Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Nagyon nagyon nagyon félek a...

Nagyon nagyon nagyon félek a szüléstől!? Még messze van, de megőrülök a gondolattól is, annyira félek tőle. Nem tudom mivel tudnám megnyugtatni magam?

Figyelt kérdés
Tudom,hogy ez a dolog,meg minden,de egyszerűen nem tudok úgy gondolni rá.lehet,ha ennyire rástresszelek még rosszabb lesz???
2010. dec. 17. 12:09
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
irok privit ha az neked is jó.
2010. dec. 17. 13:25
 22/35 A kérdező kommentje:
jól va
2010. dec. 17. 13:31
 23/35 anonim ***** válasza:

Szia!

találtam neked egy jó kérdést:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szules..

szerintem még időben vagy, hogy lelkileg felkészülj a szülésre és leküzd a félelmeidet. A szülésnél egy dolgot tarts majd szem előtt, a babának ugyanolyan nehéz mint neked, ugyhogy minden félelmeddel, millen ellenkezéssel (a fájdalomtól) az ő dolgát (is) nehezíted! :-) Először is hidd el, hogy nagyon szép is tud lenni egy szülés!

De még nagyon időben vagy, remélem, hogy mire oda jutsz, hogy közeledik a kisbabád, már félelmek nélkül fogod őt várni, és így gyors és könnyű szülésed is lesz!

Minden jót kivánok neked!

2010. dec. 17. 14:45
 24/35 anonim ***** válasza:
Ne félj, én úgy voltam vele kb a 12. héttől, hogy most már bármi történik, fájni fog ahogy kijön, nem tudom megúszni a dolgot. Szerencsére nem lett semmi gond, és a kiírt időpont előtt 1 héttel meg is született a babám. Én sem éltem át a magzatvíz elfolyt, menjünk a kórházba érzést, mert nekem burkot repesztettek miután tágulásos vérzésem volt már, de ez semmit sem jelent, mert fájások ugyanúgy voltak mikor mentünk a kórházba, mindössze csak akkor lettek marha erősek, miután a doki burkot repesztett. Ez pont ma volt 4 hónapja, 15:30-kor. :-)))
2010. dec. 17. 15:30
 25/35 anonim ***** válasza:
15:30-as, ja igen, és igaza van az előttem lévő hozzászólónak, a babádra gondolj majd sokat. Könnyebb lesz, amikor majd látszik a pocakod és érzed mocorogni a babádat, meg ahogy odateszed a kezed a hasadra, ő meg odahúzódik és érzed majd a kis dudort a tenyeredben. :-) Ezek tökjó érzések! Vele majd meg tudod beszélni, hogy ügyesek lesztek, neki ugyanolyan embert próbáló feladat lesz a születés, mint neked a szülés, de pont ez fog erőt adni, hogy nem vagy egyedül! És mikor már a kitolási szakasznál jársz majd, már csak arra fogsz gondolni, hogy vele minden rendben legyen, nem fog érdekelni más, hidd el. :-)
2010. dec. 17. 15:33
 26/35 anonim ***** válasza:
65%

Szerintem ne hallgass a második válaszolóra, nem is értem, miért ír valaki olyat, amihez nem ért. A fejfájás nem gyakori az EDA-nál, igen, felléphet mellékhatásként, de messze nem mindenkinél. Sok ismerősöm, testvérem is EDA-val szült, semmilyen mellékhatása nem volt egyiknél sem. Talán valakinek volt kisebb hányingere, de nem vészes.

Én is félek egyébként, megértelek:) És biztosan szeretném kérni az EDA-t, persze, ha nem szupergyors szülés lesz. Egyből fogom kérni. Én is gondoltam már a császárra, mint gondolat felmerült bennem, éppen a félelem miatt és ahol én szülök, ott lehet kérni, de elvetettem ezt az ötletet, mert akármennyire is félek a szüléstől, szerintem a császár sokkal durvább lenne, mégis egy műtét. Meg lehet, hogy annyira nem is lesz vészes, ahogy bebeszélem magamnak és a szülés olyan élmény, amit szerintem át kell élni. Annyi történetet hallottam már, hogy a fájdalom ellenére is csodálatos élmény és kitolás is az. Lehet, nem kellene erről lemaradni:) Úgyhogy, fel a fejjel!:)

2010. dec. 18. 06:54
 27/35 A kérdező kommentje:
Köszönöm a bíztatást!valamennyire megnyugtattatok!:-))
2010. dec. 18. 10:25
 28/35 anonim ***** válasza:
Még ha nem az első gyerekedet szülnéd és nagyon rossz tapasztalatod lenne megértenélek. DE nem is tudod mi vár rád, nem tudod milyen érzés a vajúdás, milyen jellegű a fájdalom! Régen is kibírták EDA nélkül! Mellesleg az EDA lassítja a tágulási szakot,lehet,hogy órákkal előtte megszülnél. Azt pedig tudd,hogy a babádnak sem egy kellemes élmény mikor fájások alatt szinte ráfeszül a méhed,vagy mikor préselődik a szülőcsatornán stb. stb.
2010. dec. 18. 19:23
 29/35 anonim ***** válasza:
Mennyire messze?Arra is elég az a 9 hónap,hogy fel tudsz készülni.Ahogy a tested,úgy a lelked is.Még lehet,hogy várni is fogod,csak legyen már vége a bálna korszaknak.Nemes egyszerűséggel azt tudom tanácsolni,hogy ne félj!:)Gondolj a babádra.Neki sokkal rosszabb élmény és küzdenie kell,mire megszületik.Ha parázol tágulni sem fogsz.Gondolj a babádra,magadat tedd félre!
2010. dec. 18. 21:47
 30/35 anonim ***** válasza:
Jah,én az EDA-t kifejezetten ajánlom!Nekem nagyon jókor és jól jött.Össze tudtam szedni az erőm,tényleg kérd ha megvan rá a lehetőséged!
2010. dec. 18. 21:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!