Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hálapénz nélkül is nyugodtan...

Hálapénz nélkül is nyugodtan lehet szülni nem?

Figyelt kérdés

Nem állunk úgy anyagilag, hogy bármennyit is adjak a szülészorvosnak és az elveimmel is ellenkezik a paraszolvencia. (Én is egészségügyben dolgozom és szerintem egy orvos ne azért legyen kedves, mert tömve a zsebe.)

Ismerek olyan anyát, aki szintén egy fillért nem adott, mégis megszült, semmi bajuk.

Ugye ne aggódjak emiatt?

2010. nov. 10. 23:19
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

itt az én példám:

több, mint 4 kilós most a babám, dokimmal megbeszéltem, ha a terminus napjáig nem jön ki, még aznap megindítja a szülést, mert így is lesz 4,5 kiló.

Ha nem lenne fogadott dokim, 2 hétig engednék túlhordani, azaz lehetne akár 5 kiló feletti is a babám.

Inkább fizetek.

2010. nov. 11. 07:53
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Szia.

Én hálapénz nélkül szültem, ügyeletes dokinál egy olyan kórházban, ahol állítólag nem foglalkoznak veled, ha nincs dokid.

Nos, velem ez úgy volt, hogy 3 doki foglalkozott velem, a szülésznő is nagyon kedves volt és egyáltalán nem éreztem azt hogy na most én hátrányban vagyok.

Sőt, mellettem volt egy kismama akinek volt fogadott dokija, de elment valahova, mert úgy gondolta , még ráér és a kismamára senki nem nézett rá, mert "az XY betege".

Hát akkor inkább leszek senki betege:D

Nem azért nem adtam pénzt a dokinak, mert nem volt rá, de ígysem ismertem senkit, akkor már teljesen mindegy hogy hogyan bízom magam rá egy idegenre, aki meg csak azért jó orvos mert megvan tömve a zsebe, az a szememben nem számít orvosnak.

2010. nov. 11. 09:04
 13/22 anonim ***** válasza:

Na ez az amin felesleges vitázni.

Ugyanis ez totálisan SZERENCSE kérdése....milyen az ügyeletes, meg a nővérkék, ennyi. Mindenki kifoghat jót és leszarósat is, az ügyeletes doki sajnos lutri. Mint ahogy az is ha sajátod van és épp nem ér rá valmi miatt..

2010. nov. 11. 10:26
 14/22 anonim ***** válasza:
Igen, kellene rendesnek lenni pénz nélkül is.De annyi rosszat hallni és hogy figyeljenek rám és a babára inkább fizettem.Második szülésnél a szülésznőnek is.Nem bántam meg.
2010. nov. 11. 11:41
 15/22 anonim ***** válasza:

07:34-es: "Én mondjuk ezt a szülök az ügyeletesnél- kb egy kategóriába sorolom az otthon szülő anyák felelőtlenségével."

Na, ezt egy hülyeségnek tartom. Ügyeleten szültem, 3 orvos is bent volt többszőr is, velem többet foglalkoztak mint akinek volt fogadott dokija. Ha nem korházban szülök, baj lett volna a babával. maximálisan megtett értem mindent az ügyeletes. A fogadott orvosnális is ugyanúgy lehet komplikáció.

A kérdezőnek: én sem adtam hálapénzt és úgyanúgy elláttak. Ha ragaszkodsz fogadott orvoshoz, annak illik adni, mert bármikor szülhetsz és neki ott kell lennie. Szóval ez a te döntésed. Könnyű szülést!

2010. nov. 11. 11:57
 16/22 anonim ***** válasza:

Az én véleménye a következő:

A nőgyógyász szakma mint akármelyik másik egészségügyi szakma legyen már nem csak egy munka hanem elhivatottság is.

Ne érezzem már magamat csak azért leszarva mert nem a választott dokinál fogok szülni.

