Milyen márkájú pelenkát, hintőport, törlőkendőt, babafürdetőt stb. vegyek a születendő kisfiamnak?
Minden dologra kíváncsi vagyok, ami eszetekbe jut, nekem most csak ez a pár dolog ugrott be. Tudom, hogy kell gyógyszertári dolgokat is venni, de hogy mit, azt nem is sejtem.
A márkákra pedig azért vagyok kíváncsi, hogy a tapasztalataitok alapján melyiket javasoljátok.
köszönöm
Első gyermekes kismama
Szia!
Fürdető: gyógyszertári.
Pelenka: huggies, libero ezek kezdetben nagyon jók voltak, a 3-4-es méretben pedig csak a huggies és a tesco-s volt jó, 5-ösből csak a tescos.
Hintőpor: külön nem használtunk, csak a köldökre szánt gyógyszertárit
törlőkendő: pampers sensitive, neogranormon, nivea (de ez csak az egyik csemetémnél volt jó)
Gyógyszertári dolgok:
Amikor megszületik a pici, apa bemegy a gyerekorvoshoz, általában ezeket írja fel: popsikrém (nekünk nem volt jó, mi sudocreme-t és neogranormon-t használunk), lázcsillapító kúp (folyamatosan figyelni kell a lejárati idejét!), nagyon száraz a csemetéim bőre, mi kapunk gyógyszertári testápolót is (ezt használom egyébként én is), K-vitamin (többségében anyatejjel táplált csecsemőknek kell, mert az anyatejben nincs elég k vitamin, adagolása mindkét gyerekemnél más volt, pedig csak 1,5 év a korkülönbség), D-vitamin (az első évben végig, utána három éves koráig csak télen kell adni, napi egy majd, kétnapi egy cseppel, de lehet, hogy a ti gyerekorvosotok másképp adagolja), a fürdetőkrémet is a doki írja fel receptre. Nehéz tejbeindulás esetére van olyan gyerekorvos, aki készenlétbe helyez egy tápszeres receptet is.
Hirtelen ennyi.
Popsikrémet, hintőport és fürdetőt ír fel a gyerekorvos, azt vedd, és azt használd!
Nincs benne semmi irritatív anyag, és jóval olcsóbb, mint a többi.
Popsitörlő: én Babydream sensitive (illatmentes) popsitörlőt vettem.
Pelus: a Pampers büdi, és a derekánál folyik ki a babakaki. a Libero széles terpeszá, derékrésze gomírozott, itt a kaki a combjánál tud kifolyni, ha vékonyka a baba. Én egyébként a 2-4 kg-os Liberot vettem, teljesen elégedett voltam vele.
A gyógyszertárból lesz majd a fentieken (füretőkrém, popsikenőcs, hintőpor) kívül még alkohol, amivel a köldökcsonkot kell kezelni.
könnyű, gyors szülést!! :)
Nekünk kezdetben a Tesco sajátmárkás pelus (sárgazacsis 1-es méret jött be, se a libero, se a pampers nem), utána már nagyon jó volt a libero 2-es méret, és most már csak libero-t használunk, a 3-as méretnél tartunk. Már nem a dokinéni által felírt hintőport használjuk, hanem nivea hintőport (nekem a Gabi hintőpor illata nem jön be). Törlőkendőnél Tesco sajátmárkás nagyon jó, használtunk ezenkívül Neogranormon, Pampers törlőkendőt, azok is jók, ha épp lehet kedvezményesen kapni. Most legutóbb a Huggies törlőkendője volt leárazva, vettünk is belőle 2 nagy csomagot, de nagyon nem jön be, vékony, szakad, valahogy tapintásra sem az igazi (pedig az egyik legdrágább típus).
Szeretjük még a Tesco sajátmárkás pelus-zacskóját, amibe a használt pelusokat lehet tenni.
Egy 3 hós kislány anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!