Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Aki nem használ törlőkendőt...

Aki nem használ törlőkendőt (vagy kaki után a lemosást választja), hogy oldja meg pontosan a dolgot?

Figyelt kérdés

Én nem vagyok nagy törlőkendő párti, fiamnál csak nagydolog után használok már jóideje. Amíg pici volt, addig is szerettem lemosni a fenekét, elvégre ezek a törlőkendők csak egy csomó vegyszert kennek a baba bőrére :( Viszont nem igazán találtam meg a legjobb megoldást.

Szóval: hol, hogyan, mivel? Vattával, papírtörlővel? Fürdőben csap alatt?

2011. júl. 5. 12:30
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Csap alatt, ha szükséges akkor szappannal.

Nagyobb gyerek már kapaszkodik is rendesen.

2011. júl. 5. 12:32
 2/13 anonim ***** válasza:

Mi szinte csak utazáskor használunk törlőkendőt.

Bal kezemmel megfogom a jobb hónaljánál, az alkaromon támaszkodik a mellkasa, a bal keze a karom felett. "Ráültetem" a csap szélére és a jobb kezemmel megmosom, mi nem szappant, hanem fürdetőkrémet használunk (egy nagy tégelyben van, picit felvizezve, hogy ne legyen olyan masszás).

2011. júl. 5. 12:49
 3/13 anonim ***** válasza:
csap szélére kiültetem,amióta tud ülni,előtte fogtam,és szépen lemosom babafürdetővel.pisinél nem,de kakinál igen.ha csak kendővel törlöm én érzem a fenekén a kakastagot,így inkább lemosom.
2011. júl. 5. 12:56
 4/13 A kérdező kommentje:

Köszi!

Magyarul a fürdőben is pelusoztok, vagy csak beviszitek oda a gyereket pucéran? Nem hideg a popsijának a mosdókagyló? És a visszautat nem pisili végig?

Esetleg van valaki, aki mindezt pl. szobában oldja meg? Kis lavór víz + valami? (Vatta? Törlőpapír???)

2011. júl. 5. 13:15
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Akkor a pontos folyamat :)

A gyereket levetkőztetem pelusra a szobában (már nincs pelenkázónk, az ágyon pelusozok), hónom alá kapom a törölközőjét, bemegyünk a fürdőszobába. Ráállítom a kilépőre vagy a szennyestartóra, megnyitom a csapot, leveszem a kakis pelust, gyerek már az ismertetett módon az alkaromon, a csapot előmelegítem egy-két marok vízzel, beállítom a hőfokot, gyerek be a víz alá, lemosom. Csap elzár, törölköző a fenékre és beballagok a szobába.

2011. júl. 5. 13:19
 6/13 anonim ***** válasza:
a tescoban lehet kapni popsitörléshez nagyobb vattakorongot (babaosztályon), azzal talán könnyebb megoldani, ha a fürdős megoldás macerás.
2011. júl. 5. 13:29
 7/13 anonim ***** válasza:

Na jó, kedves előző, ez már nagy gyerkőcnél tényleg lehetséges. Én értem a kérdezőt, hogy tippeket szeretne, mert amíg ici pici volt a fiam, én törlőkendőztem, mert az volt a legkényelmesebb. Anyósom mindig hozta a lavort, szappant a kakánál és abban mosta meg a fiam fenekét már 3 hónaposan is... (ha náluk vagyunk havi egyszer, akkor ő csinál mindent) én meg csak lestem, hogy ok, ezt kéne nekünk is, de nekem valahogy ez nem menne, főleg egyedül itthon. Addig hova teszem azt a pici babát, amíg teleengedem a lavrot, behozom, stb. Mert persze anyósnál ezt vagy mi, vagy após csinálta, miközben ő vetkőztette a fiam.

Aztán kb. 14 hónaposan egy antibiotikum kúra közbeni hasmenésnél mondtam, hogy jó, akkor beállunk a kádba és zuhany. Ez nekem annyira megtetszett, hogy azóta is így szedjük ki a kakát, a zuhany alatt. Így spórolunk a törlőkendővel is, így már megveszem a drágább neogranormont, mert alig fogy. De már 1,5 éves elmúlt a fiam.

A kistesónál én sem akarok ennyit törlőkendőzni, főleg ha kislány lesz, ezért én is kíváncsi lennék, hogy más hogyan csinálja. Nekem a kamillás víz is macera, ahogy a barátnőm csinálta... szóval bocsi kérdező, de érdemben én sem tudok mit tanácsolni.

2011. júl. 5. 13:35
 8/13 anonim ***** válasza:
Főztem kamilla teát, beletöltöttem johnsons-os pumpás fürdetős dobozba, ott volt a szobába a pelenkázó mellett. Pelenkázásnál vattakorongra nyomtam teát, s annyit használtam el, amennyi szükséges volt épp.
2011. júl. 5. 13:47
 9/13 anonim ***** válasza:
Így csináltam, amíg picik voltak, akkor is, csak akkor nem leállítottam a kilépőre, hanem eleve a karomon vittem be a fürdőszobába, és egy kézzel simán le lehet venni a pelust.
2011. júl. 5. 13:48
 10/13 anonim ***** válasza:

Én vagy bevittem a fürdőbe és ott vettem le a pelust, majd mosás, ilyenkor vittem hozzá egy textilpelust, amit a fenekére tettem, úgy fogtam meg és vissza a szobába, akkor azzal törlöm és pisi esetén sincs baj.

Vagy: ha megéreztem, hogy büdös a gyerek, vittem be egy műanyag tálban langyos vizet, abba tettem egy kis fürdetőt és textilpelenkával lemostam a senekét. Mamám elvágott nekem pár pelust 4be, így volt mivel feneket mosni, de nyilván nem a méret a lényeg :)

2011. júl. 5. 14:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!