Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Milyen orvos az aki 5-6...

Milyen orvos az aki 5-6 óránál tovább hagy vajúdni egy kismamát? Főleg fájdalomcsillapítás nélkül.

Figyelt kérdés

Számos válaszoló írta más kérdéseknél, hogy 10-20-30 órát vajúdot iszonyú kínok között, és sok esetben császár lett a vége...

Ilyen anyukák véleményére lennék kíváncsi, hogy:

Nem kértetek császárt 5-6 óra után?

Ha igen, az orvos miért hagyott tovább szenvedni?

Ha nem császár lett a vége, volt még erőtök nyomni?

Mi volt a véleményetek mindezek után az orvosról?

Tudom, hogy a vajúdásra elsősorban a hormontermelés beindulása miatt van szükség, de szerintem néhány óra alatt termelődik épp elég...

Szerintem iszonyú embertelenség valakit néhány óránál tovább szenvedni/vajúdni hagyni.

A végére elfogy az ereje és az átéltek miatt nem valószínű, hogy vállalkozik még egy gyerekre. Az ilyen "élményeket" ugyanis a szülés után felszabaduló hormonok sem tudják feledtetni.

2010. nov. 11. 18:34
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:

Szia!

Én kétszer szültem.

Az első 12 óra alatt lett meg, a második az első fájástól számítva 5 óra múlva a mellkasomon volt.

Nem lett császár egyik sem és tök átlagos idő alatt születtek meg.

21 hónapos és 2 hetes kisfiúk anyukája

2010. nov. 11. 20:33
 12/28 anonim ***** válasza:

Nekem meg is van a véleményem a kórházról, ahol szültem. Büszkén verik a mellüket, hogy éljen a természetesség, és ők ugyan nem használnak semmilyen fájdalomcsillapítást fél napos vajúdás után, agyonfáradt és elgyötört kismamáknál sem. Császárt nem kértem volna, de valami fájdalomcsillapítás megváltás lett volna.

Többé be nem teszem oda a lábam, a második babám máshol fog megszületni.

2010. nov. 11. 21:01
 13/28 anonim ***** válasza:
Én 13 órát vajudtam és kibirtam,max az utolsó 1-2 óra volt huzosabb.Ja és nekem éjjel 11-kor kezdödött 5 perces fájásokkal és mégis maradt erőm,hogy kinyomjam majd 4 kilos babámat
2010. nov. 11. 21:42
 14/28 anonim ***** válasza:
100%

2szer szültem, plusz volt egy "szülésem" 20 hetesen. Akkor 20 órát vajúdtam.

A császármetszés nem kívánságműsor.

A fájdalom csillapítás szintén. Nem minden kórházban adnak. És szerintem simán ki lehet bírni fájdalom csillapító nélkül is.

2010. nov. 11. 22:04
 15/28 anonim ***** válasza:
Ja, nyilván ki lehet bírni, még élek. De szerintem elkerülhető lett volna, hogy abszolút negatív élményként maradjon meg bennem a szülés, nem is szeretek rágondolni.
2010. nov. 11. 22:09
 16/28 anonim ***** válasza:

Egy 5-6 órás vajúdás rövidnek számít, főleg első szülésnél.

Nme kértem császár-eszembe sem jutot, az nem oylan dolog, amit kérnek és kapok, hanem egy sürgősségi , életmentő beavatkozás.

És egy hasi műtét.

Eda-val szültem mind a két gyereket, úgyhogy nem fájt a vajúdás:-)))

2010. nov. 11. 22:18
 17/28 anonim ***** válasza:

Szia!17 órát vajúdtam,császár lett a vége:-(

1.nem kértem császárt,eszembe sem jutott mert "szépen" haladt a szülés

2.Hagyott még vajúdni mert lassan de tágultam/viszont a baba feje nem volt beilleszkedve/

3.Mint írtam császár lett de kellett nyomnom hátha meg tudom szülni,hát nagyon elfáradtam és nehéz lett volna de mivel nem volt beilleszkedve a buksija nem tudtam megszülni.

4.Mindezek ellenére elégedett voltam a dokival azóta is hozzá járok.

Annyit még hozzátennék hogy kértem fájdalom csillapítót de nem kaptam:-( És még annyi hogy a téraránytalanságot nem lehet hamarabb észrevenni? Mert ha időben észreveszik valószínű nem kell ennyit vajúdnom(és nekem nagyon kemény 17 óra volt,végig 5 aztán 2 percesekkel)

Üdv.A

2010. nov. 12. 09:48
 18/28 anonim ***** válasza:

5-6 óra vajúdás az semmi!!!

először szülő nők átlagosan 10-12 órát vajúdnak.

így a kérdésedre a válasz: NORMÁLIS orvos az ilyen.

én 6 órát vajúdtam, csillapítók nélkül. utána 40 perc alatt kinyomta a babát, 4 kg feletti, 36 cm fejkörfogatú óriásbabámat.

2010. nov. 12. 10:35
 19/28 anonim ***** válasza:
44%

Megőrjít ez a most divatos fájdalomcsillapítás-mánia. Igenis, a vajúdás és a szülés fáj, és meg kell érte szenvedni. Senki ne mondja nekem, hogy nem lehet kibírni. Én 14 órát vajúdtam, de meg voltam lepődve, mert sokkal-sokkal rosszabbra számítottam.

Jó, az nyilván más tészta, amikor nulla tágulással, mondjuk egy harántfekvéses gyerekről van szó, de ez az esetek kis százaléka szerintem.

2010. nov. 12. 11:58
 20/28 anonim ***** válasza:

utolsó

Ez nem mánia.

Adott ea lehetőség, van aki él vele, van aki nem.

Aki meg nem él vele, az ne mártírkodjon:-(((((

Ez mindenkinek a magánügye.

2010. nov. 12. 12:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!