Milyen orvos az aki 5-6 óránál tovább hagy vajúdni egy kismamát? Főleg fájdalomcsillapítás nélkül.
Számos válaszoló írta más kérdéseknél, hogy 10-20-30 órát vajúdot iszonyú kínok között, és sok esetben császár lett a vége...
Ilyen anyukák véleményére lennék kíváncsi, hogy:
Nem kértetek császárt 5-6 óra után?
Ha igen, az orvos miért hagyott tovább szenvedni?
Ha nem császár lett a vége, volt még erőtök nyomni?
Mi volt a véleményetek mindezek után az orvosról?
Tudom, hogy a vajúdásra elsősorban a hormontermelés beindulása miatt van szükség, de szerintem néhány óra alatt termelődik épp elég...
Szerintem iszonyú embertelenség valakit néhány óránál tovább szenvedni/vajúdni hagyni.
A végére elfogy az ereje és az átéltek miatt nem valószínű, hogy vállalkozik még egy gyerekre. Az ilyen "élményeket" ugyanis a szülés után felszabaduló hormonok sem tudják feledtetni.
Szia!
Én kétszer szültem.
Az első 12 óra alatt lett meg, a második az első fájástól számítva 5 óra múlva a mellkasomon volt.
Nem lett császár egyik sem és tök átlagos idő alatt születtek meg.
21 hónapos és 2 hetes kisfiúk anyukája
Nekem meg is van a véleményem a kórházról, ahol szültem. Büszkén verik a mellüket, hogy éljen a természetesség, és ők ugyan nem használnak semmilyen fájdalomcsillapítást fél napos vajúdás után, agyonfáradt és elgyötört kismamáknál sem. Császárt nem kértem volna, de valami fájdalomcsillapítás megváltás lett volna.
Többé be nem teszem oda a lábam, a második babám máshol fog megszületni.
2szer szültem, plusz volt egy "szülésem" 20 hetesen. Akkor 20 órát vajúdtam.
A császármetszés nem kívánságműsor.
A fájdalom csillapítás szintén. Nem minden kórházban adnak. És szerintem simán ki lehet bírni fájdalom csillapító nélkül is.
Egy 5-6 órás vajúdás rövidnek számít, főleg első szülésnél.
Nme kértem császár-eszembe sem jutot, az nem oylan dolog, amit kérnek és kapok, hanem egy sürgősségi , életmentő beavatkozás.
És egy hasi műtét.
Eda-val szültem mind a két gyereket, úgyhogy nem fájt a vajúdás:-)))
Szia!17 órát vajúdtam,császár lett a vége:-(
1.nem kértem császárt,eszembe sem jutott mert "szépen" haladt a szülés
2.Hagyott még vajúdni mert lassan de tágultam/viszont a baba feje nem volt beilleszkedve/
3.Mint írtam császár lett de kellett nyomnom hátha meg tudom szülni,hát nagyon elfáradtam és nehéz lett volna de mivel nem volt beilleszkedve a buksija nem tudtam megszülni.
4.Mindezek ellenére elégedett voltam a dokival azóta is hozzá járok.
Annyit még hozzátennék hogy kértem fájdalom csillapítót de nem kaptam:-( És még annyi hogy a téraránytalanságot nem lehet hamarabb észrevenni? Mert ha időben észreveszik valószínű nem kell ennyit vajúdnom(és nekem nagyon kemény 17 óra volt,végig 5 aztán 2 percesekkel)
Üdv.A
5-6 óra vajúdás az semmi!!!
először szülő nők átlagosan 10-12 órát vajúdnak.
így a kérdésedre a válasz: NORMÁLIS orvos az ilyen.
én 6 órát vajúdtam, csillapítók nélkül. utána 40 perc alatt kinyomta a babát, 4 kg feletti, 36 cm fejkörfogatú óriásbabámat.
Megőrjít ez a most divatos fájdalomcsillapítás-mánia. Igenis, a vajúdás és a szülés fáj, és meg kell érte szenvedni. Senki ne mondja nekem, hogy nem lehet kibírni. Én 14 órát vajúdtam, de meg voltam lepődve, mert sokkal-sokkal rosszabbra számítottam.
Jó, az nyilván más tészta, amikor nulla tágulással, mondjuk egy harántfekvéses gyerekről van szó, de ez az esetek kis százaléka szerintem.
utolsó
Ez nem mánia.
Adott ea lehetőség, van aki él vele, van aki nem.
Aki meg nem él vele, az ne mártírkodjon:-(((((
Ez mindenkinek a magánügye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!