Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ismerősöm a farfekvéses babát...

Ismerősöm a farfekvéses babát spontán szülte meg, de a baba elakadt, sokat volt a szülőcsatornában és oxigénhiánnyal született. Szült így valaki?

Figyelt kérdés
Amúgy problémamentes terhesség, betöltött 40. héttel, a kislány 3530 gramm és 53 cm. De jelenleg is inkubátorba van, és oxigént kap, szoptatni sem szabad az anyukájának.
2010. dec. 21. 14:55
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
15:23-as vagyok; akkor erről biztosan saját kórházi szabályozás lehet, mert ahol én szültem, ott úgy van, többször is mondták. Azt gondoltam, jogszabály írja elő.
2010. dec. 22. 06:48
 12/22 anonim ***** válasza:
Az egyik ismerősöm is faros kislányt szült simán,első baba.Ez Siófokon volt.
2010. dec. 22. 10:11
 13/22 anonim ***** válasza:

Nincs semiféle szabály erről, csak a dokinak kényelmesebb a császár (no meg a pénz is több érte..), ezért akire lehet, rátukmálják a császárt.

Ja és akkor pertől se kell félni, bebiztositják magukat. Ha császár közben bajod esik, az a műtéti kockázat, az életbe nem itélnek el ilyenért dokit...

2010. dec. 22. 12:56
 14/22 anonim ***** válasza:
A barátnőm a Flór Ferenc khzban szült,első szülés,faros volt a baba.Császározták.A dokija mondta,itt abban a khzban ez a protokoll.Első szülésnél,ha faros a baba KÖTELEZŐ a császár.Annyira jól tágult pedig,hogy ha többedik szülés lett volna szó,nem műtik meg(a dokinője mondta).
2010. dec. 22. 14:25
 15/22 anonim ***** válasza:
73%

78% te használod is ami a fejedben van? Hogy tudod leírni pont egy ilyen kérdéshez, hogy a császár a doki kényelmét szolgálja?????????????????? Elolvastad a kérdést, bizony ha megcsászározza, akkor a világra segített volna egy teljesen ép 3530 grammos kislányt. Akiből ezek után ki tudja mi lesz? Merthogy azért kapja az oxigént, hogy az esetlegesen még megmaradt agyi funkciókat helyreállítsák, ha vannak ilyenek és még helyreállíthatóak. A császár nem a doki kényelmét szolgálja, hanem az anya és a baba életét menti, merthogy ÉLETMENTŐ műtét. És teljesen problémamentes terhesség végén, egy érett babával így kicseszni, és van aki még a természetes szülés mellett kardoskodik. Hihetetlen, komolyan.

Az meg hogy van akinek sikerül, az orosz rulettet is nyilván túlélik páran, mégsem biztatnék arra senkit próbálja ki.

2010. dec. 22. 16:39
 16/22 anonim ***** válasza:
látod utólsó te is azt írod,h probléma mentes terhesség!akkor miért is kellett volna a műtét?utólag mindenki okos!és,ha császárnál is baj adódik?ki tudja!nem tudhatjuk!sajnos!ha 100% tudnánk előre,akkor úgy döntene az orvos.nem hiába életmentő műtét a császár.rengeteg veszélye van!ennek ellenére sajnos egyre többen kérik a császárt,holott nincsennek tisztában a komplikációval!itt is sok olyat hallani,h császár közben történt vmi a babával,v később az anyánál eü.problémák!szőrnyű,hogy a mai világban ilyen előfordul,de mint írtam nem tudhatták előre!a szülőknek kitartást és a picikének mihamarabbi gyógyulást kívánok!Ez amit írtam nem kötekedés meg nem is akarok veszekedni,hisz ennél a szomorú történetnél nem szabad.ez csak a véleményem!Anyukák:Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Nektek!
2010. dec. 22. 23:11
 17/22 anonim ***** válasza:
36%

Ha egy problémamentes terhesség végén megcsászározzák anyukát és anyuka nem éli túl (műtéti kockázat, bárkivel előfordulhat!), akkor mit mondasz rá, te kedves engem szidó???

A császármetszés egy MŰTÉT, nem ártana végre tudomásul venni. Ez a műtét pedig kockázatos, mig egy problémamentes terhesség utáni sima szülés sokkal kisebb kockázatú.

A császár egy orosz rulett, van, aki túléli, van aki nem.

