Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Meg kell venni előre a mellszí...

Meg kell venni előre a mellszívót?

Figyelt kérdés

Félek hogy nem tudok majd szoptatni ezért úgy gondoltam, hogy majd szülés után veszek ha megindul a tejem,de sok korházi csomagos válasznál olvasom hogy azt is be kell vinni.

Köszi

2010. dec. 3. 09:17
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
81%

Szerintem az a legjobb ha:

-bizol magadban hogy fog menni a szoptatás.

-nem veszed meg előre mert 10.000,- felett van és kezdetben elég ha a baba mellből eszik.

- elég ha kinézed milyet szeretnél apa is megveheti ha sürgös.

-én hathetesen vettem párszor használtam jól jött de a kórházban még felesleges.

Én nem venném meg előre és bevinni se kell.

2010. dec. 3. 09:20
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Jó ha megveszed,én sem akartam,bíztam benne,hogy simán tudunk majd szopizni,de a barátnőm erősködött,hogy "fog az kelleni".És igaza lett,mert a babám nem volt hajlandó cicizni,csak üvegből itta az anyatejet,tehát már a kórházban folyamatosan fejtem.Azóta sajnos már tápszert eszik,de jó szolgálatot tett a mellszívó.

2010. dec. 3. 09:22
 3/14 anonim ***** válasza:
Én nem vittem be, 2 nap után hazajöttünk. Felesleges megvenni előre szerintem. Ez csak manapság olyan divat, és ráadásul kényelmes is, a baba rászokhat arra, hogy nem kell szopiznia, üvegből megihatja, és sokaknál ezért kell a tápszert adni, mert a baba nem akar szopi, és a fejés korán sem olyan hatékony.
2010. dec. 3. 09:33
 4/14 anonim ***** válasza:

Az utolsó válaszolónak nagyon igaza van.

Persze a 2. v. -t is megértem.

Egy dolog még eszembe jutott ha pl. nem kézit hanem elektromosat veszel akkor a babától távol fejsz majd és nem biztos hogy egy müanyagdarabra -mellszivó- leadja a tejet a szervezeted. Nincs meg a reflex nem látod a babát nem érzed az illatát. Ilyenkor szoktak az anyukák megijedni hogy miért van hogy a baba megiszik 120 millit de ő csak 20 -at tud kifejni azt is kinkeservesen.

Hát pl. ezért.

Tényleg divat lett... majd meglátjátok.

2010. dec. 3. 09:39
 5/14 anonim ***** válasza:
Leírom én hogy jártam. Első gyerekemnél nagyon kevés volt a tejem, összesen 4 hónapig tudtam szoptatni, de akkoriban nem volt pénzünk mellszívóra. Mikor a második gyerekünket vártuk, előre megvettem egy kézi mellszívót, arra gondoltam, hogy biztos most is kevés tejem lesz. Erre a lánykám lett a szopizás bajnoka, már elmúlt 1 éves és még mindig van tejcsim, így a mellszívóra kiadtam feleslegesen 10 ezret. Szerintem előre ne vedd meg, a kórházban sem kell még. Azzal teszed a legjobbat, ha gyakran mellre teszed a kicsit.
2010. dec. 3. 09:40
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a mellszívó nem azért kell, hogy a babát cumisüvegből etessük anyatejjel.

Nekem nagyon becsomósodott-bedurrant az elején, és jó volt, hogy le tudtam fejni, így elkerültük a mellgyulladást (tejcsatorna eltömődés volt többször így is).

Viszont ehhez az első napokban kellhet.

Szerintem ha van rá mód, kölcsönkérni érdemes, és a kórházban még valóban nem kell, illetve ahol én szültem, ott volt helyben használható elektromos mellszívó...

2010. dec. 3. 09:44
 7/14 anonim ***** válasza:
A kórházba nem kell vinni, ott tudsz (és hasznos is) fejni, mert attól jobban és hamarabb beindul a tej. Otthon viszont nagyonis kell szerintem, mellgyulladás ellen ez az egyetlen igazán jó megoldás, illetve ha kevés lesz a tejed, akkor a fejéssel tudod serkenteni. Én pl. kórházba kerültem szülés után, és ha nem lett volna fejőgépem, elment volna simán a tejem. Szóval itt szó sincs "divatról"... Amúgy eladtam a Vaterán, mikor már nem kellett!
2010. dec. 3. 09:52
 8/14 anonim ***** válasza:

Az is jó, ha kölcsönkérsz egyet (ha van ismerősi körben), én családtagtól kaptam egyet kölcsön (egyébként a kórházban van mellszívó), és ahogy az egyik hozzászóló írta, nekem is a tejbelövelléskor jött jól, mert nagyon bedurrant a mellem, jó volt, hogy tudtam fejni, így tudott szopizni a babám. De a kórházi fejőgépet is használnom kellett, mert hazajövetel előtt a melleim már olyanok voltak, mint két szikla, a kis kézi fejőmmel nem tudtam volna normális állapotba hozni őket, ahhoz már a csecsemősök segítsége kellett.

Már itthon vettünk egy avent-es kézi mellszívót, a kölcsönkapott másmilyen márkájú volt, és nem annyira vált be hosszabb távon.

De előre megvenni szerintem sem érdemes, nem tudhatod, hogy szükséged lesz-e rá, és fejni kézzel is lehet, a kórházban megtanítják neked, ha kéred. Az aventes mellszívót 14 ezerért vettük újonnan, nem biztos, hogy kell egy ilyen kiadás előre.

2010. dec. 3. 09:56
 9/14 anonim ***** válasza:
Szerintem a mellszívó pont hogy az elején kell,mert amikor belövell a tej és majd szét durran a tejtől,a pici baba biztos hogy nem fogyaszt annyit,muszáj lefejni a mell gyulladás elkerülése miatt.Ezeket a lefejt tejeket lefagyaszthatod,és a későbbi hozzátáplálásnál az ételekbe felhasználhatod(vagy vésztartaléknak)Vagy a serkentés miatt is hasznos.Egy két hónap után beáll a kereslet-kínálat nem lesz rá szükség.Üvegből itatásról szó sincs!!!Ha tervezel még babát érdemes venni(mindig van akciós is)szerintem ennél "feleslegesebb"dolgot is megvesz a "kezdő" anyuka,én nálam hasznosnak bizonyult.Már másodszor használom,első babám 20 hónapig cicizett,a második babám 3 hetes aktív ciciző :)
2010. dec. 3. 10:15
 10/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat.

Úgy döntöttem hogy marad a szülés utáni vásárlás.

2010. dec. 3. 10:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!