Miért szégyelli anyukám, hogy nincs fogadott orvosom?
Persze gondolom Victoria Beckham besétált egy államikórházba és az ügyeletesnél vagy bábánál szült. Csakúgy, mint Viktória hercegnő Svédországban. Vagy nekik volt fogadott orvosuk? Akkor miről beszéltek, hogy nincs ilyen, ez hungarikum?
Magyarországon a munkásosztály tagjai is meg tudnak fizetni egy orvost, Angliában, Svédországban ezt a lehetősége egy szűk rétegnek van.
Ennyi a különbség, ez parasztvakítás, azért tömik ezzel az emberek fejét, hogy nálunk is csökkentsék a költségeket. Mert nyilván egy szülésznő kevesebbet kap, mint egy orvos.
Már ne haragudj, de Te miről beszélsz?????
Ne keverjük már az állami kórházban TB-d által jogosultan igénybe vett szolgáltatás után adott megadózatlan csúszópénzt, egy magánkórház szolgáltatásaival.
Mert hogy Az általad említett személyek biztosan magánkórházba járnak.
Nekem volt fogadott orvosom, plusz még találkoztam az ambulancián jó pár nem fogadott orvossal és mégis egyik SEM vette észre hogy terhességi toxémiám lett(ödéma, vérnyomás, fehérje együtt)! elmentünk nyaralni és ott kerültem kórházba, lakhelyemtől 500km-re! ennyit a fogadott orvosokról. toxémia miatt 8 héttel hamarabb császároztak!
ha te így is bizol az orvosokban akkor miért kellene bármit is fogadni? persze nem midnen orvos olyan mint amilyen az enyém volt. Azért vannak jó orvosok is, akik anélkül is jól bánnak a szülő nővel hogy felfogadnád őket. én biztonságot szerttem volna, és tessék....egy életre elvették a kedvem a második babától, mivel a toxémia miatt majdnem ottmaradtam az örzőben!!
És például Svédországban (itt élek!!!!!!!!!!) eszébe nem jut senkinek sem a hálapénz, csúszópénz, borravaló akárhogy hívjuk adása egy kórházban. Valamivel több költséget jelent itt biztosítva lenni, de nem annyival többe mint otthon TB+Paraszolvencia.
És főleg úgy, hogy Magyarországon sokan el sem emrnek menni orvoshoz addig, amíg nem kuporgatták össze a rávalót (mármint a csúszóra). És még mielőtt újra megkérdőjeleznéd, eü-ben dolgozok.
Londoni anyuka vagyok, még anniyt tennék hozzá, hogy a szülés egy természetes folyamat, ami magától lezajlik az esetek 75 %ban, ha van ott orvos ha nincs. Angliában nem tekintik a terhességet betegségnek, hanem csak egy állapot. Magyaro-ban a terhesség minden hetében van szinte valamilyen vizsgálat, az egészet a korházban ulve meg az sztk-ban tölti az ember. Itt összesen 8szor voltam védőnőnél, nem dokinál. Doki nem is látott egész terhességem alatt, mégis nyugodt voltam. Persze ha gond van, akkor berendelnek hozzá. Otthon rengeteg pénz megy el a sok vizsgálgatásra, más helyekre meg nem jut, mert agyon vizsgálgatjuk a kismamákat, de közben mégsem vesszük észre, hogy mérgezése van???????, Egyátalán miért van akkor az a rengeteg szűrés meg vizsgálat??? Azért hogy a kórháznak meglegyen a normatíva!!
Azért van itt az előző válaszóló által retardáltnak nevezett gyerekekből sok, mert nagyon sok népcsoport él itt, akik szinte most jöttek ide a dzsungelból és nem mennek el egyátalán terhes gondozásra. De aki jár rendesen, annak nem születik beteg babája, vagyis ha születik akkor nem a rendszer hiányossága miatt.
Szval én nem fogadnék orvost otthon sem, és nem azért mert sajnáloma gyerekemre a pénzt, hanem sajnálom az orvostól azt a pénzt amit esetleg a gyermekemre költhetnénk ha megszületik.
A terhességem alatt 4-szer voltam vizsgálaton, illetve az utolsó hónapban hetente egyszer NST-n.
