Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért fél mindenki a császártól?

Miért fél mindenki a császártól?

Figyelt kérdés
Előre is bocs a hülyének tűnő kérdésért, de pl. én a kitolástól félek nagyon. Azt még senkitől sem hallottam. Mindenki csak a császártől fél, én meg örülnék ha megúsznám a kitolást.
2009. jan. 9. 19:52
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

A kitolás maga a menyország, amikor a fájás olyan jellegűvé válik, amikor már érzed a "végét", és már nem olyan erős. És miután kitoltad a gyerkőcöt, minden fájdalom elmulik. De a császár után meg sem bírsz mozdulni. Szoptatni sem tudsz ugy, a tejtermelés nem ugy indul be, mint sima szülésnél. Vérzel, bedurran a melled, és fáj a vágás.

Én nagyon féltem mindkét szülésemnél, hogy császár lesz, de hálistennek nem lett.

Hidd el, jobb a sima szülés.

2009. jan. 9. 19:59
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Azert mert az nem termeszetes dolog, a csaszarozas egy nagyon nagy hasmutet. A termeszetes, es normalis esetben mindenfele komplikacioktol mentes szules az, amikor kibujik a kisbaba.
2009. jan. 9. 20:00
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

en azert felek, mert:

- komoly hasi mutet

- mint ilyen, lehetnek szövődményei

- van, aki masfel ev utan is erzi

- utana 30%, hogy szinten csaszar lesz

- ha tul hamar jon a kovetkezo baba, sajnos el kell vetetni, mert eletveszelyes a mamara, ha nem regenerálódott elegge a mehfal

- szulesnel nem lehet ott a parom

- rosszabb a babanak sokkal a csaszar

- semmi szerepem a szulesben, csak az orvosnak, pedig az en szulesem.

- sok esetben kesobb lovel be a tej

- inkabb szuleskor szenvedek, minthogy egy ujszulott mellett hasi mutetbol labadozzak sokaig.

mondom ezt ugy, hogy eselyes, hogy sajnos csaszarral fogok szulni. rettegek, de mindig probalom azt mondani, hogy mindegy, csak a babanak legyen a legjobb.

tudom, sokan eskusznek a csaszarra, meg ilyesmi, de ha tenyleg olyan jo lenne a csaszar, akkor azt ajanlanak mindenkinek. én ugy vagyok vele, hogy barcsak mindenki ugy szulhetne, ahogy akar, es nem pedig ahogy lehetosege van rá, de ez sajnos nem lehetséges.

2009. jan. 9. 20:08
 4/12 anonim ***** válasza:

Én nem féltem a császártól, hanem jobban szerettem volna természetesen szülni. És össze is jött szerencsére. A kitolás maga nem fájt, hanem a tolófájások, de azok nagyon. Szerintem sokan így vannak nem félnek a császártól, hanem szeretnék rendesen átélni a baba születését, és nem azt hogy csak kiveszik belőlük. Utána biztos jobban fáj a hasi vágás, de nekem pl. 6 hétig annyira fájt a gátsebem, hogy ülni is, állni is alig tudtam, és nehezen láttam el a babát.

3 hós baba anyukája.

2009. jan. 9. 20:09
 5/12 anonim ***** válasza:
ja, es meg annyi, hogy 32,4 hetesen egyaltalan nem felek a termeszetes szulestol. nem vagyok bátor, tudom, hogyha olyan szerencsém lesz, hogy termeszetesen fogok szulni mocskosul fog fajni, es rossz lesz, de ott lenne a parom, es rogton megkapnam a babat szinte (a csaszarosok kicsit kesobb kapjak meg).
2009. jan. 9. 20:11
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

én félek a gerincinjekciótól is,annak is lehetnek szövődményei + elég para,hogy felvágják a hasadat és közben ébren vagy. Az pedig rettenetes lehet,hogy nem foghatod meg rögtön a babádat. A kitolási szakasztól ne félj,nagyon nagyon jó dolog,mikor érzed a végét. Minden erőd összegyűlik, és tényleg maga a mennyország,főleg,mikor már érzed,hogy mindjárt kint van. Engedd majd át magad a szervezetednek,az tudja mi a dolga. az pedig nagyon nagyon jó érzés,mikor ráteszik a hasadra a babádat és elkezd mászni a pocakodon,közben pedig a szemedbe néz. te pedig megfoghatod,átölelheted és onnantól kezdve együtt lehettek (elviszik felöltöztetik,lemérik,megvizsgálják,de az hamar eltelik). A gátsebedet pedig naponta akár 10x is,de WC-zés után mindenképpen zuhanyozd le langyoskás vízzel,attól nagyon hamar meg fog gyógyulni és a legjobb fájdalomcsillapító rá!

Jó szülést! :)

2009. jan. 9. 20:21
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Én együtt érzek veled, valahogy az van bennem, hogy szívesen megúsznám a fájásokat, az egész szenvedést. Lehet hogy sokak számára érthetetlen, de nem bánnám ha elaltatnának, s mire felkelek, ott van mellettem a baba :) (Nem vagyunk egyformák)

Engem már műtöttek, nem volt vészes, aznap fájt, fáradt voltam, de másnap már sétáltam, s egyre jobb lett, 3 nap alatt rendbe is jöttem.

(Bár lehet ha majd megszülök, másképp fogok róla vélekedni, egyszerűen olyat még nem éltem át, s tartok tőle.)

2009. jan. 9. 20:34
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Én császárral szültem 10éve egy fiut és 10hete egy kislányt.Életmentő volt mindkettő...Hát mit is mondjak,ez nem "sima" hasi műtét,az első az még ok,de a 2.dik.. ugyanott vágták,ébren voltam és éreztem,hallottam mit csinálnak,de nem volt erőm megszólalni sem,a babámat 1 pillanatra láttam,aztán másnap (12óra múlva).Nagyon fájt a seb,azt hittem azért mert 2.dik műtét ugyanott és azért,de nem azért,nem raktak be csövet,nem tudott a felesleg távozni,(elbaxták),miután hazaengedtek rá 2napra már ügyeleten voltunk,folyt a vér a sebből,2hétig jártam kezelésre,1cm-en kinyilt a seb,szóval,nálam szővődmény az volt...Most már hétfőn lesz 11hete,de még mindig fájdogál..Én,csak könnyü szülést kívánok,minden komplikáció nélkül :)Minden jót
2009. jan. 9. 21:25
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Nekem meg az a véleményem, hogy teljesen felesleges előre parázni bármitől is a szüléssel kapcsolatban.

Ezzel csak negatív dolgokat táplálsz magadba.

A fájásokra gondolj úgy, mintha minden egyes fájás egy lépéssel közelebb hoz gyermekedhez.

A legszebb esemény, mikor kibújik a baba. Fájdalom? Mi az, ha karjaiban tartod gyermeked?

Szép szülést kívánok Neked!

Egy természetes úton szült kétgyerekes

2009. jan. 9. 21:34
 10/12 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Hát igen, tényleg az lenne jó,h. este lefekszem aludni, reggel felébredek és hopp! ott vigyorog a baba mellettem. :-)))

Nem vagyok nyafka különben,volt már vesegörcsöm, mindkét lábamból lefaragtak mert "bütykös" volt (nem jut eszembe a rendes neve)és állítólag hős voltam. Pedig rohadtul fájt nem kívánom senkinek egyiket sem.

Na, de a szülés nekem mindig is mumus volt nem tudom miért.

2009. jan. 10. 00:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!