Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mi történik akkor ha valaki...

Mi történik akkor ha valaki nem tud (nem akar) nyomni?

Figyelt kérdés

Nem tud - mert pl. a hosszú vajúdás alatt nagyon elfáradt és nem maradt semmi ereje

Nem akar (tudatosan vagy tudatalatt) - mert pl. fél, hogy a gyerek beszorul a szülőcsatornába, v félti az alfelét a repedésektől, sérülésektől

Mit csinál ilyenkor a doki? Császároz vagy esetleg előszedi az olyan elavult és veszélyes műszereket mint vákum, fogó?

2010. dec. 15. 21:23
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
47%
Aki nem akar nyomni, az szégyelje magát. Én 53órát vajudtam mégis kinyomtam segítség nélkül. Akinek nem megy, jön a vákum. Én úgy tudom, h a fogó tilos. Ha a baba már a csatornában van, nem lehet császározni.
2010. dec. 15. 21:29
 2/12 anonim ***** válasza:
66%
Akkor is nyom! Nekem nagyon elhúzódó szülésem volt,mert a méhsuáj hátragyűrődött. Az orvos állandóan mondta,hogy ne nyomjak,mert a gyerek megfulladhat. Próbáltam ivvsztartani,de csak pillanatokra sikerült. Végül 6 órás vajúdás után szerencsésen megszületett a baba.
2010. dec. 15. 21:30
 3/12 anonim ***** válasza:
84%

Szia! Ilyenekre nem kell gondolni!:-)

Ha ott vagy tuti nem azon fogsz gondolkodni, hogy nem akarsz nyomni, és az alfeled se jut eszedbe( legalábbis a féltés miatt tuti nem).Szerintem én nem nyomtam valami jól, de a doki segített nagyon, ő is nyomta a hasam lefelé.

2010. dec. 15. 21:33
 4/12 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem olyan nincs hogy valaki nem akar nyomni, de mindegy, amikor jön a fájás, szerintem reflexszerűen nyom az ember. Szerinted van olyan nő, aki azt hiszi, nyomás nélkül kicsúszik a gyerek? Meg már úgysincs visszaút, akkor miért ne akarna nyomni. Szerintem meg mindenki úgy van vele, hogy nyom, ahogy csak bír, hogy túl legyen a fájásokon. Nálam rövid vajúdás volt, mégis sokáig tartott a kitolás, a doki vákuummal fenyegetett, egy időre el is múltak a fájások, vagy legalábbis nem voltak annyira intenzívek, akkor kaptam valami infúziót, aztán csak úgy jöttek... Egyébként úgy éreztem végig, hogy tiszta erőből nyomok, de mégsem ezek szerint. Pedig eszembe sem jutott az alfelem akkor. De azért csak kijött az a gyerek:)
2010. dec. 15. 21:48
 5/12 anonim ***** válasza:
89%

Két eset van.

Ha nem bír nyomni az anya (és ne szégyellje magát, mint vki írta itt, mert létezik, hogy hosszúra engedik a vajúdását), akkor ált. a dokik ráfekszenek a méhre és könyökkel, karral próbálnak nyomást kifejteni, hogy induljon kifelé a baba.

Vagy ha vmilyen nagyobb gubi van (teljesen elakad, és már nem bír nyomni az anya) akkor pedig vákuumszívó. Ugyan nem veszélytelen, de nem is "mumus".

2010. dec. 15. 21:50
 6/12 anonim ***** válasza:
58%

Bocs, én úgy értettem, hogy aki az alfele féltéséből nem akar nyomni..

első voltam

2010. dec. 15. 21:59
 7/12 anonim ***** válasza:
38%
Oké, így már értem . De aki az alfele miatt nem mer nyomni, annak érdemes lenne átgondolnia, hogy megérdemli-e azt a kis kincset, akit - így vagy úgy- a kezeiben fog tartani.Szóval igen, valóban szégyellheti magát. (ezért)
2010. dec. 15. 22:05
 8/12 anonim ***** válasza:
78%

1. Vagy ráfekszik a doki és szó szerint kinyomja belőle a gyereket.

2. Vákumot használ

Császározni olyankor már nem tud.

2010. dec. 16. 00:26
 9/12 anonim ***** válasza:
84%
Hát gyerekek, én egy cseppet sem szégyellem magam, de én nem tudtam nyomni. Pedig első perctől bekötötte a dokim az EDA-t, tehát nem éreztem a vajúdásból semmit. Viszont magas lázam volt, alig éltem. Próbálkoztunk, aztán a doki rásegített. Mikor nyomni kellett ő is nyomta kézzel a hasam, és rendben megszületett a kisfiam.
2010. dec. 16. 06:10
 10/12 Brigitta04 ***** válasza:

Szia.

Nekem elég gyorsan mentek a dolgok,nyomtam is rendesen de egy pont után nem kifel ött a baba hanem szépen visszacsusszant.Vákum lett a vége és mint kiderült utolag ha sejtik elöre,hogí ekkora a fiam akkor tuti császáros lettem volna.58 cm és 4360 gr volt.A vákumtol semmi baja nem lett a picikémnek hál jó égnek!És nem érzem magam semmivel sem kevesebbnek amiért segítség kellet a szüléshez!

2010. dec. 18. 20:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!