Meg kell venni előre a mellszívót?
Félek hogy nem tudok majd szoptatni ezért úgy gondoltam, hogy majd szülés után veszek ha megindul a tejem,de sok korházi csomagos válasznál olvasom hogy azt is be kell vinni.
Köszi
Kedves kerdezo!Te tudod,de nem biztos,hogy jol dontottel.En megvettem meg kismamakent,bar a korhazba nem vittem be,gondoltam:"minek azt???"Csaszarral szultem,a tejem masnap megis ugy beindult,hogy a melleim 3x akkorak lettek,mint azelott,arrol nem is beszelve,hogy iszonyuan fajtak.Babam elso perctol szopizik,de azt a tejmennyiseget nem birta volna kiszivni.Behozattam tehat a ferjemmel a tejszivot,mert ahogy az egyik mellembol szoptattam,a masikbol priccolt a tej,tehat kozben abbol fejtem(egyszeru,olcso kezi mellszivom van,es meg vagyok vele elegedve).Mig a babam aludt,en csak fejtem,azt mondjak,igy meg rosszabb,mert annal tobb termelodik,de az sem kellemesebb erzes,hogy a melleid olyan kemenyek,mint a ko,es iszonyuan fajnak.En borogattam hideg vizes borogatassal,vizes torolkozovel a melleimen aludtam egy hetig a korhazban,es ejjel nappal fejtem.Hidd el nagy megkonnyebbules,ha egy kicsit "kiurultek" a mellek.En most nem rabeszelni akarlak,en is sokat hezitaltam,mielott megvettem,de nem bantam meg.Mostmar nem hasznalom,de az elso honapban szinte "eletmento" szerepe volt.Igaz azt sem lehet tudni elore,hogy lesz-e tejed,en nem gondoltam,hogy ennyi lesz,annak ellenere,hogy alig voltak melleim azelott,de nagyon orulok neki,hogy van.
Jo babavarast neked,es konnyu szulest :)
Egyik gyreknél sem volt mellszívó, amit fejtem, az kézzel.
Az első is sokáig cicizett, második még "cicista" 21 hónapos lesz.
9: 44 vagyok.
Az talán le maradt, hogy nem kell vadonatúj mellszívót venni, Vaterán kapható kb. 4000-ért használtan ugyanaz, ami a boltban 14 000.
Az ember úgyis kifőzi, tehát teljesen steril lesz. Ha pici ecettel főzöd, akkor a vízkő is lejön róla (a sok kifőzéstől általában vízkövesek).
Ha később nem kell, újra el lehet adni, vagy ajándékozni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!