Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ki járt még úgy, hogy a...

Ki járt még úgy, hogy a szülési fájásokat nem mutatta a fájásmérő?

Figyelt kérdés
Nem hitték el,hogy nem csak jóslóim vannak!A legviccesebb,hogy a fájdalmatlan jóslók 80%-osak voltak pár nappal előtte,az igaziak,mert csak 30-40%-osak.Nem akarok újra így járni:S Mindenkit helyreteszek,ha nem hiszik el,hogy tényleg szülök,főleg 40+6 hetesen!Szerencsém volt,hogy emiatt nem küldtek haza és hogy rendesen tágultam.Ha nem tágulok tán sose hiszik el,mert a burkot is úgy kellett repeszteni!:S Szóval a kistesót várom és már előre félek:S
2010. dec. 31. 00:27
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
nekem 4 gyerekem van.abból 3 sima szülés volt.mindhárom nagyon könnyen és gyorsan ment.talán az első nem volt olyan gyors.de a másodinál már megindult a szülés.szóltam a nővérnek hogy hivja az orvost mert jön a baba.rá nézett a gépre és nem mutatott fájást.mire beért a doki kint volt a baba.a harmadikkal épp hogy be értünk.ott nővér.szoltam hogy jöttem szülni szoljon a dokinak.közölték ne hisztizzek mert nem mutat fájást a gép- még nem lesz baba.10 perc mulva megvolt.
2010. dec. 31. 01:05
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Én ugyanigy jártam.A falat lekaparni készültem pont,amikor a szülésznő szigorú arcal rámszólt,hogy nem kell a rizsa mert a gép semmit sem mutat.Ennyit a fájásmérőről.
2010. dec. 31. 01:42
 3/11 anonim ***** válasza:

Kórházi szobatársam járt így 1 hete. Neki sem hitték el, hogy fájásai vannak, mert nem mutatta az NST.

Hozzáteszem, amikor 2 éve még én is NST-re jártam, egyszer a doki megkérdezte, hogy "mozgott ez a baba egyáltalán", mert semmit sem látott a leleten. Mozgott, mondtam, csak a gép rossz. (Ezt az NST-t végző nőci mondta nekem.)

2010. dec. 31. 06:02
 4/11 anonim ***** válasza:

16 órát vajúdtam, 12 órát oxival, elfolyt magzatvízzel. Rossz helyre rakták fel a tappancsot, és semmit nem mutatott a gép, ezért emelték az oxi adagot folyamatosan. Fájdalomcsillapítót az utolsó két órában kaptam csak. Párom megigazította, rögön mutatta. Aztán behalt a gép, semmit nem mutatott. Ennyit ezekről a hülye gépekről.

Bár nekem hittek, látták, hogy szenvedek.

2010. dec. 31. 06:57
 5/11 anonim ***** válasza:

első szülésnél dettó ez volt velem is, 2 perces fájásoknál elküldött a szülésznő aludni, mert nem hitte el, hogy vajúdok:S 2 óra múlva megszültem...

második babánál indított szülés volt, ott szerencsére nem kellett a gépnek bizonyítania, hogy jön a baba...

csak kíváncsiságból: melyik kórházban történt ez?

2010. dec. 31. 08:19
 6/11 anonim ***** válasza:

Nem egy helyre jártunk????

Kezdödött a szülés napján, bementem tőlünk 50 kmre lévő kórházba (38hét) CTG-re. Alig mutatott a gép 30-40es fájásokat. Mondtam a dokimnak, hogy nagyon fáj. Azt mondta ezek semmik, nyugodtan menjek haza, én mondtam oké,de érzem a fájásokon hogy elég durvák. De hát ő a doki. Hazaautóztam, megreggeliztem, és hopp, elfolyt a magzatvíz kegyetlen görccsel. Na vissza 50 km-t, doki megvizsgált, kivoltam tágulva 5 ujjnyira. elcsodálkozott. Na én mondtam, hogy 3 órával ezelőtt én szóltam. Rátettek a ctg-re, alig fájások. Mondjuk ezek tényleg gyengébbek voltak, sétálgattam is, viseltem az erősödő fájásokat (hozzáteszem iszonyú nagy a fájdalomtűrő képességem). A szülésznő megmondta ilyen értékű fájásokkal olyan 8 fele lesz meg a baba. Ezt 4kor mondta. 5kor lefeküdtem, és mondtam hogy ez fáj. Rámpirított, hogy ne hagyjam el magam, kelljek föl, és otthagyott.Okés. 5 perc múlva, már azt éreztem hogy összekell tenni a lábaim, hogy ne jöjjön a baba. Mondtam az uramnak, ha nem hív valakit, ő szedi ki a gyereket :)Már akkor ki voltam, mert mint utólag kiderült az már tolófájás volt. Talált az uram egy takarítónőt:) Na az ugott a dokiért, a doki hamarabb odaért mint a szülésznő. Huuu volt kiabálás, gyerekorvosért, szülésznőért, na meg kapkodás. És mondta, hogy tartsam, nehogy nyomjam, :) Mire fölemelte az ágyat és megjött a szülésznő nyomhattam egyet, amivel kinnt is volt a feje. 5:15perckor megszületett a kisfiam.

