és semmit nem mutatott a gép, ezért emelték az oxi adagot folyamatosan. Fájdalomcsillapítót az utolsó két órában kaptam csak. Párom megigazította, rögön mutatta. Aztán behalt a gép, semmit nem mutatott. Ennyit ezekről a hülye gépekről.
Bár nekem hittek, látták, hogy szenvedek.
első szülésnél dettó ez volt velem is, 2 perces fájásoknál elküldött a szülésznő aludni, mert nem hitte el, hogy vajúdok:S 2 óra múlva megszültem...
második babánál indított szülés volt, ott szerencsére nem kellett a gépnek bizonyítania, hogy jön a baba...
csak kíváncsiságból: melyik kórházban történt ez?
Nem egy helyre jártunk????
Kezdödött a szülés napján, bementem tőlünk 50 kmre lévő kórházba (38hét) CTG-re. Alig mutatott a gép 30-40es fájásokat. Mondtam a dokimnak, hogy nagyon fáj. Azt mondta ezek semmik, nyugodtan menjek haza, én mondtam oké,de érzem a fájásokon hogy elég durvák. De hát ő a doki. Hazaautóztam, megreggeliztem, és hopp, elfolyt a magzatvíz kegyetlen görccsel. Na vissza 50 km-t, doki megvizsgált, kivoltam tágulva 5 ujjnyira. elcsodálkozott. Na én mondtam, hogy 3 órával ezelőtt én szóltam. Rátettek a ctg-re, alig fájások. Mondjuk ezek tényleg gyengébbek voltak, sétálgattam is, viseltem az erősödő fájásokat (hozzáteszem iszonyú nagy a fájdalomtűrő képességem). A szülésznő megmondta ilyen értékű fájásokkal olyan 8 fele lesz meg a baba. Ezt 4kor mondta. 5kor lefeküdtem, és mondtam hogy ez fáj. Rámpirított, hogy ne hagyjam el magam, kelljek föl, és otthagyott.Okés. 5 perc múlva, már azt éreztem hogy összekell tenni a lábaim, hogy ne jöjjön a baba. Mondtam az uramnak, ha nem hív valakit, ő szedi ki a gyereket :)Már akkor ki voltam, mert mint utólag kiderült az már tolófájás volt. Talált az uram egy takarítónőt:) Na az ugott a dokiért, a doki hamarabb odaért mint a szülésznő. Huuu volt kiabálás, gyerekorvosért, szülésznőért, na meg kapkodás. És mondta, hogy tartsam, nehogy nyomjam, :) Mire fölemelte az ágyat és megjött a szülésznő nyomhattam egyet, amivel kinnt is volt a feje. 5:15perckor megszületett a kisfiam.
Ne mondjam, hogy milyen zavarban volt a szülésznő. Nem csőzött dicsérni a doki előtt. Gondolom szarul érezte magát, mert ez az ő felelőtlensége volt, hisz ha rámhalgat, legalább bekukucskál, szóval elég zavarban volt.
És nem értemhogy a ctg ilyen fájásokat mért nem mutatott ki.
Sziasztok!
Nekem is alig mutatott valamit a ctg, pedig nagyon erős fájásaim voltak, oxitocint is kaptam.
Az elsőt úgy szültem, hogy még feléig sem ment fel a CTG. Mások 36 hetesen mászkálnak így. Kérdeztem is a suülésznőmet a szülőszobán, hogy az normális, hogy ennyit mutat a gép, azt mondta "Hát, nem így szokás szülni, de mi most így fogunk" Nem voltak vészes fájásaim, tökéletesen elviháncoltam 18 órán át, egészen a tolókig ezekkel a kis fájásokkal, de ennek ellenére szépen tágultam, semmi komplikáció nem volt. Nekem nem a CTG alapján döntöttek hogy azonnal szülőszoba hanem mert szépen ki voltam nyílva.
A másodikkal meg olyan gyors volt a szülés hogy rá sem pillantottam a gépre, de a 2-kal brutál fájásaim voltak, viszont 10-ed olyan hamar megvolt mint az első. Valamit valamiért. Azért mindkettő szép volt és teljesen természetes, háborítatlan szülés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!