Miért szégyelli anyukám, hogy nincs fogadott orvosom?
2006-ban történt, Székesfehérváron Dr Schwarzinger volt az orvos, aki kerek perec kijelentette, hogy éjfélkor neki már nincs kedve levezetni a szülést és a szülésznők ezután felfektették, persze természetesen így is eljutott addig, hogy megszületett a baba, de reggel az orvos azt mondta éjfélkor meg kellett volna lennie, ha nem fekszik,hanem járkál.
Egyébként ugyanez a doki, 2207-ben Nővédelmi Központban kijelentette, mivel Orosz főorvos úr volt a fogadott orvosom, előbb persze elmondta mindenféle hülyének, hogy nem végzi el a tarkóredő vizsgálatot. Nem is végezte el, illetve az ultrahangos vizsgálatot igen, de azt mondta nem tudja megmérni, sajnálja. Nem mérte meg, arra hivatkozva, hogy nem vagyok 12 hetes, érdekes módon előző héten 11 hetes voltam, rá következő héten egy másik orvos megmérte és 13 hetes voltam. Nála nem voltam 12, pedig a 11 és 13 közt egy szám van a 12.
Nem legenda, megtörtént eset. Perelni meg nincs értelme, mert mint mondtam annyira nem sérült a gyerek, épp csak 1 évvel van lemaradva a többiek mögött. Most már egyébként kezd alakulni. Még akiknek tényleg komolyan megsérül a gyerek se mennek sokra pereskedéssel. De egyébként a szülők hibája is, mert ott volt apuka, elővette volna a pénztárcáját, ha már pont Schwarzingert fogták ki, hátha egy pár tízezres elég motiváció lett volna neki. Bár ki tudja. De nem kétlem vannak Fehérváron aranyos, lelkes, lelkiismeretes orvosok. Csak ha pont nem őket fogod ki, akkor mi van? Nekem a kelengyepénz nem hiányzott. És mint mondtam, ennyit megért, hogy tudjam melyik orvos lesz ott és mire számíthatok tőle.
Ugyanezen az oldalon egy másik kérdésnél meg dicsérik ugyanezt az orvost.
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..
Nem hiszem egyébként, hogy panaszt tenni és perelni nincs értelme. Az ember mindent megtesz a gyermekéért, ha úgy érzi, hogy sérelem érte. Hiszen ezért vagyunk anyák!
Már bocs, de elolvastad pontosan
Mert idézem:
Szia!
Én hozzá járok, de nem Fehérvárra.
"Tündéri" orvos, nagyon finoman vizsgál, kommunikatív, nekem szimpatikus ember is.
Telkis árlistát tudok mondani, de a kórház honlapján is fent van.
A Telki magánkórházból, gondolom felvételénél elmondták neki, hogyan viselkedünk egy beteggel, aki félmillát is ott hagy a kórházi szülésért. Plusz, ott gondolom kap pénzt azért, hogy finom legyen és udvarias.
Én nem a Telki magánkórházbeli viselkedéséről beszéltem, hanem a Nővédelmi Központban, ahol SZTK ellátás folyik, illetve a kórházi munkájáról a Fejér Megyei Szent György Kórházban és azokkal a betegekkel, akiktől nem remélhet pénzt. És egyébként mikor szülés után elmesélte a csaj, hogy zajlott a szülés, egyből tudtam csak ez a bunkó lehetett.
És egyébként a kérdező ugye ügyeletes orvosként menne hozzá, tehát nála az SZTK-s betegekkel való bánásmód a releváns. És hidd el cseppet sem dícsérik.
nem mondom, hogy nem érdemes perelni, de itt valójában a problémák a gyerekkel másfél éves korában derültek ki, amikor még nem járt, nem beszélt, aztán 2 éves lett és még mindig semmi. Hova ment volna, hogyan bizonyította volna, hogy az elhúzodó szülés okozta ezt? Most hiába mondta reggel 7-kor az orvos, hogy éjfélre meg kellett volna születnie.
14.24-es...szerinted nem vagyok gondolkodó ember? én egy jó hirű dokit fogadtam meg, mindenki dicsérte. legiyntett a toxémia tünetére....akkor pánikolt igazán mikor a magánrendelésről sos riasztották be hogy azonnal császározon. ne haragudj, de idétlen dolog amit írtál!
a toxémiás..
még mindig a toxémiás vagyok és még mindig a 14,24-esnek üzenem.
én 6-szor voltam terhesgondozáson, a 8. héttől kezdve 4 hetente. és minden alkalommal 8ezret fizettem. s ennek ellenére még a császárért adtam 30ezret, hiszen csak az én orvosom volt, csak a magánrendelésről riasztották be, s ott ült az ágyam mellett még éjfélkor is.
ez nem kuporgatás és sajnálat kérdése. te honnan tudod hogy melyik az az orvos aki téved? egyx jó nevü orvos is tévedhet.
van olyan doki akinél 100ezer egy szülés. ő is látott engem. sőt, súlyos kalciumhiányom lett, és tudod mit csinált mikor panaszkodtam a fájdalmakra? elküldött pszihiáterhez hogy ne sirjak!
8.51 Köszönöm, hogy vetted a fáradtságot és meg is írtad. Ritkán találkozni ilyen emberrel. Hidd el egy cseppet nem túloztam, bár azt tettem volna.
A második részével maximálisan egyetértek, bár úgy lenne, bemész a kórházba közel azonos képességű, hozzáállású orvosok, kipihenten levezetik a szülést, fantasztikus élménnyé téve ezt. De sajnos ez nem így van. Nekem egyébként maga terhesgondozás is rémálom volt, bevállalni sem mertem volna a szülést nem fogadott orvossal.
Egyébként a Telki kórház honlapján, egyből kitűnt a neve, ha fizetnének se mennék oda, bár a fizetős páciensei ódákat zengenek róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!