Ne mondjam, hogy milyen zavarban volt a szülésznő. Nem csőzött dicsérni a doki előtt. Gondolom szarul érezte magát, mert ez az ő felelőtlensége volt, hisz ha rámhalgat, legalább bekukucskál, szóval elég zavarban volt.

És nem értemhogy a ctg ilyen fájásokat mért nem mutatott ki.

2010. dec. 31. 09:51
 7/11 A kérdező kommentje:
Úgy néztek rám,mint egy nyavalygós libára:S Bp.János kórházban történt.Én az utolsó 3 órára kaptam EDA-t. Így tudtam végigcsinálni,mert elfogyott az összes erőm. Utólag elnézést kértek,hogy volt itt olyan kismama is,aki 2 hétig járt ide ilyen fájásokkal! Jah,én is biztos pont addig terveztem majdnem 41.hetesen:D Engem benn tartottak pont a 41 hét miatt,de kinn várakoztattak a folyosón egész délelőtt,mert épp nem volt szabad ágy,csak fizetős.Aztán mire felszabadult egy otthagytak,hogy szóljak ha rosszabbul vagyok.Azon gondolkodtam az vajon mikor jöhet el?:D 5 ágyas szobában voltam,az összes szobatársam és a látogatóik az én "szülési nyögdécseléseim" hallgatták.Aztán csak bekerültem a szülőszobára.Megnéztek,4 ujjnyi,kaptam beöntést.Azzal meg a folyosó másik végére akartak gyalogoltatni,hogy ott is van WC.Hát mondom én itt vennék egy balra kanyart és bementem a személyzeti WC-be!Nem tudom mit akartak még,hogy szarjam is össze magam szó szerint?!Másnap csodálkoztak a szobatársaim,hogy mit kerestem én még ott velük,amikor már rég a szülőszobán lett volna a helyem!Remélem legközelebb csak könnyebb lesz!...
2010. dec. 31. 11:22
 8/11 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Nekem is alig mutatott valamit a ctg, pedig nagyon erős fájásaim voltak, oxitocint is kaptam.

2010. dec. 31. 18:23
 9/11 anonim ***** válasza:

Az elsőt úgy szültem, hogy még feléig sem ment fel a CTG. Mások 36 hetesen mászkálnak így. Kérdeztem is a suülésznőmet a szülőszobán, hogy az normális, hogy ennyit mutat a gép, azt mondta "Hát, nem így szokás szülni, de mi most így fogunk" Nem voltak vészes fájásaim, tökéletesen elviháncoltam 18 órán át, egészen a tolókig ezekkel a kis fájásokkal, de ennek ellenére szépen tágultam, semmi komplikáció nem volt. Nekem nem a CTG alapján döntöttek hogy azonnal szülőszoba hanem mert szépen ki voltam nyílva.

A másodikkal meg olyan gyors volt a szülés hogy rá sem pillantottam a gépre, de a 2-kal brutál fájásaim voltak, viszont 10-ed olyan hamar megvolt mint az első. Valamit valamiért. Azért mindkettő szép volt és teljesen természetes, háborítatlan szülés.

2011. jan. 1. 20:28
 10/11 anonim ***** válasza:
Nekem annyira nem hitték el, h szülni készülök több mint 24 órás vajúdás után, hogy még amikor kb tizedjére szóltam, h legyen már beöntés akkor is csak nagy szájhuzogatva vonszoltak(!) el az előkészítőig, mert a gép semmi erős fájdalmat nem mutatott(már akkor csak nyögni tudtam). Ott végre benéztek alulra és a szülésznő elsikította magát h jaj jön a gyerek!!! :D Ennyit a fantasztikus fájásmérőről!!
2011. jan. 2. 15:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!