Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért nézik le azokat a nőket...

Miért nézik le azokat a nőket akik fontosnak tartják a hüvely/gát épségét és ezért inkább a császármetszés felé hajlanak?

Figyelt kérdés

Hiszen a szülés után is megmaradunk nőnek, nem csupán anyák leszünk.

És nem hiszem, hogy egy repedés után összevart hüvellyel/gáttal, vizelettarttási problémákkal, nem kielégítő/fájdalmas szexuális élettel bárki is teljesértékű nőnek érzi magát...

Teljesen érthető tehát, hogy valaki szeretné elkerülni a fent említett sérüléseket.

Ez nem önzőség és nem azt jelenti, hogy az illető nem lesz jó anya, hiszen ezzel a hozzáállással biztos később sem lesz hajlandó áldozatot hozni a gyermekéért.

2010. nov. 18. 09:24
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
37%
A gyermekednek jobb ha természetes úton születik meg, ezért érdemes áldozatot hozni...
2010. nov. 18. 09:26
 2/22 anonim ***** válasza:
100%

Ha annyira fontos neked a nőiesség akkor gondolj arra, hogy a hasadon lesz egy nem kicsi vágás nyom, császár után nehezebben fognak lemenni rólad a kilók, mert egy darabig nem mozoghatsz.

Én császárral születtem, mert egy 5 kilós babát nem tudott volna kinyomni anya, de azóta nem hord bikinit, és letornászni se tudta a pocakját, sokáig.

24L vagyok, és ha egyszer lesz gyerekem tuti szeretném természetesen megszülni, csak akkor legyen császár ha muszáj!

2010. nov. 18. 09:34
 3/22 anonim ***** válasza:

Nem mindenkinek fáj, nem mindenkinek varrnak. Egyébként meg a hüvely erre van "kitalálva" és lehet hogy idő kell de gyönyörűen regenerálódik! A házasélet ugyanolyan mint előtte lehet hogy várni kell egy kicsit.

És igen ÉN teljes értékű nőnek érzem magam egy gátmetszéssel varratokkal mindennel együtt. A féjem is igy gondolja. Januárban megint lesz szülésem és akkor sem gondolom másként.

2010. nov. 18. 09:36
 4/22 anonim ***** válasza:
szerintem pont ezért nézik le, amit írtál, mert saját magadat tartod fontosabbnak. én nekem fogalmam sem volt milyen lesz utána, nehéz szülésem volt 4 kg-os babával, de nem akartam császárt, megszenvedtük, a házasélet nemigen megy, mert még mindig érzem és eszembe jut, mennyire nyomta a kis feje a hüvelyem, azt hittem kettészakadok, inkább lelkileg viselt meg, de majd változik ez is. és megérte, bőven megérte. igaz mikor megláttam a gátsebem, hogy te jó ég kettévágták a ...mat, nekem nem könnyű feldolgozni, de hát erre való a hüvely.
2010. nov. 18. 09:45
 5/22 anonim ***** válasza:

A császármetszés az életmentő műtétnek számít, hiszen ép ésszel akkor döntenek mellette, ha a hüvelyi szülés a baba vagy a mama életét veszélyeztetné.

A műtét során

a, altatnak, ami azt jelenti, hogy a terhes nő súlyára számolják ki az altató mennyiségét, ami bejut a nála jóval alacsonyabb súlyú baba keringésébe is, veszélyeztetve annak egészségét.

b, érzéstelenítenek, ami a babának jobb, ha viszont az orvos csak egy icipicit is mellészúr, mert pl anyuka megmoccan, le is bénulhat a nő.

A baba kivételéhez metszést ejtenek a hasadon, a néhány centis vágást kézzel kitágítják, hogy a baba kiférjen.

A seb néha vastag hegesedéssel gyógyul, ami ritka csúnya látvány. A has sokáig fáj, nemcsak a heg, hanem belül az egész mindenség. A felülés is gondot okoz az első napokban, emelni sem egyszerű, ráadásul nagy eséllyel már nem tud az anyuka később hüvelyi úton szülni.

Az időjárás változást jóval előre megérzi, bikinit már nem hordhat, az alakformálással is minimum fél évet kell várnia a műtét miatt.

Hát, ha nem az múlt volna rajta, hogy a gyerekem túlélje, nem választottam volna.

