Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogyan vehetném a születendő...

Hogyan vehetném a születendő fiamat majd a lánykori nevemre?

Figyelt kérdés
Ebben az évben váltam el és már terhes voltam mikor kimondták a válást, igy 300 napon belül szülök(válástol számítva) ami azt jelenti hogy a gyereket a volt férj nevére fogják anyakönyvezni, apasági nyilatkozatot tehát nem is csináltathat a párom.Van rá mód hogy az én nevemre kerüljön a baba? Ha esetleg a korházba nem viszek mást csak az én papírjaimat akkor rámírják?
2010. nov. 9. 10:09
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Az nem baj, ha nincs semmije, akkor is köteles fizetni. Ha nem fizet, az kiskorú veszélyeztetése és ha feljelented, hogy nem fizet, akkor a rendőrök elviszik és eljárást inditanak ellene.

Az nem mentég egy gyerek el-nem-látására, hogy neki nincs jövedelme. Értelemszerűen észik valamit, mivel él, tehát valmai bevétele van. Márpedig a gyereke az első a törvény szerint, az ő ellátását a sajátja árán is biztositania kell. Tehát ha ezeket szépen elmondod neki, akkor nem lesz itt gond.

Szólj neki, hogy feljelented, ha nem ad pénzt a "gyereke" után, vagy irja alá a papirt, amig kegyes vagy.

2010. nov. 9. 10:52
 12/20 anonim ***** válasza:

Szia!

Én úgy tudom, hogy le kell mondania a volt férjednek az apaságról és úgy kaphatja a te neved a gyermeked.

Ha lemond az apaságról: nincs láthatás, nincs gyerektartás sem.

2010. nov. 9. 11:49
 13/20 anonim ***** válasza:

Ne haragudj 10.34-es, de te tudod rosszul.

1952. évi IV. törvény

a házasságról, a családról és a gyámságról

Ha a nő házasságának megszűnése után újból házasságot kötött, újabb házasságának fennállása alatt született gyermeke apjának akkor is az új férjet kell tekinteni, ha a korábbi házasság megszűnése és a gyermek születése közt háromszáz nap nem telt el. Abban az esetben, ha ez a vélelem megdőlne a gyermek apjának a korábbi férjet kell tekinteni .

Kérdező, bocs az off-ért.

2010. nov. 9. 15:25
 14/20 anonim ***** válasza:
szerintem az a legegyszerübb ha felkeresel egy ügyvédet aki ebben jártas és segítsen ő,mondja meg,h mi a leggyorsabb megoldása ennek
2010. nov. 10. 00:35
 15/20 anonim ***** válasza:

10:34!

Ehhez bizony Te nem értesz, ugyanis ha azt szeretnék, hogy a születendő gyermek kapásból ne az előző férj nevén legyen, az új házasság erre a dologra az egyetlen megoldás. Igenis számít.

Viszont szerintem annak per pillanat sincs akadálya, hogy az anyuka leánykori vezetéknevét kapja a gyerek. Más a vezetéknév, és más tészta az, hogy annak elelnére, hogy az anyuka vezetéknevét kapja a bébi, az előző férj szerepel apaként a születési anyakönyvi kivonatban.

2010. nov. 11. 09:11
 16/20 anonim ***** válasza:
Szia.Eloszor is keress fel egy ugyvedet,de szerintem,amikor megszuletik a baba,nem kell elmeseld eleted tortenetet a korhazban,mert ugysem erdekell senkit a jogi dolog,csak az edesapatol kell majd egy apasagi nyilatkozat,ha meg nem vagytok hazasok!Ennyi!Akkor egybol az edesapa nevere kerul a baba es nem kell utana a sok jogi procedura.Szep napot!
2010. nov. 11. 09:23
 17/20 anonim ***** válasza:
Én jogszabály elemzésekhez nem értek, de egyszer olvastam olyan történetet, hasonló, mint a tied és ott a volt férj, aki nem is volt apja a gyereknek, bosszúból elperelte a gyereket és a bíróság neki ítélte. Úgyhogy én mindenképp intézkednék nemcsak a név miatt, hanem hogy semmi köze ne legyen a gyerekedhez. Mertha van gyerektartás, van láthatás is.
2010. nov. 11. 09:45
 18/20 anonim ***** válasza:

én csak leírom, hogy mikor szültem hogy volt a szobatársammal:

szobatársamhoz jött az anyakönyves, kérdéseket tett fel, anyuka ki, hol született, mikor, munkahely, stb. stb... és apuka ki, erre mondta, hogy nincs apuka... kérdés kérdést követett, végül mondta anyuka, hogy a saját nevére "kéri" a gyereket.

Úgy anyakönyvezték neki.

persze nem tudom hogy megy jogilag.

2010. nov. 11. 13:42
 19/20 anonim ***** válasza:

na ne már!hogyan perelhetné el a gyereket bosszuból jogi úton az akinek semmi köze a gyerekhez!hol volt az édesapa?az édesanya?a rokonok?talán akkor megértem ha az anya olyan aki inkább nem szült volna,,mert egy alkesz vagy drogos ill egy kúrva,stb...meg talán akkor ha már a pacák neveli a kicsit születése óta és a nevén van,így talán megérteném,de hogy bosszúból ugyh semmi köze hozzá azt kétlem,h a bíróság odaítélte volna!

én voltam aki arra ösztönzött,h keress fel egy családjogi ügyvédet,mert ő titu,h talál megoldást és azt is mihamarabb

szóval ne hallogasd sokáig

2010. nov. 11. 15:50
 20/20 anonim ***** válasza:

Ugyanez volt, nem voltak még elválva, a nő mással élt együtt, lett közös gyerekük, de a férj nevére anyakönyvezték, a korábban említett okok miatt és elperelte. Én azt nem tudom mikor ítéli a bíróság az apának a gyereket, de itt ez történt a férj kapta a gyereket.

Most egyébként tök mindegy, nem ér annyit az idegeskedés, jobb ezt letisztázni. Mert ha nem is ítélik az apának a bírósági hercehurca sem hiányzik az anyának gondolom. És ezt arra írtam, hogy "zsarolja" meg a gyerektartással. Mert akkor meg a férj kér láthatást, vagy akármi. Jobb ezt előre letisztázni.

2010. nov. 11. 19:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!