Nálam pl az van hogy a dokim akihez magánrendelésre jártam, azaz 4 hetente 8-10 ezer ft-ot hagytam nála, nem tud vállalni mert babája született és még szoptat nemt ud ügyeletet vállalni. Viszont van egy doki a klinikán aki őt helyettesíti. Nemsokára szülök már hozzá járok a klinikára. Nah most adjak majd neki hálapénzt vagy sem? Amugy nem szándékozom.Én sem vagyok jo anyagi helyzetbe és basszus ne ezen muljon már a babám egészsége...Amugy meg szülés után adják ezt a pénzt tehát ha kapzsiságrol beszélünk akkor az ö érdeke is hogy meglegyek elégedve mindennel. Ennyi

2010. nov. 11. 12:38
 17/22 Snapette ***** válasza:
Nem tetszik annak az ötlete, hogy megfizessek valakit külön azért, mert végzi a munkáját, amiért egyébként fizetést is kap. Az ügyeletes orvos nem szívességet tesz nekem, ha épp szülnöm kell, és ő van ott, hanem a munkáját végzi, miképp a magándoki sem szivességből jön el, hanem azért, mert havonta tömtem a zsebét olyan vizsgálatokért amiket egyébként ingyen is megkaphatnék. Több havi fizetésért igazán felkelhet egyszer egy éjszaka, ha úgy adódik. Én nem mondom, hogy nem lehet adni valamit, ha az ember különösen meg van elégedve a dokival, vagy mondjuk ha kivételesen nagyon odafigyelt, stb., de túlzásnak tartom azokat a csillagászati összegeket amiket szoktak adni. Nem fogok egy havi fizetésnyit adni a dokinak egy éjszakai felkelésért, az biztos.
2010. nov. 11. 13:23
 18/22 anonim ***** válasza:

Szia!

Terhességem alatt én is úgy gondolkodtam, ahogy Te. Nem kell nekem fogadott orvos, jó lesz az ügyeletes is, és nem fogok pénzt adni neki szülés után sem. De nem minden az én elképzeléseim szerint történt. Túlhordtam a kisfiamat 2 héttel, nagy babának saccolták és faros is volt, én pedig nagyon féltem, hogy mi lesz velünk. De a főorvos szerencsére nem hagyott szenvedni, amikor az oxitocinra sem jöttek a fájások, de a kicsi szívhangja rendetlenkedett azonnal vitt a műtőbe. Utána is napi szinten többször bejött hozzám, és babát is megnézte, ezért az elveimmel ellenkezve mégis adtam neki varratszedésnél pénzt. Nem túl sokat, 20 E Ft-ot kapott, de ez igazi hálapénz volt. (Azóta már hozzá járok magánba, és a 2. babám már tuti hogy nála fog születni, meg is beszéltem már vele.)

2010. nov. 11. 13:55
 19/22 anonim ***** válasza:

Pont ezt mondják az otthonszülő nők is. Szó szerint.

Egyébként pedig 1 jó orvos legyen ott a szülésnél, minek 3? Nálam komplikációk adódtak, saját orvosom megoldott mindent teljesen egyedül. Ő hívta az altató orvost, az operáló stábot és 10 perc alatt kiemelték a babámat, akinek leesett a szívhangja.

De nem vitatom ki lehet fogni jó, lelkiismeretes ügyeletes orvost is, de nekem minden pénzt megért, nem orosz rulettezni a gyerekem életével.

2010. nov. 11. 19:15
 20/22 anonim ***** válasza:
Sajnos nekem ezel kapcsolatban rosz tapasztalatom van mikor a nagyobbik kisfiam születt volt fogadot orvosom akor azért oda figyeltek rám Most sajnos tavaly szeptemberbe mikor születt a fiam nem álltunk ugy anyagilag hogy megengedjük magunknak a fogadot orvost programozot császárom volt de beindultak a fájásdok reggel 8 kor ha azt mondom még a mütőbe kerültem fél 1 kor hogy talán 2 szer ha megnéztek sokat mondok ot voltam egyedül egy szobába előtte valo este nem ettem nem ittam az még csak hagyán de egyszerüen olyan roszul voltam mert még levegő se volt hogy rendes kapkodtam a levegőért , Talán 2 szer jöttek nézni baba szivhangját mikor mondtam nekik menyi re szarul vagyok már mint akik meg se hallják ugy csináltak. Engem ez a dolog akor ott annyira megviselt lelkileg hogy még honapokal később is erre tudtam gondolni.
2010. nov. 11. 21:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!