Mihez hasonlítható a vajúdás alatt érzett fájdalom?
Éles, tompa, hasogató, nyilalló? Derékban lehet érezni, vagy hasban, hátban?
Mire készüljek? Olyan nehéz elképzelni, milyen lesz ez az egész. Aki már szült, légyszi ossza meg velünk tapasztalatát.
32 heteske
nekem mindenhol fájt a végén, de legfőképpen a menszeszhez hasonlíthatnám, csak nagyon erősebb!!
én volt, hogy azt hittem nem élem túl a fájás végét. 1x-2x megijedtem, de ki lehet bírni. Én mégegyszer végigcsinálnám, most is babaprojekten vagyunk :)
Én nem kaptam EDA-t, de lehet a másodiknál kérni fogok :)
ja és hullámokban érkeztek a fájások, volt csúcspontja majd csökkent majd megint és megint csökkent. Láthatod is majd a fájáserősség mérő gépen. lehet tudni előre mikor jön a fájás. a végén meg már nincs közte szünet. én mikor azt éreztem, hogy "bekakálok" az volt a tolófájás és akkor kellett nyomni. én 2 nyomásra megszültem.
minden jót.
8 hós kisfiú anyukája (első voltam)
Nekem a jóslók + a vajúdás első szakasza olyan volt, mint amikor egyszer vasatagbélgyulladás miatti görcsim voltak. Fáj, persze fáj, de inkább az a rossz, hogy teljesen irányíthatatlan, tehát nics testhelyzet, amiben kevésbé fáj, egyszerűen jö és ez van.
A vajúdás 2. felében nekem nagyon erős derékfájásom volt, kb a keresztcsontomnál. Na itt annyira fájt, hogy a hasamat már nem is éreztem :)
Vígasztalásul annyit tudok mondani, hogy amikor én úgy éreztem vajúdás alatt, hogy vánszorog az idő, mégis mikor úgy éreztem, hogy 1 órája szenvedek, akkor kiderült, hogy már 5 óra telt el :D Szóval nekem valahogy hamarabb ment az idő!
Szia. Semmihez sem hasonlítható, nagyon görcsös, feszítő fájdalom, nekem olyan érzés volt, mintha szakítanák ketté a derekam és a hasam. Akkor azt hittem, nem élem túl, de most már bármikor újracsinálnám.
Üdv 7 hetes kisfiú anyukája
Szia!
Én is sokat izgultam, hogy milyen lesz. A környezetemben mindenki máshogy jellemezte, a lényeg, hogy fáj.
Na, én mindenre felkészültem, csak arra nem, hogy nem fog fájni.
Nem voltak abszolút fájásaim, úgy szültem meg. Én már a kórházban voltam, mert lejárt az időm. Egyszercsak ott lent, feszítő érzést éreztem, mintha valami ki akarna pottyanni. Ekkor megvizsgált a szülésznő, és már 3 ujjnyira voltam kitágulva. Jött a dokim, kaptam egy szurit a fenekembe, hogy még gyorsabban menjen a dolog, és 20 perc alatt megszületett a kisbabám.
A szobában volt még 2 csaj, akik fájások nélkül szültek. Plus még 3 ismerősöm is fájás nélkül szült.
Vannak ilyen szerencsések!
Anyum azt mondta, hogy egy pokoli fájdalom, máshogy nem tudta jellemezni.
De az biztos, hogy akármennyire is fájdalmas, megéri!!!
Nekem a szülés utáni 2 óra volt fájdalmas, amikor ment ki a gátmetszéshez adott érzéstelenítő hatása. Szülés után 3 órával már egyedül mentem zuhanyizni...
Előre felesleges izgulnod:)
Mindenki túlélte, és mindenki bevállalná még egyszer, ugye többi anyuka?
Persze! :D
Azért irigyellek ám :)))
Én is a mensi görcshöz hasonlítanám. Az első órában teljesen olyan volt, na, aztán többszöröse lett a fájdalom. Fel voltam készülve a legrosszabbra, sejtettem, hogy borzasztó érzés lesz. A vége felé mintha megszűnt volna a világ, már alig volt erőm, válaszolni, és reagálni sem tudtam a férjemnek. Volt, hogy majd leestem az ágyról a fájdalomban kínlódva. És arra gondoltam, más hogy tud kiabálva vajúdni. Aztán kaptam vénásan fájdalomcsillapítót, na az enyhített.
De éltetett az, hogy ha ennek vége, lesz egy kincsem, akiért minden fájdalmat bevállalnék. A szülés után mondtam is a dokinak, hogy 3 év múlva ismétlés...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!