Meg kell venni előre a mellszívót?
Félek hogy nem tudok majd szoptatni ezért úgy gondoltam, hogy majd szülés után veszek ha megindul a tejem,de sok korházi csomagos válasznál olvasom hogy azt is be kell vinni.
Köszi
Szerintem az a legjobb ha:
-bizol magadban hogy fog menni a szoptatás.
-nem veszed meg előre mert 10.000,- felett van és kezdetben elég ha a baba mellből eszik.
- elég ha kinézed milyet szeretnél apa is megveheti ha sürgös.
-én hathetesen vettem párszor használtam jól jött de a kórházban még felesleges.
Én nem venném meg előre és bevinni se kell.
Szia!
Jó ha megveszed,én sem akartam,bíztam benne,hogy simán tudunk majd szopizni,de a barátnőm erősködött,hogy "fog az kelleni".És igaza lett,mert a babám nem volt hajlandó cicizni,csak üvegből itta az anyatejet,tehát már a kórházban folyamatosan fejtem.Azóta sajnos már tápszert eszik,de jó szolgálatot tett a mellszívó.
Az utolsó válaszolónak nagyon igaza van.
Persze a 2. v. -t is megértem.
Egy dolog még eszembe jutott ha pl. nem kézit hanem elektromosat veszel akkor a babától távol fejsz majd és nem biztos hogy egy müanyagdarabra -mellszivó- leadja a tejet a szervezeted. Nincs meg a reflex nem látod a babát nem érzed az illatát. Ilyenkor szoktak az anyukák megijedni hogy miért van hogy a baba megiszik 120 millit de ő csak 20 -at tud kifejni azt is kinkeservesen.
Hát pl. ezért.
Tényleg divat lett... majd meglátjátok.
Szerintem a mellszívó nem azért kell, hogy a babát cumisüvegből etessük anyatejjel.
Nekem nagyon becsomósodott-bedurrant az elején, és jó volt, hogy le tudtam fejni, így elkerültük a mellgyulladást (tejcsatorna eltömődés volt többször így is).
Viszont ehhez az első napokban kellhet.
Szerintem ha van rá mód, kölcsönkérni érdemes, és a kórházban még valóban nem kell, illetve ahol én szültem, ott volt helyben használható elektromos mellszívó...
Az is jó, ha kölcsönkérsz egyet (ha van ismerősi körben), én családtagtól kaptam egyet kölcsön (egyébként a kórházban van mellszívó), és ahogy az egyik hozzászóló írta, nekem is a tejbelövelléskor jött jól, mert nagyon bedurrant a mellem, jó volt, hogy tudtam fejni, így tudott szopizni a babám. De a kórházi fejőgépet is használnom kellett, mert hazajövetel előtt a melleim már olyanok voltak, mint két szikla, a kis kézi fejőmmel nem tudtam volna normális állapotba hozni őket, ahhoz már a csecsemősök segítsége kellett.
Már itthon vettünk egy avent-es kézi mellszívót, a kölcsönkapott másmilyen márkájú volt, és nem annyira vált be hosszabb távon.
De előre megvenni szerintem sem érdemes, nem tudhatod, hogy szükséged lesz-e rá, és fejni kézzel is lehet, a kórházban megtanítják neked, ha kéred. Az aventes mellszívót 14 ezerért vettük újonnan, nem biztos, hogy kell egy ilyen kiadás előre.
Köszönöm szépen a válaszokat.
Úgy döntöttem hogy marad a szülés utáni vásárlás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!