2010. nov. 18. 09:46
 6/22 anonim ***** válasza:
Aki természetes úton szül, az pont úgy megmarad teljes értékű nőnek mint az aki császárt választ. Azt ne hidd hogy a a rengeteg nő a világon aki természetes úton szült mind szenved utána a szextől. Én úgy gondolom hogy nem véletlenül ott bújik ki a baba ahol. Én nem nézem le azokat a nőket akik császárt választanak, mert félnek a szüléstől, de azt azért túlzás állítani hogy mindenki bepisil és szörnyű szexuális életet él, és főleg hogy nem érezheti utána magát nőnek. De tény hogy könnyebbnek tűnik a császáros út, bár én attól a vágástól jobban tartanék mint a repedéstől. Nem véletlen hogy hivatalosan nem is lehet kérni ok nélkül a császárt. Indokolt esetben persze fantasztikus dolog, de nem véletlenül gondolják az orvosok és a szakemberek hogy a természetes szülés a legjobb. És biztos vagyok benne hogy a nőgyógyász férfiak feleségei is szülnek természetes úton, és nem azért mert a doki már nem akarja nőnek látni őket többé.
2010. nov. 18. 09:47
 7/22 anonim ***** válasza:

Én is természetes úton szülte, de kellett belső varratokat is csinálni mert odabent valami elszakadt. A doki összevarrta és teljesen be is gyogyult és szerintem nem is vehető észre a varrás, még a férjem sem tudja megállapítani, hogy hol vágtak. Csak volt egy kis bibi a belső varrattal, mert nem tágultam sehogy a eggyüttléteink során. A doki azt mondta valami forradás lehet. A szex nagyon kellemetlen volt emiatt, de az egyik alkalommal hevesebbek voltunk és valami odabent átszakadt, mert véreztem is. De onnantól kezdve minden rendbejött, sőt talán még jobb is mint a gyerek előtt, valahogy jobban érzem a dolgokat.

Én a másodikat is hüvelyi úton szülném mert így vagyunk kitalálva és az ágyban is minden a legnagyobb rendben.

2010. nov. 18. 09:54
 8/22 anonim ***** válasza:
Szerintem senki nem nézi le a császárral szülő nőket. Indokolatlanul gondolom úgysem császároznak meg senkit - főleg nem azért , hogy a hüvelyére vigyázzanak. Egészségügyi okok miatt, életmentő céllal stb. teljesen elfogadott.... Amiről Te írsz csak azért furcsa, mert a hüvely többek között éppen (elsősorban) arra "való", hogy világra segítsen egy kis életet... ezért alkotott minket ilyenre a természet. És igazat adok az előttem írónak, hogy teljesen regenerálódik, csak idő kérdése. Biztos akad akinek van problémája ilyen-olyan a szülés miatt..., de szerintem ritkaság. A császárnak ehhez képest jóval több veszélye van.
2010. nov. 18. 10:01
 9/22 anonim ***** válasza:
Azt gondolod nem önzőség... pedig a császáros babákat az anyukájuk 1-2 napig fel sem tudja szinte emelni, a seb miatt. Én ilyet direktben nem akarnék sem magamnak, sem a babának. Ki nem hagynám azt az első együtt töltött napot, az első szopizást...
2010. nov. 18. 10:07
 10/22 anonim ***** válasza:
Hüvelyi úton szültem, fájdalomcsillapítás nélkül mivel nagyon magas volt a vérnyomásom ezért nem kaphattam, azt hittem ott döglök meg, repedtem, és szülés után fájdalomcsillapító nélkül varrták össze , azt hittem meghalok, aranyerem lett ami azóta is gyötör és vizelettartási gondjaim voltak szülés után hónapokig, tíz évnek kellett eltelnie, hogy kiheverjem lelkileg ezt a traumát és újra vállaljak egy babát, de eszembe se jutna kérni, hogy császározzanak meg, egy olyan nagy műtét után rengeteg bélösszenövés stb alakul ki ami a későbbiekben bajt okozhat.A hüvelyről meg annyit, hogy kb szülés után egy évvel már szűkebb volt mint előtte, legalábbis a férjem szerint, tehát nő maradtam, csinálom a gáttornát, és a vizelettartási gondok is meg szüntek.
2010. nov. 18. 10:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!