Hálapénz nélkül is nyugodtan lehet szülni nem?
Nem állunk úgy anyagilag, hogy bármennyit is adjak a szülészorvosnak és az elveimmel is ellenkezik a paraszolvencia. (Én is egészségügyben dolgozom és szerintem egy orvos ne azért legyen kedves, mert tömve a zsebe.)
Ismerek olyan anyát, aki szintén egy fillért nem adott, mégis megszült, semmi bajuk.
Ugye ne aggódjak emiatt?
Hidd el, rengetegen szülnek fogadott orvos nélkül, és ez azért korántsem egyenlő az otthonszülés című felelőtlenséggel!
Anyám mindhármunkat az éppen ügyeletes dokinál szülte anno ...
Friss élmény, augusztusban szültem. Sztk-ban kiválasztottam egy dokit, akihez jártam terhesgondozásra, és pont ő volt az orvos, mikor mentem szülni. Ez így tök szerencsés helyzet volt, de egyébként az éppen ügyeletes orvosnál szültem volna. Ezt meg is beszéltük még a terhesgondozás alatt.
A szülésnél minden rendben zajlott, maximálisan odafigyelt rám az orvos és a szülésznő is, nem éreztem hátránynak, hogy nem volt fogadott orvosom/szülésznőm. A szülés után döntöttünk úgy, hogy a dokinak adunk 30 ezret, a szülésznőnek pedig 5 ezret. De nem várták el, ez tényleg hálapénz volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!