Mi a véleményetek? Egész nap veletek legyen a baba a kórházban vagy 3óránként vigyék be?
Én császárral szültem az ikreimet egy bababarát kórházban. 8 órával a műtét után megkaptam őket és azután már el sem váltunk egymástól (nem is engedtem volna). Nekem nem volt teher, hogy ellássam és szoptassam őket, hisz alig vártam, hogy megszülessenek. :)
Úgy gondolom, hogy mindenki maga tudja és érzi, hogy adott helyzetben neki mi az, ami bevállalható. Egyik megoldás sem elítélendő, hisz ha pár óra különlétre van szükség ahhoz, hogy az anyuka "feltöltődjön", akkor ezt kell választani (már ha a nővérek ezt engedik). A babának biztos, hogy az anyja mellett a legjobb, mert az első napokban még kimondottan fontos neki, hogy érezze a már jól ismert anyai szívdobogást és hallja az anya hangját...
Velem volt, fel sem merült bennem ennek az ellenkezője.
Reggel 5-6 körül vitték el fürdeni, mérni, addig rendbe szedtem magam, 8kor hozták vissza.
A látogatás alatt volt kicsit körülményes, mert nem akartam ébren bent hagyni, így legfeljebb az ajtóban álltam meg pár szót beszélni. Tanulság: legközelebb nincs látogatás, csak itthon, mert nekem nem a babám volt fárasztó, hanem a rengeteg látogaó...
Margit kórházban születm 2000-ban és 2009-ben.
2000-ben még voltak külön nem babás kórtermek, alapból szülés után mindenkit oda raktak és 3 óránként hozták ababt.
És volt rooming-in, és át is kértem magam oda.
2009-ben már csak rooming-in volt.
Reggel vizitkor (minden babát megnézett a gyerekorvos) és este fürdetéskor kellett betolni a babaákat a csecsemósrészlegre, ha dolgod volt (látogatók,esetleg pihennis szerettál volna) akkor csak betoltad simán.
Ha veled van a babád, látod minden rezdülését. Ha alszik, Te is alhatsz mellette, ha meg ébred, rögtön szoptathatod, nem kell megvárni, míg behozzák (vagy nem, mert megtömik vízzel vagy tápszerrel.)
Egyébként pihenni szerintem is csak otthon lehet igazán. :o)
Két gyerekes anyuka
végig velem volt, nagyon jó volt.
ráadűsul ő 2 órnként szopizott, így ez jobb is volt emiatt is :)
és hát amgy is olyan jó, amikor ott tudod magad mellett, mert hát előtte fél nappal még a szíved alatt hordtad. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!