Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Otthon vagy kórházban szülni?

Otthon vagy kórházban szülni?

Figyelt kérdés
2010. dec. 2. 16:09
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
82%
Két teljesen problémamentes terhességem volt. Az első szülésem a nagykönyvben leírtak szerint zajlott. Magzatvíz elfolyt, rá 2 órára a fiam a kezemben volt. Majd jött a második. Magzatvíz elfolyt, 12 órás vajúdás, és nem tágultam. Rá voltam rakva a CTG-re, és innen lehetett látni, hogy baj lehet, mert a baba szívhangja egyre lassabb és lassabb lett. A végén 60-ra esett le tartósan, így az orvosom a császár mellett döntött. Kiderült, hogy kétszer volt a nyakán a köldök zsinór, és a vállán kantár fogásban átvetve még egyszer, valamint kapaszkodott bele, és mintha a bungee jumping lett volna a méhemben, folyamatosan rántotta vissza magát, ezért nem tágította a méhszájat. Ha nagy nehezen ki is préselik belőlem a második fiam, akkor is nagyon valószínű, hogy oxigénhiányosan született volna. Így viszont egészséges! 5 perc is nagy idő ilyenkor!!! Kórház!
2010. dec. 3. 12:21
 22/25 anonim ***** válasza:
70%
Kórház, ha itthon szültem volna a fiam nagy valószínűséggel v oxigénhiányosan született volna vagy halva...
2010. dec. 3. 13:32
 23/25 anonim ***** válasza:
53%
Kórház! Csak az nem mindegy melyik. A vidéki kórházak nagy részében kőkorszakiak a körülmények-tisztelet a a kivételnek. És sajnos a felfogás is az. Nálunk pl. még az 5. szülésnél is kötelező a gátmetszés, a kismamák 2 napig csak a kórházi hálóinget használhatják, abból is csak napi egyet, és a látogatási időn kívül nem hordhatnak bugyit. Összesen 4 férőhelyes a baba-mama szoba, éjjel nincs szoptatás, ellenben tápszereznek. Na ide nem!!! De ha jól választasz kórházat, egy csoda lehet a szülés. Ilyen pl. a MÁV és az István. Én az első hármat a MÁV-ban, a negyediket az Istvánban szültem, pedig vidéki vagyok. Az István fantasztikus. Alternatív szülőszoba is van, de a normál is minden jóval fel van szerelve. Az orvos nem parancsolgat, csak figyelemmel kísér. A babád éjjel-nappal veled lehet, és ha nincs ellenjavallat, akár 48 órásan lehet hazamenni. A látogatók bemehetnek, és kézbe vehetik a picit, még a gyerekek is. Szóval ezért nem éri meg kockáztatni. Ne a szülést vidd haza, hanem az otthonodat vidd be a kórházba.
2010. dec. 3. 14:36
 24/25 anonim ***** válasza:
58%
Csakis kórházban!!!
2010. dec. 3. 14:39
 25/25 anonim ***** válasza:
Kórház!!!
2010. dec. 6. 11:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!