Hogyan vehetném a születendő fiamat majd a lánykori nevemre?
Jól értem? a gyerek apja nem a volt férj, hanem egy másik pasi?
Ha igy van, apasági teszt után, vagy örökbefogadás révén kaphatja a valódi apa nevét a gyerek.
A te lánykori neved csak névváltoztatás módján lehetséges, de kiskorú esetében az apa beleegyezése szükséges.
Az új házassági nem számit, nem értem, minek ir, aki nem ért hozzá...
Megirnád, hogy TE hogy viseled a nevedet? A lánykori neveden vagy? Mert a gyerek kaphatja anya és apa vezetéknevét, vagy ezek kombinációját. Nálatok az ex-férj sajnos a vélelmezett apa... Szóval csak akkor lehet a te neveden, ha te is azt viseled.
Mondjuk engem nem hiszem, hogy nagyon zavarna a dolog, nem az a pár hónapnyi más vezetéknév fog számitani a gyerek életében... A procedúra után meg megkapja a párod nevét.
Hogyha szüléshez nem viszel semmilyen papirt, akkor 10000% hogy a te nevedre kerül.
n férjnél vagyok,de apa külföldön volt, mikor szültem
Nem vittem házassági anyakönyvi kivonatot be, véletlenül.
A lakásunkba senki nem bejáratos, főképp kutakodni nem engedném be még anyámat se, igy a lányom az én nevemen van 2000 ft lesz a névváltoztatás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!