Nem kuporgattam, mert a terhesgondozás 4x3000 forint volt, összesen 12ezer és a szülésért adtam a fogadott orvosnak 30 ezret. Azt gondolom, ha valakinek nincs illetve sajnálja 42 ezer forintot, amit egyébként halkan finanszíroz az állam, mert akkor pont ennyi volt az anyasági támogatás.
Nyilván persze gondolkodó ember olyan orvost fogad meg, ki észre vesz egy toxémiát, figyel a betegére. Vannak nagyon jó hírű orvosok és nagyon rosszak is. Mégis sokan megfogadják őket. Mondjuk nálunk a legdrágább orvosok a legrosszabbak, de itt már képbe jön a sznobizmus is. Csak nem megy egy olcsó, de jó orvoshoz. Alaposan körbe kell érdeklődni.
A harmadik pedig voltam bent a szülőszobán, láttam az ügyeletes orvosokat,kis nyikhaj volt mindegyik, fenekén a tojáshéjjal. Azt nem bíztam volna rájuk, hogy vért vegyenek tőlem, nemhogy valami komolyabbat. Rengeteg egyébként muris történetet tudnék róluk mesélni, ahogy pánikba és kétségbe estek és szaladgáltak ész nélkül.
Meg a barátnőm is, akit este 7-kor felfektettek a szülőágyra és reggel nyolcig ott feküdt, mert megmondták nyíltan, az ügyeletes orvosnak nincs kedve levezetni az ő szülését. Ennyit arról, hogy az ügyeletes is megszüleszt. Másnap reggel jött az új orvos, ő vezette le a szülést. Aztán mikor végeztek és varrásra került a sor, bement a szülőszobába a főorvosi kar, és a főorvos kiszedette a varratokat, kicseréltette a cérnát és újra kezdték. A teljes brigád odahajolt és diktálták, jó, ezt most kicsit szorosabbra. Jól van Gábor fog ez menni. Ja és a gyerek retardált lett, de ez másik történet. Szerintem anyuka azóta is azon gondolkodik, megérte e megspórolni 30 ezer forintot. Mondjuk elmondhatja, inkább költöm a gyerekemre, mert a fejlesztést nem finanszírozza a TB, a pelenkát sem, mert nem szobatiszta a gyerek. és oviba sem járhat, mert nem kommunikál. De annyira nem sérült, hogy tartós beteg legyen, csak egy kicsit.
Hát nekem megérte a fogadott orvos. Én úgy gondolom ezt is a gyerekemre költöttem. Nem beszélve arról, hogy mivel oxigénhiány lépett fel, másnap az összes neurológiai vizsgálatot el is végezték a babámon. Itt meg olvasom 4-5 hónapos gyerekek várnak még neurológiai beutalóra.
Nah szóval nem véletlen tartunk itt ahol tartunk....
Aki az anyasági támogatást a doktor úr csúszópénzének a finanszirozásának gondolja....
Egy biztos amíg van kereslet (pénzelő kismamák) addig lesz kínálat is (pénzéhes orvosok).
Kinek mire költi szíve joga, ma Magyarországon viszont a TB finanszírozza a kórházi szülést (nem keveset fizet oda sem ez ember). És ennyi! A laborosnak sem adok pénzt, hogy vegye át a vizeletem. Vagy arról nem nyitnak 250 ezer kérdést???
A másik, az ügyeletben is orvosok dolgoznak ügyeletvezető felügyelete alatt. Tehát gond van, akkor mindenhol van egy vagy kettő tapasztalt orvos is.
A szülesztős vagy nem szülesztős történet kicsit sántít, ugyanis a szülést nem kell levezetni, hanem zajlik magától. A tolófájások hatására, különösebb erőlködés nélkül is megszületik a magzat. Nem a doktor úr parancsára.
Szerintem igenis jól teszi ha nem fogad orvost, ezzel sem magát, sem a gyermekét nem teszi ki veszélynek! Én jobban szeretnék egy kipihent ügyeletest, mint egy ki tudja hány éjszakát nem alvó, szuperdokit x ezer forintért.
Kedves utolso, meg tudnad irni, hogy az altalad emlitett eset mikor es melyik korhazban tortent? Mert nekem a legnagyobb bajom az, hogy az ilyen tortenetek mindig mindenfele konkretum nelkul meselodnek el, rontva az ugyeletes orvosok hiret es becsuletet.
En a Bajcsy korhazban szultem (Bp) iden nyaron, ugyeletes orvosnal, es maximalisan elegedett voltam a munkajukkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!