2010. dec. 23. 09:20
 18/22 anonim ***** válasza:
30%

Hány császáros kismama halt meg, császármetszés következményeként? Mert akiről én hallottam, nekik sima szülésük volt és akkor császározták őket, mikor már késő volt. És olyanról hallottam még, akiket nem császároztak meg és így jártak, mint a kérdező ismerőse. Ilyenről viszont nap mint nap. Hiszen be sem lehet jutni a korai fejlesztőkbe, annyi gyerek szorul fejlesztésre.

Most rákerestem a császármetszés kockázataira, jó nem sok cikket bogarásztam végig, de amiket ott leírtak, egyik sem jelentkezett nálam (12 órás fekvés-6 óra után talpon voltam, fájdalom-kicsi sem volt, késői tejelválasztás császár után 6 órával már szoptattam és volt tejem, mégcsak cukros víz sem kellett a babámnak sőt 6 órával a császár után már velem volt és el sem vitték onnantól, és a 3. napon meg haza is mentünk, mint mindenki az osztályon) és ha jelentkezett volna (például a fájdalom)a gyerekem egészségéért talán kibírtam volna.

De nem találtam arra vonatkozó adatot, hogy mondjuk jeletős lenne a halálozási arány a császármetszésen átesett kismamák körében. Hangsúlyozom az időben elvégzett illetve programozott császár esetén! Az USA-ban 70% a császármetszések aránya, és Magyarországon is több helyen 50%-ergo csak kellene valami adat, hogy hullanak ezek a kismamák-babák.

Úgyhogy a legkevésbé nem tűnik oroszrulettnek a dolog.

Mindegy van egy barátnőm, akinek a fiával együtt született az én fiam, az enyém császárral és nagyon okos, értelmes gyerek, az övé simán és hát csúnyán sérült (4 évesen még nem volt szobatiszta, nem beszél és a mozgásával is komoly gondok vannak)De soha nem hagyja ki, nagy büszkén, az én fiam természetes úton született míg a tied csak egy császáros. Nem mondom neki, de az én gyerekem legalább normális és nem retardált. Mert még bunkónak tűnnék. Kinek mi a büszkeség. Van akinek a gyereke, van akinek a szülése.

2010. dec. 23. 10:27
 19/22 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó

Ne istenítsük már a császárt, azért mert a kérdező ismerőse így járt.

Nekem, ha akarták se tudták volna császárral kiszedni első babámat.

Rohamos szülés volt, épphogy beértünk a kórházba, farosan jött kifelé (utolsó napon fordult vissza, addig fejvégű volt), a dokim is meglepődött, mert reggel mág fejvégűen küldött haza. 2 tolófájásra kint volt 4780 grammal, 57 centivel, 38 cm fejjel.

Semmi komplikáció, boldog, okos 4,5 éves.

A második fejvégűen született, mégis vállelakadásos lett, de a doki egy ügyes mozdulattal segített neki, így semmi baja nem lett. (4650 gramm, 53 cm, 37 cm fej)

Tehát fejjel előre is el tud akadni, nem csak farosan.

a hajléktalan nő Pesten még az utcán is meg tudta szülni gyerekét, pedig az is faros volt.

2010. dec. 23. 10:37
 20/22 anonim ***** válasza:
68%

Hát, te vagy élő példa arra, hogy a császárral is lehet rendben szülni, én meg arra, hogy farost is lehet spontán szülni. Most akkor mondjak én is példát, ahol anyuka meghalt császár miatt? Mert tudok. És akkor kinek van igaza??? Akkor neked, vagy nekem???

Mindketten tudunk példát mindkettő esetre, nem hinném, hogy ettől te bölcsebb lennél nálam, már bocs.

A kérdés nem erről szólt, hanem a faros szülésről, ha van róla véleményed, gondolom, megirod.

Magam részéről a császárról továbbra is az a véleményem, mint eddig és ha nem haragszol, akkor azért, mert te nem igy gondolod, azért az én véleményem nem fog változni: felesleges rossz, ha nincs komplikáció.

Szültem faros első gyereket simán és szültem ikreket simán. Egyiknek sincs semmi baja. Hála istennek a dokimnak esze ágában se volt a császárt felemliteni.

Biztos van példa sérült sima szülésre is, ahogy sérült császárra is.

2010. dec. 23. 10:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!